Hlada sa idealny motor/auto .... pre mna
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Re: Hlada sa idealny motor/auto .... pre mna
A čo tak Opel Astra? Za cca 5k máš auto , ak to nebudeš nejako náhliť, isto nájdeš nejaký dobrý kus. Diely na to nie sú drahé, autá sú celkom spolahlivé ( mali sme 2x Astru, jednu 4 roky, druhú 6 ) a žiadny problém. Interier sa mne zdal celkom v pohode, ale zase ja som dosť nenáročný v tomto. Neviem, aké veľké chceš auto, či ti stačí hatchback, alebo chceš radšej combi. Spotrebu to má dobrú.
Napr. niečo takéto, neber to tak, že presne tento kus.
http://opel-astra.autobazar.eu/16-16v-e ... 43897.html
edit: inak čo sa týka plynu, tiež som sa ho obával, ale doba pokročila, ak si daš poriadny plyn namontovať, tak ani necítiš rozdiel a nie je to také, ako sa montuje do favoritov a pod. Nehovoriac o tom, že stále si plyn môžeš vypnúť a ideš na benzín. Hlavne ak kupuješ auto a máš napr. rozpočet 6k, stále si nechaj nejaké peniaze ako rezervu, ak by si mal niečo vymeniť + nezabudni kúpu konzultovať aspoň s mechanikom.
Inak GL pri kúpe
edit: inak čo sa týka plynu, tiež som sa ho obával, ale doba pokročila, ak si daš poriadny plyn namontovať, tak ani necítiš rozdiel a nie je to také, ako sa montuje do favoritov a pod. Nehovoriac o tom, že stále si plyn môžeš vypnúť a ideš na benzín. Hlavne ak kupuješ auto a máš napr. rozpočet 6k, stále si nechaj nejaké peniaze ako rezervu, ak by si mal niečo vymeniť + nezabudni kúpu konzultovať aspoň s mechanikom.
Inak GL pri kúpe
Nerád sa ti do toho montujem, ale ak je pre teba 70€ ročne veľa, nekupuj si auto, zlepší sa ti finančná situácia...
A len v kútiku duše dúfam, že po cestách nebude behať ďalší jedenapollitrový tesco košík s CO2 myši v spánku
A len v kútiku duše dúfam, že po cestách nebude behať ďalší jedenapollitrový tesco košík s CO2 myši v spánku
.
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Pripajam sa k Snake-ovmu nazoru, ak je pre teba 70€ rocne vela tak pre teba tym padom auto velmi nakladna polozka, o tom svedci uz len to ze si sam napisal ze momentalne nemas na vymenu zadnych brzd ktore stoja okolo do 120€ ak kupis rozumnu aftermarket znacku
ceny som teraz pozeral na autokelly a myslim ze na nete sa najdu aj lacnejsie.
A kupovat novsie auto pre teba tiez nema nejky vyznam uz len z toho dovodu ze vecsinou sa auta predavaju z dovodu ze na nich nieco odchadza a majitel nechce platit za nove diely.
Dalsim faktom je ze cim novsie auto tym viac kurvitok a planovane zastaravanie takze diely vydrzia menej a su logicky drahsie.
Takze mojho pohladu tvoja situacia vyzera tak ze si vyspravis to tvoje auto alebo ako pisal wizik kup si civic 6G s 1,5 VTEC a si vysmiaty lebo chyby na tych autach su uz zname takze ak mas nejaky problem pozries sa niekde po fore a vies hned na com si, dalsim faktom je ze diely su urcite lacnejsie ako na novsich autach.
A kupovat novsie auto pre teba tiez nema nejky vyznam uz len z toho dovodu ze vecsinou sa auta predavaju z dovodu ze na nich nieco odchadza a majitel nechce platit za nove diely.
Dalsim faktom je ze cim novsie auto tym viac kurvitok a planovane zastaravanie takze diely vydrzia menej a su logicky drahsie.
Takze mojho pohladu tvoja situacia vyzera tak ze si vyspravis to tvoje auto alebo ako pisal wizik kup si civic 6G s 1,5 VTEC a si vysmiaty lebo chyby na tych autach su uz zname takze ak mas nejaky problem pozries sa niekde po fore a vies hned na com si, dalsim faktom je ze diely su urcite lacnejsie ako na novsich autach.
Spoiler: ukázať
ja mozem tiez poradit mazdu 3 prvej generacie(z vlastnej skusenosti) ako poradil aj wizik najlepsie 2.0MZR(1999ccm/104kW/141HP) alebo 1.6MZR(1598ccm/77kW/105HP), 1.4 sa oblukom vyhni je to slaby motor na to auto, takmer bezporuchove auta jedine co si treba postrazit je u starsich rocnikov (myslim ze do 2005) hrdzavenie lemov(ale zalezi aj ako sa o auto staral predchadzajuci majitel-pretoze mazda to vramci zaruky opravovala+robila kaucukovy/asfaltovy nastrek podvozku a lemov)
nieco ako http://www.autobazar.sk/4715885/mazda-3 ... back-p-m5/
No takato astra je samozrejme tiez v hladaciku a je to jedna z moznosti.Krutibrko napísal:A čo tak Opel Astra? Za cca 5k máš auto , ak to nebudeš nejako náhliť, isto nájdeš nejaký dobrý kus. Diely na to nie sú drahé, autá sú celkom spolahlivé ( mali sme 2x Astru, jednu 4 roky, druhú 6 ) a žiadny problém. Interier sa mne zdal celkom v pohode, ale zase ja som dosť nenáročný v tomto. Neviem, aké veľké chceš auto, či ti stačí hatchback, alebo chceš radšej combi. Spotrebu to má dobrú.
Inak GL pri kúpe
Hm snake, sklamal si ma, ja som to tipoval uz na prvu stranu tohto topicu.Snake napísal:Nerád sa ti do toho montujem, ale ak je pre teba 70€ ročne veľa, nekupuj si auto, zlepší sa ti finančná situácia...
Tvoja rada sa mi velmi nepaci a preto sa nou nebudem riadit ale dakujem za nazor.
Ja naopak budem rad ak nestretnem ani jedneho schumachera s troj a viac litrovymi motormi ktory si mysli ze tie predpisy a znacky platia len ak ma clovek auto pod 20k eur resp pod 150koni.
Heatman napísal:Pripajam sa k Snake-ovmu nazoru, ak je pre teba 70€ rocne vela tak pre teba tym padom auto velmi nakladna polozka, o tom svedci uz len to ze si sam napisal ze momentalne nemas na vymenu zadnych brzd ktore stoja okolo do 120€ ak kupis rozumnu aftermarket znacku
By ma zaujimalo ako mozes vediet co stoja diely ked nevies ake mam auto
S tymto nesuhlasim. Preco by niekto kto menej jazdi nemohol mat novsie auto? Preco by musel mat jedine male alebo stare?Heatman napísal: A kupovat novsie auto pre teba tiez nema nejky vyznam uz len z toho dovodu ze vecsinou sa auta predavaju z dovodu ze na nich nieco odchadza a majitel nechce platit za nove diely.
Prave teraz som sa vratil z tatier ale auto som bral sestrine lebo jednak je to lacnejsie (predsalen spotreba 4,8 l na sto km nafty za 1,4 eur/l je menej ako 7-8 litrov benzinu za 1,48) a jednak som nechcel riskovat ist mojim taku dlhu trasu a tiez kopce atd. (Dokopy 760km)
Patro vyber celkom fajn az na to ze je to trocha starsie ako by som chcel, a dosta sa bojim ND na mazdu, pred par rokmi som zvazozoval kupu 323f a pozeral som ceny dielov na to a bolo to dost mastne takze sice sa mi velmi tato mazda paci ale ...patro16 napísal:ja mozem tiez poradit mazdu 3 prvej generacie(z vlastnej skusenosti) ako poradil aj wizik najlepsie 2.0MZR(1999ccm/104kW/141HP) alebo 1.6MZR(1598ccm/77kW/105HP), 1.4 sa oblukom vyhni je to slaby motor na to auto, takmer bezporuchove auta jedine co si treba postrazit je u starsich rocnikov (myslim ze do 2005) hrdzavenie lemov(ale zalezi aj ako sa o auto staral predchadzajuci majitel-pretoze mazda to vramci zaruky opravovala+robila kaucukovy/asfaltovy nastrek podvozku a lemov)
Kazdopadne az niekto najdete Ford Focus 2007+ 1.6 TDCI bez DPF filtra dajte vediet (nie nedam ho vymontovat po kupe)
co mam zbezne zmapovane (napr. autokelly) tak ceny spotrebnych dielov su -+ rovnake ako aj na koncern(OII) alebo ford - mazda3 je predsalen postavena na platforme od fordu-C1(vlasne je to F Focus MKII s inou karoseriou a interierom ) a ine diely tam vlastne ani nepotrebujes ak casto neburas
jo a neber to ze ta presviedcam len chcem uz konecne vyvratit ten fakt ze diely(spotrebak) na japoncov vychadzaju draho
jo a neber to ze ta presviedcam len chcem uz konecne vyvratit ten fakt ze diely(spotrebak) na japoncov vychadzaju draho
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
tu ich mas kopu http://autobazar.autovia.sk/ford/focus/ ... wer[to]=70scarinko napísal: Kazdopadne az niekto najdete Ford Focus 2007+ 1.6 TDCI bez DPF filtra dajte vediet (nie nedam ho vymontovat po kupe)
ten mensi 66kw diesel nema dpf filter. mne ale na focusoch vadi trosku spartansky interier (podla fotiek, nesedel som), a obava o stav vozidla, kedze viac ako 80% u nas predavanych jazdenych focusov je dovoz zo zahranicia a a mohlo to prejst niekolkymi rukami kde zakamuflovali skutocny stav vozidla.
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Ze ako som na to prisiel? velmi jednoducho staci poriadne citat tvoje prispevky a vydedukuje to kazdy.scarinko napísal: By ma zaujimalo ako mozes vediet co stoja diely ked nevies ake mam auto
Alebo si sam nepametas co vsetko si nam azda nevedome sam napisal?
v prvom prispevku
v druhom prispevkuscarinko napísal:Motor co mam teraz je 998ccm 44kw 16V....
....v podstate bolo kupovane ako prve auto na ktorom sa priatelka nauci po autoskole jazdit.
Auto je tiez dost male.
A hlavny udaj si napisal v druhom prispevku na druhej stranescarinko napísal:zas mi pride male a take mam a chcem vacsie.
takze z toho je evidentne ze mas male auto primarne urcene pre priatelku a to konkretne Nissan Micrascarinko napísal:S Microu som bol aj v Znojme aj na Orave....
A co sa tyka tej druhej casti tak to bola len rada, nikde som nepisal ze si nemozes kupit novsie auto.
Pisal som o tom ze novsie auto = drahsie diely a viac kurvitok a chyby na nich niesu az tak zname ako na starych, ako priklad som puzil ten Civic ktory si nemusis kupit ale sam si napisal ze ten motor v nom by ti vyhovoval najviac.
Takze ta poprosim aby si si nabuduce lepsie precital co ludia pisu a trocha nad tym porozmyslal a az tak poslal odpoved aku si poslal.
Peace.
nj som zabudol napisat ze by som chcel tu 80kw verziu co na nej teraz obcas jazdim, neviem ako taha ta 66tka take auto, mohlo by to byt rocha slabe keby mu chybalo tych 20 koni, ale zas tazko povedat kedze toto je kombik s cim jazdievam tak hatcbag moze byt lahsi a moze mu to stacitmolnart napísal:tu ich mas kopu http://autobazar.autovia.sk/ford/focus/ ... wer[to]=70scarinko napísal: Kazdopadne az niekto najdete Ford Focus 2007+ 1.6 TDCI bez DPF filtra dajte vediet (nie nedam ho vymontovat po kupe)
ten mensi 66kw diesel nema dpf filter. mne ale na focusoch vadi trosku spartansky interier (podla fotiek, nesedel som), a obava o stav vozidla, kedze viac ako 80% u nas predavanych jazdenych focusov je dovoz zo zahranicia a a mohlo to prejst niekolkymi rukami kde zakamuflovali skutocny stav vozidla.
Heatman no comment, viem ze som napisal o aky model auta ide aj cca nieco o motore ale nevies aky rocnik, za 120 eur maju v autokelly akurat tak nic, pretoze ten lacnejsi brdovy bubon stoji 78,74 /ks tj musis kupit 2 a to uz mas 157,48 eur. K tomu potrebujes aj celuste, ked zoberiem tie najlacnesie Ferodo alebo Starline to mas 32,90 za kus alebo 65,80 za dva kusy a ked to zratam tak sa dostanem k cislu 223,28 eur s DPH a to ich este mam len v ruke. Vymenit si to sam neviem ani nemam kde cize + dalsia praca.
Takze si najskor over fakty a potom mi tu nieco pis.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
66kW bude dost. Nielen tebe, ale 99.9% naroda ktory si to nechce priznat ani za svet a imrvere zivotne nutne potrebuje aspon 300 koni.
Ale pravda je taka ze 66kW auta vedia s prehladom jazdit 150km/h co uz je u nas nelegalne.
Ale pravda je taka ze 66kW auta vedia s prehladom jazdit 150km/h co uz je u nas nelegalne.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
ono maximalka je to posledne co by cloveka malo pri aute trapit, pokial nekupuje nejaky supersport
vykon sa ti hodi maximalne tak pri predbiehani, ale je to aj na skodu. Pretoze hovada s vykonnymi autami si myslia, ze mozu predbiehat hocikde a vzdy to stihnu....a potom dostanu facku od zivota v podobe nehody, alebo robia ine blbosti na ceste a takych by som vrazdil.
Tak nepredbehnem hned, ale si pockam, no boze...ale nie, dnes sa kazdy ponahla, aby mu v tescu nevypredali rozky. Ubohe.
66kW bohate staci na obycajne vozenie.
vykon sa ti hodi maximalne tak pri predbiehani, ale je to aj na skodu. Pretoze hovada s vykonnymi autami si myslia, ze mozu predbiehat hocikde a vzdy to stihnu....a potom dostanu facku od zivota v podobe nehody, alebo robia ine blbosti na ceste a takych by som vrazdil.
Tak nepredbehnem hned, ale si pockam, no boze...ale nie, dnes sa kazdy ponahla, aby mu v tescu nevypredali rozky. Ubohe.
66kW bohate staci na obycajne vozenie.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Pokročilý používateľ
presne tak. Predvcerom som isiel cez Donovaly, styri hovada stretnut na desiatich kilometroch je fakt akurat dost a poposuvali sa akurat o patnast aut predomna cize "trhli" celych uzasnych a neuveritelnych osemdesiat metrov... za cenu predbiehania tesne pred zakrutou do ktorej nevidis. A potom som ich vsetkych styroch dobehol pri Dechtaroch, si tam kupovali nejake cenne papiere od Pomahat a Chranit.
Takym v pohode doprajem 40tonovy kamion oproti. Ine si nezasluzia lebo raz zostrelia niekoho z nas alebo nasich rodin.
Takym v pohode doprajem 40tonovy kamion oproti. Ine si nezasluzia lebo raz zostrelia niekoho z nas alebo nasich rodin.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
auta s vykonom okolo 100 koni bohate stacia na bezne vozenia a k tym ***** kôli ktorzm casto stojim na nechode by som gule odrezal .... ked kôli takemu imbecilovi nevinny clovek skonci na dialnici ... velmi rad im davam cenne papiere za 150 na mieste
Galaxy S9+
no vsak ja sa nehadam ze nestaci len ze neviem ako to taha, predsalen focus uz nie je fabia ani micra a ma myslim okolo 1400kg
predsalen 66kw je len 90 koni tj nie 100 ani 110. Nie som ziadne hovado co predbieha pri kazdej moznej aj nemozne prilezitosti ale obcas sa to hodi. Napr vcera som siel cez donovaly a celkom mi vyhovuje ked niekto ide predo mnou lebo aspon vidim kde treba brzdit
predsalen 66kw je len 90 koni tj nie 100 ani 110. Nie som ziadne hovado co predbieha pri kazdej moznej aj nemozne prilezitosti ale obcas sa to hodi. Napr vcera som siel cez donovaly a celkom mi vyhovuje ked niekto ide predo mnou lebo aspon vidim kde treba brzdit
-
- Pokročilý používateľ
riesis blbosti a pritom nemas nic najazdene.
A brzdy znacky Starline si radsej nekupuj lebo sa dost lahko moze stat ze na tomto svete bude o jedneho scarinka pripadne troch nevinnych ludi menej.
A brzdy znacky Starline si radsej nekupuj lebo sa dost lahko moze stat ze na tomto svete bude o jedneho scarinka pripadne troch nevinnych ludi menej.