AMD Mantle
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: AMD Mantle
physx a mantle sa nedá porovnávať
celé je to o odbúraní brzdy v podobe CPU
zatiaľ to vyzerá že sa to aj podarilo ale samozrejme sa to týka hlavne slabých CPU aka pentium resp APU
a samozrejme FX ako takých kedže nárasty na i5/i7 už také famozne niesú a je to skorej 10%
čo je aj pochopiteľné ked vám raz karta ide na 99/100% ťažko ju dáte na 110%
samozrejme pridáva to aj v CF
podľa mňa aj tie testy často ukazujú že NV + intel si aj tak až tak zle nevedú ani bez mantle čo spätne podľa mňa pre AMD moc dobrá vizitka nieje
ale ako nápad je to fajn len by bolo super keby tá otvorenosť nebola iba pre GCN karty
je super písať o otvorenosti a prístupnosti v podstate pre všetkých a zabiť to vetou že to podporujú iba GCN karty
aj Cuda je pre všetkých ked máte NV
takéto veci sú ale na dlhé trate takže ťažko robiť nejakú závery a tiež to funguje momentálne ako beta iba v jedinej hre
Bugfest4
celé je to o odbúraní brzdy v podobe CPU
zatiaľ to vyzerá že sa to aj podarilo ale samozrejme sa to týka hlavne slabých CPU aka pentium resp APU
a samozrejme FX ako takých kedže nárasty na i5/i7 už také famozne niesú a je to skorej 10%
čo je aj pochopiteľné ked vám raz karta ide na 99/100% ťažko ju dáte na 110%
samozrejme pridáva to aj v CF
podľa mňa aj tie testy často ukazujú že NV + intel si aj tak až tak zle nevedú ani bez mantle čo spätne podľa mňa pre AMD moc dobrá vizitka nieje
ale ako nápad je to fajn len by bolo super keby tá otvorenosť nebola iba pre GCN karty
je super písať o otvorenosti a prístupnosti v podstate pre všetkých a zabiť to vetou že to podporujú iba GCN karty
aj Cuda je pre všetkých ked máte NV
takéto veci sú ale na dlhé trate takže ťažko robiť nejakú závery a tiež to funguje momentálne ako beta iba v jedinej hre
Bugfest4
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Neviem ale mne pride aj 10% z nikadial ako dost, vam nie?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ked ti to dajú ovládače tak nijak extra neskáčeš a ešte si posťažuješ že je to málo
a ked je to z Mantle je to super?
a ked je to z Mantle je to super?
Naposledy upravil/-a dexterav v Po 03. Feb, 2014, 01:08, upravené celkom 1 krát.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
podla mna ste prilis rozhyckany nic viac nic menej
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
10% z ovladacov nikdy nedostanes, mozno tak z sli.
Onecosmic najprv si o mantle nieco precitaj, potom mozno aspon 10% z toho pochopis co potrebujes vediet.
Onecosmic najprv si o mantle nieco precitaj, potom mozno aspon 10% z toho pochopis co potrebujes vediet.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
-
- Používateľ
Cislo na papieri. Preto sa pise up to nie o %
- dexterav
- Sponzor fóra gold
Ale no...
Ovladacmi dokazu nv aj amd poskocit o slusne %
To iste bude platit aj z mantle. Cim viac k nrmu budu ovyladene ovladace tym lepsi bude vykon
Bez ovladacov bude aj mantle v hnedom
Zrovna amd casto navysuje vykon ovladacmi daleko viac alo nv
Ovladacmi dokazu nv aj amd poskocit o slusne %
To iste bude platit aj z mantle. Cim viac k nrmu budu ovyladene ovladace tym lepsi bude vykon
Bez ovladacov bude aj mantle v hnedom
Zrovna amd casto navysuje vykon ovladacmi daleko viac alo nv
AMD proste naprogramovalo proprietarne API, ktore bude bezat iba na ich grafikach s tym, ze sa teda musi integrovat do softwaru(hrier, 3D apps), ktory na tej grafike bude bezat. Odobrali univerzalnost DX riesenia (ktore bezi na vsetkych grafikach) a na jej ukor zvysili vykon. Je to to iste ako porovnavat Javu a "C"; Java je univerzalna(DX), ale pomalsia; program v "C"(Mantle) je rychlejsi, ale bude bezat iba na tej platforme pre ktoru bol skompilovany.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
u mna s C2Q Q9650 3,6GHz a R9 270X narast vykonu v BF4 pri hrani 1680x1050 peknych cca 0%
Neviete mi niekto poradit pri ktorych procesoroch Mantle zdviha vykon ? Nejak to neviem vygooglit, zatial. Mam Phenom II x4 955 BE a zaujimalo by ma keby som si kupil r9 290 tri-x ci by som usetril na novom procesore, inak by som isiel do i5+nova doska Konkretne by som si chcel zahrat BF4 na Ultra aspon na min 50fps, teraz mam gtx 650ti boost a pada to aj na 25... Vdaka
CPU: Ryzen 5 5600x MB: ASUS TUF B550 PlusGK: Asus TUF RX6950XT OC RAM: Crucial 32GB 3200Mhz CL16 , Intel SSD, chladic: Scythe Ninja 4, Bedna: Fractal Design Define R4 Black Pearl Windowed PSU: Super Flower SF-550P14PE Golden King
Mantle zdviha vykon vsetkych procesorov v hrach kde je implentovany ak mas GCN graficku kartu.Kombinacia R9 290 + phenom urcite nie , skor zobrat R9 270(X) k tomu phenomu to by bolo OK.Ak by si chcel tu R9 290 tak i5 je minimum.
-
- Používateľ
Preco nie? Ved pokial bude hrat len BF4 s tym pod mantle tak neni problem
Tak pochybujem ze koli jednej hre si kupi grafiku za 400€ a ostatne hry mu bude znacne brzdit CPU.Mantle je zatial len v plienkach , ked bude skoro v kazdej hre tak to bude ine.
Ak je procesor limitujúcim faktorom.error7 napísal:Mantle zdviha vykon vsetkych procesorov v hrach kde je implentovany ak mas GCN graficku kartu.Kombinacia R9 290 + phenom urcite nie , skor zobrat R9 270(X) k tomu phenomu to by bolo OK.Ak by si chcel tu R9 290 tak i5 je minimum.
s pozdravom, crux.