mino_85 napísal:Nesúhlasím. IT webu prinášajú čítanosť recenzie HW v deň vydania /hlavne VGA a CPU, to je fetiš pre 90% čitateľov, čo si budeme nahovárať/.
Recenzie hocičoho v deň vydania prinesú
predovšetkým veľmi vysokú čítanosť v daný deň (lokálne maximum) a možno počas toho týždňa. Je to ako šumienka, efekt postupne vyprchá a my potrebujeme zvýšiť najmä čítanosť počas dlhšieho obdobia - pravidelnými zaujímavými novinkami, recenziami atď, ktoré vytvoria "veľkú" čitateľskú základňu.
btw: mali sme 2 recenzie HW v deň vydania, ale tie nám v dlhodobom horizonte veľmi nepomohli.
mino_85 napísal:Poviem otvorene jak to je... ak vyjde recka novej grafiky 2 týždne či mesiac po tom, čo už ju zrecenzovali inde, tak o to nikto nezakopne. Web, ktorý toto nedokáže vypustiť v deň vydania má dnes veľký problém, aj keď povedzme vie ponúknuť kvalitné recenzie iného aktuálneho HW, ktoré zas chýbajú inde - napr. u vás skrinky.
Toto je podľa mňa hlavný dôvod prečo má pc.zoznam.sk nízku čítanosť. Ja viem, že to je "nefér" a bijete sa v každom ohľade s omnoho silnejšou konkurenciou hlavne z CZ, ale tak to dnes proste funguje a recenzie hier to podľa mňa z biedy nevytrhnú.
Viem, že je to všetko spojené a s vyššou čítanosťou by ste mali lepšie argumenty v rukách pri "vyjednávaní" o HW, boli by aj vyššie príjmy z reklám a to by pomohlo aj aktuálnejším reckám atď... len jak vravím, nemyslím si, že toto je cesta jak to dosiahnuť. Vidieť to aj u susedov na PCT, tiež to tam ide s recenzovaním HW pomaly dole vodou /aj keď tipujem, že z celkom iných dôvodov/ a taktovku už myslím naplno prebrali v EHW. A recenzie hier na PCT - hlavne v takej kvalite akou sa prezentujú - skôr webu ešte viac škodia.
Ale skúsiť môžte, je to iba môj názor a ja budem len držať palce aby to vyšlo /aj keď sa to asi nezdá/.

Všetko čo píšeš nám je jasné. Cesta k zvýšeniu čítanosti ale nevedie recenziami hardvéru v deň vydania. Už som dlhšie v tejto scéne a viem ti povedať, že pre väčšinu PR manažérov (ktorí sú okrem iného väčšinou z CZ) je Slovensko a PC.sk nezaujímavé/menej zaujímave, aby nám dávali hardvér dopredu pred koncom NDA a my sme mali potom recenziu v deň vydania. Ide to až tak ďaleko, že sa dá sledovať trend - načo vôbec dávať niečo slovenskej HW stránke, keď si Slováci môžu prečítať (či lepšiu alebo horšiu nie je podstatné) recenziu toho istého hardvéru na CZ stránke (to platí predovšetkým pre "lukratívnejší hardvér"). O CZ hardvérových stránkach nechcem začať písať, aj keď poznám pár veľmi dobre a viem v akej situácii sú.