No tak po vikende, nejakom tom filme, zapojeni IPTV ( konecne s HD ) , hrach atd. mozem povedat, ze ne plazmu v rovnakej cenovke to nema ani z daleka i ked rovno v prvy den sa mi potvrdilo, ze plazma by ku mne domov nebola vhodna, lebo len za prvy vecer bezal 3 hodiny youtube a 3 hodiny PC...
S jednou vecou som vrcholne nespokojny a to je zvyraznenie hran, pri prechode biela/cierna, malo by to mat nieco s nastavenim ostrosti kedy sa zvyraznuju prechody medzi tmavym a svetlym no neviem to za boha vypnut v zakladnych nastaveniach, viditelne je to hlavne pri HDTV signale, specialne hokej, kedy su hokejky a puk olemovane bielou, proste ako svetoziara. Dufam, ze este najdem nejake nastavenie kde to zmizne, lebo je to dost rusive - video tu:
https://db.tt/0cvYNLN4
Zvysok bol ocakavany, co som pozeral, tak vacsina panelov do 1000E bola na tom podobne:
1. Syte farby vo vsetkych predvolenych nastaveniach + ultra kontrast, no neda sa na to pozerat
2. Podstatne horsie maskovanie nedostatkov SD/HD TV signalu oproti plazme. Celkovo "umelejsi obraz".
3. Clouding
4. Obcas zubate hrany pri pohybe ( cim kvalitnejsi zdroj tym menej)
5. Slabsie detaily a menej prirodzeny obraz abo na plazme, ale porovnavam 50" LCD so 42" plazmou lebo s inym obejktivne porovnat neviem...
6. vstavany prehravac neprehra video s DTS a bezdrotova klavesnica ma vysoky lag.
+ response time je celkom ok, da sa pozerat tenis aj hokej a clovek vidi lopticku aj puk
+ pri hrach som maximalne spokojny ( FPS nehram)
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, Sapphire pulse 9070 15g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X