tichá mAtx skrina/stavba ticheho pc
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 19:20
Re: tichá mAtx skrina/stavba ticheho pc
Hosi, jaky procesor by ste mi poradili do 1150 v nejakej rozumnej nizsej cenovej relacii? Mam zobrat to G3420 alebo i3,i5?
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
-
- Čierna listina bazáru
rozpocet nemam, idem podla vyhodnosti 
skrinka nanoxia je ista, na doske asi nezalezi-nic od nej nevyzadujem
procesor budem vyuzivat na bezne veci,net,filmy pripadne jedina hra co mam je LOLko.
Momentalne mam G1610 a pride mi to nedostacujuce uz na bezne veci ako zapnuta hudba,otvorene viacere okna v chrome,...

skrinka nanoxia je ista, na doske asi nezalezi-nic od nej nevyzadujem
procesor budem vyuzivat na bezne veci,net,filmy pripadne jedina hra co mam je LOLko.
Momentalne mam G1610 a pride mi to nedostacujuce uz na bezne veci ako zapnuta hudba,otvorene viacere okna v chrome,...
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
ako velmi ti to suri? pentium K by sa hodilo 

Spoiler: ukázať
za mňa G3420, kúpil som do takého multimedialneho pc nedávno ako zánovný. absolútny víťaz pomer cena/výkon ak nepožaduješ nadštandardný výkon v nových hrách...
jediné čo by zavážilo v prospech i3 je asi len HD4600, ale ked mas dedikovanu...
jediné čo by zavážilo v prospech i3 je asi len HD4600, ale ked mas dedikovanu...
-
- Čierna listina bazáru
Mam GTX650...
Presne Vaham nad tym G a i3, ale teoreticky aj i5,to uz cenovo daleko nie je... fakt neviem no... Pozeram aj na ceny bazaroviek...
Kovinator: Ako si to myslel?
Polepsim si s tym G oproti terajsiemu G zasadne?
Presne Vaham nad tym G a i3, ale teoreticky aj i5,to uz cenovo daleko nie je... fakt neviem no... Pozeram aj na ceny bazaroviek...
Kovinator: Ako si to myslel?
Polepsim si s tym G oproti terajsiemu G zasadne?
- kovinator
- Používateľ
http://www.anandtech.com/show/7872/unlo ... ue-mid2014
pentium co sa bude dat taktovat
ja si od toho dost slubujem som zvedavy
pentium co sa bude dat taktovat

-
- Čierna listina bazáru
Tak do 3 mesiacov by som to rad mal 

ak tak, už i5. doplatok 50eur na i3 pokial nevyužiješ iGPU podľa mňa nie je namieste.
s bazárovkami i5 1150 je to také nič moc.
s bazárovkami i5 1150 je to také nič moc.
-
- Čierna listina bazáru
Veru je..ale nove G stoji tusim okolo 60, i5 bazarova 110-150... tak rozmyslam co z toho..alebo pockat na ten G s otvorenym nasobicom?
pentium G kúpiš aj v alze za 50e
po tej 4430s som poškuloval aj ja. Záruka ma pri cpu netrápi. Ale cena 100eur by tomu aj stačila. aj s frekvenciou 2,7GHz (turbo 3,2GHz) stačí v podstate na všetko čo si vymenoval s rezervou.
to pentium K - podľa toho koľko si ochotný čakať a tiež je otázne ako dobre sa bude Pentium K taktovať. Pretože zlá pasta síce už nemusí byť, ale to ešte dobré možnosti OC samosebou neprináša. Ja som svoju i5 zoperoval. A aj tak dlhodobo stabilne zvláda len 4,4GHz/4,3 cache z čoho som aspoň ja dosť sklamaný. Volty tam môžem nasypať ľubovolne, vždy to je rovnaké. Vieme aspoň koľko Pentium K bude koštovať?
po tej 4430s som poškuloval aj ja. Záruka ma pri cpu netrápi. Ale cena 100eur by tomu aj stačila. aj s frekvenciou 2,7GHz (turbo 3,2GHz) stačí v podstate na všetko čo si vymenoval s rezervou.
to pentium K - podľa toho koľko si ochotný čakať a tiež je otázne ako dobre sa bude Pentium K taktovať. Pretože zlá pasta síce už nemusí byť, ale to ešte dobré možnosti OC samosebou neprináša. Ja som svoju i5 zoperoval. A aj tak dlhodobo stabilne zvláda len 4,4GHz/4,3 cache z čoho som aspoň ja dosť sklamaný. Volty tam môžem nasypať ľubovolne, vždy to je rovnaké. Vieme aspoň koľko Pentium K bude koštovať?
-
- Čierna listina bazáru
No skor mi ide o cenu
Aby to nezabila prave ta.... a k tomu bude treba urcite Z kovy chipset nie? Ci aj na ostatnych do pojde?

- kovinator
- Používateľ
intel asusu oficialne povolil taktovanie aj na niekt. non Z doskach http://rog.asus.com/251652013/news/asus ... herboards/
a malo by to ist aj na inych a od inych znaciek ale to nie je oficialne
kazdopadne je tazke povedat ci sa oplati cakat na ten cpu nikto nevie ako dobre na tom bude
ale ak ti to nesuri tak cakaj nemas co stratit
a malo by to ist aj na inych a od inych znaciek ale to nie je oficialne
kazdopadne je tazke povedat ci sa oplati cakat na ten cpu nikto nevie ako dobre na tom bude

-
- Čierna listina bazáru
Docasne tam kupim nejaku dosku a procik, ved vymenit to je najmenej.
Chlapi poradte mi nejaky zdroj okolo 50 euro kludne aj z bazaru. ( i3,MB,SSD,HDD,GTX650-nic lepsie tam v buducnosti nebude)
Chladic na procesor - NH-D14 alebo nieco ine,co vies ist pasivne?-aby sa to ale zmestilo do tej DS4ky
Chlapi poradte mi nejaky zdroj okolo 50 euro kludne aj z bazaru. ( i3,MB,SSD,HDD,GTX650-nic lepsie tam v buducnosti nebude)
Chladic na procesor - NH-D14 alebo nieco ine,co vies ist pasivne?-aby sa to ale zmestilo do tej DS4ky

NH-D14 sa mi zda na i3 celkom príliš. s dobrým airflow v skrini mi uchladil i3 2120 aj pasív z ac freezera 7 pro, ktorý stojí štvrtinu.
Ja by som vzal Coolink Corator DS z tichepc http://www.tichepc.sk/Coolink-Corator-DS.html. Ušetriš celkom dosť a môžeš niečo "prihodiť do zdroja".
http://www.alza.sk/seasonic-s12g-450-d1146743.htm stačil by aj G360 ale na alze už nedostupný, ale nepočuteľné tieto zdroje pravdepodobne nebudú, kvalitou sú fajnové.
Ja by som vzal Coolink Corator DS z tichepc http://www.tichepc.sk/Coolink-Corator-DS.html. Ušetriš celkom dosť a môžeš niečo "prihodiť do zdroja".
http://www.alza.sk/seasonic-s12g-450-d1146743.htm stačil by aj G360 ale na alze už nedostupný, ale nepočuteľné tieto zdroje pravdepodobne nebudú, kvalitou sú fajnové.
Naposledy upravil/-a Zubesuch v Št 08. Máj, 2014, 23:28, upravené celkom 1 krát.