Co sa tyka toho waste kitu, tak je to take trochu divne pri Roborockovi.
Tuto pise celkom znaly typek, aka je situacia. Ocividne moznost doobjednat si waste kit skoncila s prvotnym QRevo modelom a dalej si uz treba vybrat pri kupe, ci bude so zabudovanym kitom alebo navzdy bez neho. Ocividne existuje nejaky kit pre QRevo, ale dostupny akurat na
AliExpresse, za draho a ktovie, ci by pasoval na nieco novsie. Ak to chces pouzivat hned od kupy, tak sa asi da vybrat aj Roborock. Ak to chces kupit neskor, tak asi skor ist do Dreame, ktory to ma
lahko dostupne v Europe pre viac modelov.
Tie gimmicky - ide o to co chces. Vacsinou su to rovnake/obkukane technologie, ale z casu na cas sa objavia nejake dobre veci. Napriklad tie rotacne mopy su asi dobra vec. Taktiez sa tu ludia tvaria, ze bez stanice na vodu sa uz neda existovat. Ja osobne som si priplatil za mopovanie na vysuvnom ramene, aby to pekne umyvalo aj popri stene a okolo nabytku. V cene tohto upgradu mam aj umyvanie a susenie mopov teplou vodou/vzduchom. Tiez mi ide o dobru integraciu do Home Assistantu. Dalej len zoradis vyhovujuce modely podla ceny a prvy, co bude za akceptovatelne peniaze vlozis do kosika. Asi ine nemas co spravit, kedze tie firmy trpia klasickym cinskym syndromom, ked vydavaju 50 roznych modelov, jeden cez druhy, ani boh nevie ktory co znamena... novsi v nizsom rade ma lepsie funkcie ako stary vo vyssom, ale chyba mu vec X z modelu Y a podobne. Treba vybrat pozadovane featurky, podla toho zvolit konkretne modely a potom uz len cakat na dobru cenu.
Este k tomu Xiaomi X20+ vyssie... tiez tak zahadne neviem najst velkost nadrzky na vodu a strasia ma tie slovne spojenia "suche cistenie". Asi by som sa mu vyhol velkym oblukom, lebo s nejakymi polosuchymi handrami tam suchat skvrny na podlahe... to sa mi dost hnusi.