nVidia GeForce GTX 770 (recenzie, informácie...)
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Re: nVidia GeForce GTX 770 (recenzie, informácie...)
Co tak si ten bios skusit od niekial stiahnut a preflashnut tu poziciu 2?
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
Skus pri benchmarkovani si dat bud na OSD, alebo proste tam v tom grafe v MSI AB zobrazovat tie limity podla coho presne urcis na com to GPU Boost 2 viazne, ci na PL, Vcore, teplote; pust FurMark a uvidis kde ti vyskoci 1.
Skusal si ten Rbby258 spustat ako Administrator?
Skusal si ten Rbby258 spustat ako Administrator?
Spoiler: ukázať
Mam take podozrenie, ze MSI nie na vsetky lightingy dava rovnaky BIOS. Mozno, ze prve verzie mali PL nastaveny vyssie ako tie nove.Asnod napísal:Co tak si ten bios skusit od niekial stiahnut a preflashnut tu poziciu 2?
S mojou 660-tkou to bolo tak, ze som proste narazal vzdy na PL pri taktovani a ked som ho BIOS modom zvysil, tak sa akurat PL v AB prepocitalo, ale realne fyzicky zostal PL tej karty stale rovnaky, ako keby bol proste hard-limited niekde navrhom tej karty. Nejaky uplne iny BIOS som uz neskusal, to uz sa mi nechcelo riskovat. Ale je mozne, ze napr.tento lighting moze na zmenu PL cez BIOS mod reagovat inak a moze sa ten PL aj naozaj realne zvysit, no jedina moznost ako si to clovek vsetko na 100% overi je skusat
OneCosmic ty si hlavicka utilitka ked som ju pustil ako spravca funguje komunikuje zvisil som cez +100 ale aj tak nepomohlo pri 1411 MHz tam takt zhadzuje power limit. 111 - 112 % v prvych sekundach marku.
Pozeral som na nete a borec od koho je ta utilitka mal power limit 150% ale nemozem sa docitat ako to spravil je tam ze bol v LN2 BIOSe ale nenapisal jeho cislo skoda.
Pozeral som na nete a borec od koho je ta utilitka mal power limit 150% ale nemozem sa docitat ako to spravil je tam ze bol v LN2 BIOSe ale nenapisal jeho cislo skoda.
Tiez som teraz trochu viac studoval to forum...ten tvorca toho softu pisal, ze on svoju Lighting kupoval hned ked vysla, iny typek mal problemy s PL tak tam dal svoj BIOS ibaze jemu to robilo blbosti - nesiel PL cez AB regulovat vobec/zasednuty. Takze to ani s lightingmi az take jednoduche nevyzera. Vyskusaj urobit BIOS mod, zvys tam PL trebars na 150%, potom si realne otestuj takty ci ich zacne zhadzovat vo FurMarku alebo nejakom Benchy a uvidis ci ti to s tym power limitom pomohlo.
Tam bude zrada v tom BIOSe oni to nejak pomenili v MSI lebo prva snimka BIOS 80.04.BC.00.10 to je zakladny a druha snimka 80.04.BC.00.11 a to by mal byt LN2. Na snimke som pridal aj utilitku na zvisovanie napatie.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
bolo by dobré urobiť save tých biosov a potom to omrknúť v bios editoroch
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Ked pozeram na ten default, tak 1400/8000 dosiahnes nastavenim offsetu +160/+495. Niekedy to co ukazuju utility su bludy, preto treba ist na to matematicky
Na tie biosy by som sa tiez rad mrkol. Vytiahni ich a postni niekde.
//edit: ako tak pozeram na tie biosy, tak obidva maju pri PL 109% len 300W
Zislo by sa zvysit PL aspon na tych 130%
Na tie biosy by som sa tiez rad mrkol. Vytiahni ich a postni niekde.
//edit: ako tak pozeram na tie biosy, tak obidva maju pri PL 109% len 300W
Zislo by sa zvysit PL aspon na tych 130%
Aha zajimave, takze co s tym mozem spravit lebo takto som BIOS teda este neupravoval. Su tie BIOSi rovnake ?
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Skusit zvysit PL na 130%, flashnut naspat na kartu a vyskusat. No ci to bude fungovat zarucit neviem, musel by som to mat v ruke a hrat sa s tym
Pri MSI 670 PE to ani za boha neslo, zrejme tam bol iny lock. A pri mojej Asuske 670 to islo max do 150%, vyssie ani za nic, tak isto nejaky lock
Pri MSI 670 PE to ani za boha neslo, zrejme tam bol iny lock. A pri mojej Asuske 670 to islo max do 150%, vyssie ani za nic, tak isto nejaky lock
No skusim tomu pridat a uvidime co to spravi cez co dostanem BIOS na spat do karty ? nvflasher ? Ked ano tak poprosim troska vysvetlenie lebo tomu akosi nechapem
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Stiahni si kepler bios tweaker 1.26 a uprav si v zalozke power tych 109% (ako je na screene) napr. na 130% (pomocou tych malych sipok za hodnotou), nic ine tam nemen. Uloz si bios v tvare xxx.rom, nazov daj aky chces. Len povodny bios si zozalohuj!!! LN bios nechaj tak a upravuj a flashuj len ten prvy.
Urob si bootovatelne USB, nakopiruj na neho upraveny bios a subory nvflash. Nabootuj sa do DOSu na USB a napis dva prikazy.
Navod som daval aj sem: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 59#p849759
Funguje aj na keplera, keby si sa ma na to chcel opytat, rovnako som flashoval gtx670/680
Da sa flashovat aj s winu, ale urcite nemas pc v defaulte, tak by som to radsej neriskoval...aj ked GK ma dva biosy.
Robis to na vlastne riziko. Ale kto sa boji, nesmie do lesa. GL
Urob si bootovatelne USB, nakopiruj na neho upraveny bios a subory nvflash. Nabootuj sa do DOSu na USB a napis dva prikazy.
Navod som daval aj sem: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 59#p849759
Funguje aj na keplera, keby si sa ma na to chcel opytat, rovnako som flashoval gtx670/680
Da sa flashovat aj s winu, ale urcite nemas pc v defaulte, tak by som to radsej neriskoval...aj ked GK ma dva biosy.
Robis to na vlastne riziko. Ale kto sa boji, nesmie do lesa. GL
Nazdar, chcel by som sa spytat moja 770 gtx ma napajanie 8 pin a 6 pin, ak mam kabel zo zdroja kde su oba tieto konektory mozem ich pouzit alebo priamo zo zdroja tahat vetvu pre 8 pin a vetvu pre 6 pin zvlast?
dik
dik
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Aky mas presnejsie zdroj?
Ja osobne mam tiez k zdroju presne takyto kabel, kde ide 8 vodicov pre jeden 8-pin a z toho 8-pinu idu vodice do druheho 8-pinu - ked to tak vyrobca tie kable k tomu urobil tak by to malo vydrzat a malo by to byt na tych 300W/12V=25A dimenzovane, ale ako spravny overclocker som mal k tomu trochu nedoveru a preto som radsej zo zdroja tahal kable 2Rado.R napísal:Nazdar, chcel by som sa spytat moja 770 gtx ma napajanie 8 pin a 6 pin, ak mam kabel zo zdroja kde su oba tieto konektory mozem ich pouzit alebo priamo zo zdroja tahat vetvu pre 8 pin a vetvu pre 6 pin zvlast?
dik