Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
Nie. To pouzivam iba ako prehlad tych mien, ktore ma zaujimaju. Povodne som mal iba Coinbase, kde boli 3 meny (teraz 4), ale nakolko tazim ZEC a este som kupil nejaky "odpad" do buducna, tak to chcem mat kvoli kurzom v jednej appke. Ani neviem, ci sa tam vobec daju robit nakupy - uprimne povedane.
55 miliárd XRP uzatvorených na Escrow účtoch
Vývojársky tým Ripple vytvoril 55 miliardových kontraktov. Prvý sa uvoľní v januári 2018 a ďalšie budú nasledovať vždy mesiac po sebe. Čo to znamená?
Nuž, momentálne je v obehu menej než 39 miliárd XRP mincí. Tím, ktorý vytvoril Ripple, vlastní ďalších 55 miliárd. Tento Damoklov meč visel nad Ripple niekoľko rokov a investorov tak udržiaval v neistote. Ak by toľko mincí naraz vstúpilo na trh, hodnota podkladového aktíva by padla o 80%.
Všetkých 55 miliárd bolo uzatvorených v Escrow účtoch, ktoré si môžete predstaviť ako časové zámky. Po uplynutí určenej doby budú zdroje opäť uvoľnené. Vytvorených bolo 55 kontraktov, všetky v hodnote jednej miliardy XRP.
Každý mesiac sa uvoľní jedna miliarda. Tieto zdroje sa následne použijú na financovanie vývoja, marketingu… Čo sa zvýši bude opäť uzamknuté a posunuté na koniec fronty.
tipujem ze toto znizi cenu ripplu o dost od januara... ak nie dole tak minimalne pribrzdi cim sa stava nezaujimava tato mena
Naposledy upravil/-a Sangala v Pi 22. Dec, 2017, 19:00, upravené celkom 1 krát.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
tiez to iste mi z roho vyplyva...ze zasypu trh lebo ich bude kvantum...
- drastyk
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Júl, 2011, 14:41
myslim, ze sme prelomili downtrend. BCH 2280 €
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
zaujimave s tym XRP, hlavne ked z nejakeho dovodu trhu na tuto informaciu nejako nereaguje a kym vsetky meny padaju tato ostava. na druhej strane nerobim si iluzie a je mi jasne ze vacsina kryptoinvestorov je iba ovca ktora fundamendy neriesi a rozhoduje sa podla tweetov McAffeeho. rozmyslam teraz ci sa nezbavit svojich XRP kupenych za 0,25 kym je cena dobra...
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
"Pár" ľudí kvôli tomu pádu asi nemalo dobrý koniec týždňa Sledovať ako to rástlo posledné mesiace bolo pre väčšinu určite pekné ale prežívať takéto straty chce riadne nervy.
Inak tu je krásne vidieť aké nebezpečné by bolo mať (a prečo nieje) kryptomeny ako oficiálne platidlá. Že sa raz človek zobudí a z 2000 eur čo mal našporené je zrazu 1100. Alebo bude makať celý mesiac a zrazu kvôli výkyvom nedostane výplatu 1200 ale len 600-700. Potom by som chcel vidieť platiť tie hypotéky, paušály, inkasa a blbosti
Inak tu je krásne vidieť aké nebezpečné by bolo mať (a prečo nieje) kryptomeny ako oficiálne platidlá. Že sa raz človek zobudí a z 2000 eur čo mal našporené je zrazu 1100. Alebo bude makať celý mesiac a zrazu kvôli výkyvom nedostane výplatu 1200 ale len 600-700. Potom by som chcel vidieť platiť tie hypotéky, paušály, inkasa a blbosti
.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja kryptomeny nevnimam ako platidlo ale skor ako taky zberatelsky predmet bez realnej hodnoty. snad potom nejake budu aj realnym platidlom, ale v tom pripade musi tato volatilita prec.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
leon keby to tak ja berem cez noc som prej.bal 1300? a to som si ani nezaj...l- ako sa vravi nezrujnuje ma to ani ma to netrapi, skorej som zvedavy co sa z toho celeho vyklube
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
tiez mam nejake volne prachy a chcel som to cez vikend hodit zrovna do ripple, ale toto ma odradilo ktoru si mam vybrat ked je to teraz v takom poklese a potencionalne by to mohlo ist hore?
- Leon
- Pokročilý používateľ
Tak hlavný vznik kryptomien (resp teda Bitcoinu - ostatný sa začali len opičiť) bol kvôli tomu, že to mala byť decentralizovaná mena, teda unikát. Tak ako niekedy zlato - presne daný obmedzený počet, žiadna inflácia, nejde falšovať, žiadny zásah do systému - zabavenia bankami atď, cena by sa regulovala sama. Keď sa tu niekto smeje z tých, ktorý hovoria, že je to bublina, tak tu nikto nenaráža nato žeby mena nemala rásť - aspoň teda dúfam, že nenarážajú nato . Hlavný dôvod je, že bitcoin stratil zmysel ako taký. Mal slúžiť na rýchly prevod platieb kdekoľvek na svete. Žiadne poplatky cez banky, zdĺhavé čakania a podobne. Smutné je, že sa z neho stal presný opak a dosrali to sami ľudia lebo sa z toho stal biznis. Obrovské fees za transakcie - nikto ho nechce zaraďovať do svojho systému - viď napr steam nato už prišiel a vyradil ho. Momentálne nemá žiadne použitie. Jasné, že za posledný rok/dva sa dalo slušne zarobiť, ale treba nato trocha pozerať z globálneho hľadiska. Vás sa to teraz netýka, lebo je ešte obdobia ošiaľu, ale čo napr keď budú ľudia stále nakupovať aj pri cene 100-150-200 tisícoch ? A vtedy ta bublina praskne ? Podľa mňa sa to stane v júli 2020, keď sa vyťaží komplet celý bitcoin - podotýkam pri momentálnom hashrate - čiže môže aj skôr. A vtedy sa určite uvidíš čo s ním bude A keď to vtedy zpľaskne tak to potiahne všetko pekne dole, tak ako sme videli dnes.
.
vsetko sa da upravit v kode, takze aky problem? aj fees
a posledny btc bude vytazeny samozrejme neskor
a posledny btc bude vytazeny samozrejme neskor
12.5 bitcoins per block (approximately every ten minutes) until mid 2020,[7] and then afterwards 6.25 bitcoins per block for 4 years until next halving. This halving continues until 2110–40, when 21 million bitcoins will have been issued.
- Leon
- Pokročilý používateľ
aha hej, to bolo rozdelenie v 2020 čo som pozeral a nevšimol si. No aj tak to bude potom zaujímavé, keď nie teraz tak potom neskôr, keď bude výťažnosť už sakra veľká Ale to už tu bude každý druhý milionar Hlavná vec je to, že je škoda, čo sa z toho nakoniec stalo. Bol to skvelý nápad. Milióny ľudí to kupujú a predávajú bez akéhokoľvek zmyslu To už sa mohol rovno kupovať a predávať vzduch
.
- Odar
- Pokročilý používateľ
Ale vsak nikto tym nechce platit rozky v potravinach Ludia podla mna skor skusaju preto, lebo na vkladoch dnes nie su ziadne uroky, tak tu maju nejaku vidinu rychleho zurocenia svojich penazi. Je to ale o stasti a da sa pomerne rychlo aj zarobit, ale aj katastrofalne stratit.
Ako bolo n-krat napisane, treba investovat tolko, kolko moze clovek bez problemov stratit, alebo je ochotny stratit - trebars Broslowski sa vzdal fajcenia, tak buchol do krypto nejake prachy, lebo v principe by ich aj tak minul a takto mozno za nejaky cas bude mat aspon nejaky profit. Inak sa na to neda pozerat. Urcite to nie je o tom, ze mam 1000 ciste, vyplatim hypo, zvysok rodine a ostatne budem kazdy mesiac vkladat do krypto - to je blbost.
Skor sa mi zda lepsi a vyhodnejsi model behu na dlhu trat. Pocitac je dnes prakticky v kazdej domacnosti, tak vyuzit jeho vykon, ked sa nevyuziva. Cosi nasyslit a ked vybehne kurz, tak vybrat "uroky" a syslit mince dalej. Chce to ale trpezlivost.
Ako bolo n-krat napisane, treba investovat tolko, kolko moze clovek bez problemov stratit, alebo je ochotny stratit - trebars Broslowski sa vzdal fajcenia, tak buchol do krypto nejake prachy, lebo v principe by ich aj tak minul a takto mozno za nejaky cas bude mat aspon nejaky profit. Inak sa na to neda pozerat. Urcite to nie je o tom, ze mam 1000 ciste, vyplatim hypo, zvysok rodine a ostatne budem kazdy mesiac vkladat do krypto - to je blbost.
Skor sa mi zda lepsi a vyhodnejsi model behu na dlhu trat. Pocitac je dnes prakticky v kazdej domacnosti, tak vyuzit jeho vykon, ked sa nevyuziva. Cosi nasyslit a ked vybehne kurz, tak vybrat "uroky" a syslit mince dalej. Chce to ale trpezlivost.
- Leon
- Pokročilý používateľ
Veď to sa aj deje Ja len vravím, že zo začiatku to malo mať ale opačný zmysel. Platiť tie rožky práveže Žiadne peňažné podvody by neboli, nebola by žiadna inflácia, nikto by do ceny nemohol zasahovať. Neviem či Vám uniká váha toho o čo sa najprv snažili
.
- Odar
- Pokročilý používateľ
Neunika. Ale to "ti vyssie" nikdy nedopustia. Natolko hlupi nie su