Steam digitalna distribucia hier
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: Steam digitalna distribucia hier
Emailový áno, cez appku nie. Nemám rád tieto neštandardné riešenia, majú používať normálne 2FA a basta.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
zapnut notfikaciu, prihlasujes sa na steam, vyhodi notifikaciu s kodom, zmazes notifikaciu. easy
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Ja som osobne so steam autentifikatorom velmi spokojny. Je to super vec. A kto nechce, nemusi to pouzivat. Ono to treba brat aj z toho uhlu, ze na steame sa krutili a krutia velke peniaze, takze kvalitnejsia ochrana konta je na mieste
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja mam 2FA nastavene na vsetko kde sa da, vratane steamu, ale mam to na desktope cez prislusne appky. vseobecne ked som doma tak sedim za kompom a mobil mam niekde hodeny, takze mam vsetko na kompe, vratane 2FA. je to rychlejsie ako hladat telefon, odomikat, potvrdzovat apod.
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Nechcem a musím, nevidím dôvod na 15 dňový hold.
A nie ten autentifikátor je zbytočný a nezabezpečený - stačí sa ti dostať do telefónu a si v autentifikátore, lebo Steam appka nemá ochranu.
2FA autentifikátor má vlastné heslo/pin/odtlačok, máš tam všetky 2FAčka a k tomu budeš mať samozrejme niekde backup.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Tak hadam telefon mas zabezpeceny nie? Dokonca na androide si vies konkretnu aplikaciu zamknut a kym nedas kod, neotvori ju.
Tebe je fuk, ze ti v pripade kradeze uctu zmizne par hier a par eur, ak ich tam mas. Su ale ludia, co ich cena uctov sa pohubuje v desiatkach tisic eur.
Tebe je fuk, ze ti v pripade kradeze uctu zmizne par hier a par eur, ak ich tam mas. Su ale ludia, co ich cena uctov sa pohubuje v desiatkach tisic eur.
Ja sa skôr čudujem, že ešte niekto nemá autentifikátor na steame. Jednak bez neho sú možnosti obchodu na steame veľmi obmedzené (prakticky nemožné) a druhák, že je účet ďaleko viac zabezpečený. Uznávam, že to nie je 100% ochrana, no v rámci online herného priestoru hádam neexistuje nič lepšie. Odtlačok a pin/heslo je fajn idea, ale zas nerobme zo steamu nejaký nástroj hromadného ničenia, že by takýto postup bol vôbec potrebný. Koho by to bavilo pri každom prihlasovaní niečo 3x overovať.
Píšeš, že máš emailový autentifikátor, ale nie mobilný. Teraz sa ja spýtam. Čo je pravdepodobnejšie? Že sa ti niekto nabúra do mailu alebo do mobilu? A to som ešte nespomenul, že mobilná steam appka a jej autentifikátor funguje aj offline, takže ak by si nemal zapnuté dáta/wifi, neviem ako by sa ti do mobilu dostali. To už by nejako museli obísť aj ten autentifikátor, a to by asi dalo dosť práce.
Každopádne, toto špekulovanie je dosť zbytočné, pretože kým nemáš nejaký hodnotný inventár (rozumej tisícky, desaťtisíce až stotisíce eur hodnotu), tak môžeš zostať pokojný, nikto si s kradnutím účtu toľko práce nedá. A kvôli hrám ti nikto kradnúť účet nebude, tie hry sú tam napevno a ak by sa to aj stalo, stále je tu steam support, ktorý ti ten účet vráti.
Píšeš, že máš emailový autentifikátor, ale nie mobilný. Teraz sa ja spýtam. Čo je pravdepodobnejšie? Že sa ti niekto nabúra do mailu alebo do mobilu? A to som ešte nespomenul, že mobilná steam appka a jej autentifikátor funguje aj offline, takže ak by si nemal zapnuté dáta/wifi, neviem ako by sa ti do mobilu dostali. To už by nejako museli obísť aj ten autentifikátor, a to by asi dalo dosť práce.
Každopádne, toto špekulovanie je dosť zbytočné, pretože kým nemáš nejaký hodnotný inventár (rozumej tisícky, desaťtisíce až stotisíce eur hodnotu), tak môžeš zostať pokojný, nikto si s kradnutím účtu toľko práce nedá. A kvôli hrám ti nikto kradnúť účet nebude, tie hry sú tam napevno a ak by sa to aj stalo, stále je tu steam support, ktorý ti ten účet vráti.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Autentifikator nepouziva len steam
samozrejme aj prst ti mozu odseknut a pouzit odtlacok... Uplne staci aj potvrdenie cez kod co pride do mailu alebo sms, aby ti ucet neukradol hocijaky blb z Mjanmarska, co najde leaknute heslo k tvojmu uctu.loleqboleq napísal: ↑Pi 01. Jan, 2021, 12:03Nechcem a musím, nevidím dôvod na 15 dňový hold.
A nie ten autentifikátor je zbytočný a nezabezpečený - stačí sa ti dostať do telefónu a si v autentifikátore, lebo Steam appka nemá ochranu.
2FA autentifikátor má vlastné heslo/pin/odtlačok, máš tam všetky 2FAčka a k tomu budeš mať samozrejme niekde backup.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
A? Nevšimol som si, že by som tvrdil opak. Téma je o Steame, preto som písal hlavne o ňom.
No stále platí, že kvôli hrám nikto nikomu kradnúť účet nebude nech už je to akákoľvek herná platforma. Tie spoločnosti si v 95% prípadov vedia overiť, kto je pravý majiteľ účtu.
Ešte ma napadlo odcudzenie zapamätaných údajov kreditnej karty. Ale ani tam si veľmi nepomôžu, keďže minimálne steam a epic neukážu celé číslo karty.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
kradli sa aj ucty nezavisle na tom, co na ucte bolo. Bolo leaknute heslo a sup. Ale neviem co riesite, budto to pouzivajte, alebo nie. Mozete pouzivat mail, SMS, akurat potom treba akceptovat niektore obmedzenia, ktore sa ale netykaju hrania, pripadne kupy hry atd.
Tiez som nepouzival autentifikator ale potom som chcel tradnut karty s kamoskou a 14 dni na kazdy trade sa mi cakat nechcelo (alebo tak nejak) tak som ho hodil do telefonu a odvtedy ho pouzivam..
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Ešte ak sa smiem opýtať na margo predaja kartičiek - dal som tie limitované z hodnotení a výpredaja do predaja, asi 10 kusov za 10c. Po koľkých dňoch je "safe to assume" je to priveľká suma, za ktorú to nikto nekúpi? Mám ešte nejaké, tak aby som dodatočne dal ostatné za nižšie ceny.
zda sa mi ze stoja 6 centov? cize budes cakat donekonecna.