Pneumatiky :)
Re: Pneumatiky :)
budem to musieť ešte veru pogoogliť
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Treba otvoriť TP a pozrieť nie len predpísaný rozmer, ale aj hmotnostný index. Ono pri tých rozmeroch 225/60 R18 by to mali byť logicky pneu pre SUV.
Niektoré eshopy ani nemajú rozdelenie extra pre SUV, skrátka letné / zimné / celoročné
Niektoré eshopy ani nemajú rozdelenie extra pre SUV, skrátka letné / zimné / celoročné
hej hej podla indexov som to pozerat to je pohode do zvladaju resp. majú skoro všetky doteraz som bol rozhodnutý pre Conti TS 860 prípadne 850 no uvidím čo ešte pogooglim zajtra
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Tie nazvy gum v najhorsej desiatke su vsetko hatlaniny. az na nami milovany matador
Inak na 7. mieste BF goodrich g-force winter 2, ktore som par postov dozadu odporucal. Mam ich odskusane a ocividne som odhadol dobre
Kupim si ich aj tento rok, stoja doslova o euro viac ako matadarky
Inak na 7. mieste BF goodrich g-force winter 2, ktore som par postov dozadu odporucal. Mam ich odskusane a ocividne som odhadol dobre
Kupim si ich aj tento rok, stoja doslova o euro viac ako matadarky
Potvrdili sa moje pocity, a to ze michelin alpin 6 je super pneu
Tiez ich odporucam na take bezne jazdenie, ked chces nieco lepsie ako matador/barum ale zas nechces priplacat 2 nasobok. Pripadne tie klebery krisalp HP3 co mali v tom teste sice o nieco odlisne vysledky, ale dezen maju na pohlad totozny.Jednoduska napísal: ↑Ut 17. Sep, 2019, 15:10 Inak na 7. mieste BF goodrich g-force winter 2, ktore som par postov dozadu odporucal. Mam ich odskusane a ocividne som odhadol dobre
▌PC » Ryzen 5 7600 | Noctua NH-D15 G2 | Gigabyte B650 Gaming X AX V2 | 32GB Kingston Fury 6000MHz CL36 | Gigabyte RTX 3060Ti Gaming Pro | Samsung 970 EVO Plus 1TB & Crucial P3 1TB | EVGA G3 650W | Endorfy Arx 700 ▌27" Dell U2719D | Gamdias Hermes P3 | Logitech G300s
▌NTB » MBP 13" | Mid 2014
▌NTB » MBP 13" | Mid 2014
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Sudit pneu len podla brzdnej drahy nie je celkom objektivne. Viac mi zalezi na tom ako pneu drzi stopu za mokra v kasi a v zakrutach. Vyradene matadorky som mal este na accorde so 190PS na prednej naprave a boli teda lepsie ako nokiany. 5 rocne Alpine 4 zas drzali neuveritelne na zasnezenej dialnici ( kto si pamata noc 24.12), takze s nimi clovek chybu nespravi.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Mám zimné Matadorky na Peugeot 508 2.0HDi 120kW AT (kúpil som s autom), nemajú žiadny problém vyjsť ku vlekom pod Chopkom z juhu. Pár áut predo mnou sa šmýkalo, niektoré sa ani na niekoľko pokusov nerozbehli do kopca, ja na Matadorkách bez problémov (pravdepodobne pomohol aj snežný režim na prevodovke), takže úplné shity to určite nie sú.
Spoiler: ukázať
Nuz, su. Lebo to ze ci ty vyjdes a kto nevyjde ziadny ukazovatel neni. Keby mali aj vsetci letne vratane teba situacia je rovnaka. Kedze to zalezi od auta, nakladu a hlavne sofera.
.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
To mas pravdu. Mne sa len nepaci, ako su matadorky z nejakeho dovodu stale vykreslovane ako gumy na hranici bezpecnosti. Pritom je to skvela guma pre bezneho vodica a furt sa tu experimentuje s o chlp drahsimi a rovnako priemernymi gumami. Mi to pripomina ceskoslovensku urban story o oleji castrol...
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Nie že pre bežného vodiča, ale pre kohokolvek. Kludne sa s tým dá páliť vysoko cez povolené limity na okreskách a skôr ťa zastaví zdravý rozum ako prídu limity pneu a rozhodne tým nemyslím jazdu po okreske typu široká rovná cesta a tiež nemyslím auto typu Punto 2001 1.2 8v 40kW, Fabia 1.4i 16V a podobne kde je limitom samotný podvozok auta
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Z osobnej skúsenosti zimné pneu Barum už nechcem vidieť. (po jednej zime príliš tvrdá pneu na zimu). Za to matador sú ešte aj po druhej zime použitelne.
Jazdil som Michelin pneu pred 5 rokmi súper pneu na lade držali tie pneu parádne. (ale 120€ za pneu už nedám).
Aktuálne mám Nexen po prvej sezóne som bol vzhladom na cenu nadmieru spokojný. Spravil som na nich za tú zimu 22tkm a zjazdili sa v predu o 1,5mm na 6,5mm a vzadu o 1mm.
Snake: úplne s tebou súhlasím s treťou vetou. Ale so skúsenosti s prvou nie. Zmenil by som tú značku skôr na Barum, že sú hrozné.
Jazdil som Michelin pneu pred 5 rokmi súper pneu na lade držali tie pneu parádne. (ale 120€ za pneu už nedám).
Aktuálne mám Nexen po prvej sezóne som bol vzhladom na cenu nadmieru spokojný. Spravil som na nich za tú zimu 22tkm a zjazdili sa v predu o 1,5mm na 6,5mm a vzadu o 1mm.
Snake: úplne s tebou súhlasím s treťou vetou. Ale so skúsenosti s prvou nie. Zmenil by som tú značku skôr na Barum, že sú hrozné.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
matador su uplne fajn momentalny model ci zimne, alebo letne
pri letnych mam vyhradu, ze to aspon v mojom rozmere 205/55 r16 index y uz dost hucalo po prekroceni polovicnej vzorky, avsak pri rozmere väčšiom 225/45 r18 index v som to uz nezaznamenal
mozno to je tym indexom, teda neodporucam vyssi index ako je potrebne, ani nosnosť ak ide o co najvyssi komfort
bludy typu matador je shit, nj. co cakame od urcitych jedincov tuto
kludne mozes najst gumu za taku sumu co bude v niecom lepsia, ale netreba cakat ze matador za 40€ vs conti za 80€ je dvojnasobny rozdiel
momentalne testujem kleber quadraxer 2 a myslim ze ostanem pri takomto type pneu, este chcem vyskusat nexen 4season a crossclimate, kazdopadne chodim svizne a nevidim problem
Jasne treba sa trosku prisposobiť predsa len to nieje letna pneu. v zime nepocitujem az taky rozdiel aj kvôli mensiemu sezonnemu obutiu
_
Omnoho väčšie rozdiely si všimam naprieč rôznymi podvozkami.
pri letnych mam vyhradu, ze to aspon v mojom rozmere 205/55 r16 index y uz dost hucalo po prekroceni polovicnej vzorky, avsak pri rozmere väčšiom 225/45 r18 index v som to uz nezaznamenal
mozno to je tym indexom, teda neodporucam vyssi index ako je potrebne, ani nosnosť ak ide o co najvyssi komfort
bludy typu matador je shit, nj. co cakame od urcitych jedincov tuto
kludne mozes najst gumu za taku sumu co bude v niecom lepsia, ale netreba cakat ze matador za 40€ vs conti za 80€ je dvojnasobny rozdiel
momentalne testujem kleber quadraxer 2 a myslim ze ostanem pri takomto type pneu, este chcem vyskusat nexen 4season a crossclimate, kazdopadne chodim svizne a nevidim problem
Jasne treba sa trosku prisposobiť predsa len to nieje letna pneu. v zime nepocitujem az taky rozdiel aj kvôli mensiemu sezonnemu obutiu
_
Omnoho väčšie rozdiely si všimam naprieč rôznymi podvozkami.