Stavba rodinného domu
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Re: Stavba rodinného domu
CL4P samozrejme ked zmenis taky podstatny detail ako strop treba ratat nanovo statiku kedze je to uplne ine zatazenie a prave vypocet ti urci kolko a akeho zeleza mas dat do tej zelezobetonovej platne. Projektant tibto jasne poveda a odôvodnil preco uvazoval ako uvazoval a kde bydu dalsie uskalia za dalsie je to dalsi momry proces ktory vyzaduje technologicku prestavku min 3 tyzdne ( plna pevnost betonu sa uvazuje az po 28 dnoch )
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
ak nie je obytne poschodie tak beton fakt zbytocne a fakt zbytocna dalsia robota ratat statika kedze ten beton je tazka svina. veniec spoji stavbu dostatocne ak stavias na rovine a nemas sialene velke izby.
styrodur nie je celok a prepusti vodu v spojoch. stale. styrodur je skor tepelny izolant. a nehovorim este o taveni pasov ako tie styrodury krasbe ohoreju a potom to treba opravit ale sak zaserie sa to penou ze. salung doskami, natriet z boku penetrak a na to asf pas a na to styrodur. neflakat to. max den roboty navyse a 200€ za drevo max.
styrodur nie je celok a prepusti vodu v spojoch. stale. styrodur je skor tepelny izolant. a nehovorim este o taveni pasov ako tie styrodury krasbe ohoreju a potom to treba opravit ale sak zaserie sa to penou ze. salung doskami, natriet z boku penetrak a na to asf pas a na to styrodur. neflakat to. max den roboty navyse a 200€ za drevo max.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Sponzor fóra silver
Stefan222 takto si to predstavujes
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
-
- Pokročilý používateľ
kamo tak som daval , do svahu ja ale mam. este tam s geotextiliou sa ma oddelit hlina od strku pri tej drenazi cize aj to na obrazku nenni komplet . ja som napr niekde daval aj 2 vrstvy den braven penetraku asfaltoveho ..voda a zem sa hybe vo svahu a su to svine
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
ak k tomu takto pristupujes na stavbach, co idu nasledne prec na kseft... parada, palec hore
-
- Sponzor fóra silver
Ono za toto isla dalsia doska a pred tu nopovku isla este drenaz obalena do geosky plus vsade na dosku sa daval vodonepriepustny beton
-
- Pokročilý používateľ
takto sa to robi do psej matere (tie obrazky nie su moj dom podotykam)
ale ano, ja so aj byty co prerobil a predal tak som robil jak sebe, mam chrbtovu kost ked daco predavam. a dom nie je vynimka, to ma byt pocit bezpecia a kvality.
a sem tma sa drenazna rura nema obalit do geotextilie ale skor cim vecsie mnozstvo strku, kamene maju nacisto obalit ruru aby bol tok vody co najlepsi, a textilia filtruje hlinu od kamenov., kazda stavba a poda v okoli je specificka a niekde to zas fakt sa nemusi prehanat no ale zas, clovek ked to ma rozkopane tak nech tam da, a ma pokoj, ja mam asi 3m v zemi a nikde ani kvapka vody dnu. potom su to plesne dnu na bomby.
ale ano, ja so aj byty co prerobil a predal tak som robil jak sebe, mam chrbtovu kost ked daco predavam. a dom nie je vynimka, to ma byt pocit bezpecia a kvality.
a sem tma sa drenazna rura nema obalit do geotextilie ale skor cim vecsie mnozstvo strku, kamene maju nacisto obalit ruru aby bol tok vody co najlepsi, a textilia filtruje hlinu od kamenov., kazda stavba a poda v okoli je specificka a niekde to zas fakt sa nemusi prehanat no ale zas, clovek ked to ma rozkopane tak nech tam da, a ma pokoj, ja mam asi 3m v zemi a nikde ani kvapka vody dnu. potom su to plesne dnu na bomby.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Nahodou ma niekto z vas skusenost z krytinou Ruukki ? konkretne classic ? Som uz viac menej aj rozhodnuty pre BT Terrano IZO (super poliester r-mat), mam uz aj komplet cp na stavbu od autorizaka. Len na poslednu chvilu este zvazujem rozhodnutie Bude tam neaky vyznamny rozdiel v kvalite ? v cene urcite
CPU: i7 10700KF @stock Cooler: Arctic Freezer 34 Esports Duo MOBO: MSi MEG Z490i Unify RAM: 2x32GB HyperX Fury @ 3200 CL16 GPU: GAINWARD RTX 4070Ti Phoenix, SSD: 2x Samsung 970 Evo 1TB nvme HDD: 3TB WD Blue PSU: Corsair SF750 CASE: CoolerMaster NR200P MONITOR: AOC 34" CU34G2/BK, PERIF: Corsair K65 LUX RGB, Logi MX Master 3S AUDIO: Beyerdynamics DT990
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Mne po 2.5 mesiacoch praskol obklad a vobec netusim ako sa to podarilo. Za tym je 2 plastova sdk priecka
https://ibb.co/album/ZB4XDr
A teda cumim na to ako puk a nechapem, je to sice pri vyreze ale aj tak mi to pride divne.
https://ibb.co/album/ZB4XDr
A teda cumim na to ako puk a nechapem, je to sice pri vyreze ale aj tak mi to pride divne.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Zle to nalepil.
-
- Pokročilý používateľ
tak lord ma asi panelak, tam sa stane hej sem tam ze obklad praskne ale na sdk?divne , asi fakt malo lepidla. a ruuki je supa. aspon mne sa paci. nepacia sa mi tazke skridle. ale to je vec vkusu. o plech sa treba skor starat a kruto dat pozor an montaz aby to nevzal vietor
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Sponzor fóra gold
jj, je to panel ale toto je nalepene na kartone a hlavne teda ak by bol problem so stenou tak by som cakal ine problemy
no tiez si myslim, ze jedine co moze byt je, ze za tym nie je vrstva lepidla a hybe sa to
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Podla obrazka sa mi zda, ze najskor to bude tym, ze vyrez nie je vycentrovany na hranu obkladu, ale vytvara tam taky ostry roh, ktory je potom nachylny sa odlomit. Moze to byt suhra viacerych faktorov. Vyrez blizko praskliny mohol narusit strukturu obkladu, ak v nom navyse bola nejaka drobna vada, ktora ho oslabila, k tomu niekto zatlacil silnejsie na kryci plech...
Do buducnosti by som odporucal pohrat sa so skarami, resp. baterie a rozne podomietkove instalacie dat na krizovatku 4 skar, alebo aspon "na skaru". V konecnom dosledku to bude aj krajsie.
Do buducnosti by som odporucal pohrat sa so skarami, resp. baterie a rozne podomietkove instalacie dat na krizovatku 4 skar, alebo aspon "na skaru". V konecnom dosledku to bude aj krajsie.
-
- Sponzor fóra gold
este fotka bez baterie
https://ibb.co/3TgCfmX
rozlozenie prvkov do vysky sa trochu pokaslalo, vela veci mohlo byt jednoduchsich viz. aj ta policka nad tym to bol tiez porod (bol pokus to spravit z jedneho kusu ale nevydrzalo to)
Ja by som ale cakal, ze ak sa to uz ma odlomit tak sa to odlomi blizsie k tomu vycnelku a nie tak vysoko ako sa to odlomilo
ale moze byt, ze sa to prilis oslabilo tam vo vyreze, trochu sa pritlacilo a hup.
Otazkou je ci sa mi to chce ist menit lebo je to celkom blbe miesto a este by som musel aj odmontovat sprchove dvere
ma zmysel riesit hlinikove okna miesto plastovych?