undertaker007 napísal:To mi pripomenulo...mp3turbo napísal:idem na DOVOLENKU a rozhodne nie na PRETEKY
Raz sme sa zobrali na dovolenku partia kamošov zo školy, tesne po maturite. Pochodili sme všelikade a všeličo. Ak sa dobre pamätám, dva dni sme strávili na Ostrove Murter v Chorvátsku. Na ten ostrov sa dalo ísť jediným mostom
Keďže žiadna loď by nemala šancu prejsť, most bol zdvíhací a iba 2× do dňa bol zdvihnutý, iba na 30 minút, 09:00 - 09:30 a 17:00 - 17:30.
My sme boli ubytovaní za mostom, na ostrove, a cheli sme Chorvátske Kuny. Sadli sme do auta a po trojminútovej jazde sme boli na pevnine, pred mostom. Ak by ste náhodou klikali na link "jediného mosta", tú zmenáreň tam hádam aj uvidíte. Peniaze sme vybavili a neskutočne nám niečo zavoňalo popod nos z neďalekej miestnej pekárne. Po celkom ťažkej a krátkej noci nám niečo tak čerstvé, teplé a voňavé padlo vhod. No, lenže táto pekáreň nás zdržala a keď sme posadali do auta, zistili sme, že cesta zmizla. Povedali sme si, že nebude rozumné, ak to spravíme ako táto 58 ročná žena (mimochodom, video som zhliadol o pár rokov po dovolenke a je to naozaj z toho miesta o ktorom píšem ), tak sme opäť povyskakovali z auta, kúpili si ešte aj zmrzlinu, pofajčili, traja zasa vypili a tak podobne, keď sme si v dobrej nálade nemohli nevšimnúť nadávajúcich ľudí. Upútali našu pozornosť. Na moje neveľké prekvapenie to bola skupinka asi 15 slovákov, žien po štyridsať päťke, ktoré nedokázali pochopiť, že prečo ony teraz musia čakať, že ako o tom mali vedieť, keby to vedeli naplánujú sa ináč, veď už aj tak veľa lodí nečaká tak nech ten most spustia dolu skôr a tak podobne...
Ja to doteraz nechápem. Si na dovolenke a nadávaš, pretože 30 minút čakáš, kým prejdú lode, pretože inokedy a inakadiaľ sa im nedá prejsť...
Kks Trogir, 20 rokov som tam chodil akurat posledne 2 už nie, už Chorvati jazdia za nami do DS na dovolenku v zime. Trogir je popič miesto a n tom ostrove, ak prejdeš na uplny koniec (jak prejdes most a odbočiš soprava) tak su tam britalne plaže (nie tie vubudovane myslis, uplny koniec pri kamenolome) kde je najčiastejšie voda jak z filmov