4ka - Štvrtý mobilný operátor
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Re: 4ka - Štvrtý mobilný operátor
presne takto to fungovat nema...do restiky prides na obed a tiez im povies ze za to a to menu si predstavujes taku a taku cenu? alebo do lidlu? nevravim, ze ceny za produkty co maju su OK, ale to ze dokazu ist cenami pre kazdeho rezidenta niekam inam urcite nie je v poriadku
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
tak ja vo firme ked robim cennik tiez tam davam marze 40-50%, dakedy aj 300% s tym ze ked niekomu sa to bude zdat fakt ze vela tak mam priestor na sluznu zlavu. a 90% zakaznikov tu cenu akceptuje.
Spoiler: ukázať
tato reakcia ma vobec neprekvapuje kedze si nedovidis za nos, co by som chcel aby si vedel ako to funguje uz hned za hranicami
neviem preco to prirovnavate k restauraciam alebo ku chlebu. by ma zaujimalo kolki z vas co sa tu buchate do hrude ake to je svinstvo by ste povedali nie zlave na auto a tak podobne. tak isto pochybujem ze chodite nakupovat iba do najdrahsieho obchodu v okoli.
prave kvoli ludom ktori su ochotni platit za tie smiesne balicky tolko kolko opovia chcu su take ceny ake su.
ked som vysiel zo skoly, spravil som omyl, a siel pracovat k operatorovi. operator z teba chce vycucnut kazde jedno euricko, nikdy ti sami od seba neponuknu zlavu, alebo za vypadok kredit, ale akonahle sa spytas tak sa to da. hovorim o tych velkych, nie o o2 ktore je rado ze je rado.
uz ked sa nechceme bavit o nemecku, kde to funguje tak ako som popisal vyssie, tak isto to funguje aj v cesku. prvy pausal co som tam mal, mal na 2 roky znizenu cenu a navyseny datovy balik. ked som pred koncom siel priamo na pobocku, tak tam mi povedali ze to nevedia predlzit, a ze nic podobne mi dat nevedia. ale ze to mam zrusit a retencne by mohlo daco vymysliet. a vymysleli.
v nemecku tak isto, 2 roky cena 50 euro za internet cena pre noveho zakaznika, po 2 rokoch cena 109 (pozrel by som sa kto z vas by to cvakal nech sa moze buchat do hrude ). zase som vosiel do pobocky, zase mi bolo oznamene ze to predlzit nejde, ale ze mam dat vypoved a retencne da novu ponuku (vypoved postou samozrejme, vitaj v nemecku) na retencnom som nemusel hovorit vobec nic len povedali 43 na dalsie 2 roky a bolo to vybavene.
ale aby neboli bany za OT, tato stvorka za tie prachy nevyzera vobec zle ako datova karta. hlavne v dnesnej dobe ked snad vsetko je dual sim. trochu lepsie pokrytie a pokupujem to rodicom.
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
tak si teda vypnite tie internety a skuste vydrzat bez toho "chleba" zrazu pridete nato, ze volat cez net sa neda, sms cez net akosi nechodia platy v nemecku tiez porovnante s tymi slovenskymi, ze
nikto si tu teda neuvedomuje, ze v nemesku paltis iba napriklad matke DT a na slovensku musis aj matke aj localistovi...
pre fajnsmerkov opat, neobhajujem ich politiku a ceny ale ako kazdy iny, predavaju sluzby a produkt tak preco by som to teda neporovnal s restikou kde si nikto z vas nedovoli pytat ani len 5% zlavu na skupinovy obed pre rodinu
nikto si tu teda neuvedomuje, ze v nemesku paltis iba napriklad matke DT a na slovensku musis aj matke aj localistovi...
pre fajnsmerkov opat, neobhajujem ich politiku a ceny ale ako kazdy iny, predavaju sluzby a produkt tak preco by som to teda neporovnal s restikou kde si nikto z vas nedovoli pytat ani len 5% zlavu na skupinovy obed pre rodinu
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Myslim, ze ked sa zacnu restiky spravat tak, ze "Vy u nas jedavate uz dva roky, od zajtra platite o 50% viac za 70% porciu", bude to adekvatne porovnanie..
Sloboda Data od 4ky sme u zakaznika pouzivali aj ako zalozny internet pri kurzoch, ja mam takisto ich SIM-ku v notebooku (momentalne nedobitu, nepotrebujem)..
Aktualne pokrytie neviem, ale este pred cca rokom / rokom a pol sa stavalo, ze ani v sirsom centre niektorych miest, nemali dostatocny signal (v takej Revucej som na ubytovni nemal ani Orange a to bolo cca 500 metrov od namestia).. Samozrejme, kde signal mali, slo to pekne tych par desiatok Mbps..
Ako tu bolo pisane, skus si kupit ich kartu a zaplat si na mesiac data - nemusis hned 14 € "neobmedzeny" (aj to bolo povodne 12 €, prisli na to, ze ludia zaplatia za mobiny net aj viac, tak preco by nezdrazeli?), ale na to, aby si si spravil prehlad o pokryti, to staci..
Sloboda Data od 4ky sme u zakaznika pouzivali aj ako zalozny internet pri kurzoch, ja mam takisto ich SIM-ku v notebooku (momentalne nedobitu, nepotrebujem)..
Aktualne pokrytie neviem, ale este pred cca rokom / rokom a pol sa stavalo, ze ani v sirsom centre niektorych miest, nemali dostatocny signal (v takej Revucej som na ubytovni nemal ani Orange a to bolo cca 500 metrov od namestia).. Samozrejme, kde signal mali, slo to pekne tych par desiatok Mbps..
Ako tu bolo pisane, skus si kupit ich kartu a zaplat si na mesiac data - nemusis hned 14 € "neobmedzeny" (aj to bolo povodne 12 €, prisli na to, ze ludia zaplatia za mobiny net aj viac, tak preco by nezdrazeli?), ale na to, aby si si spravil prehlad o pokryti, to staci..
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
porovnavanie pausalu od mobilneho operatora mi tiez nepride najvhodnejsie porovnavat s nakupom potravin. Ale napriklad, m u nas mame jednu masiaren, kde chodim roky a da sa povedat, ze vzdy mi da nizsiu cenu napriklad na klobasy, ako ma standardnu cenu.
Rozdiel operator vs obchod je hlavne ten, ze nakup v obchode je neosobny, narozdiel od komunikacie s operatorom. Rovnako tak, nezavazujem sa na 2 roky obchodu, ze iba tam budem chodit nakupovat a ze budem vzdy brat rovnaky tovar.
Iba raz som presiel do ineho operatora s cislom. 15 rokov som bol vtedy u oranzoveho, v rokoch 2005/6/7 som mal faktury od 3000 do 6000Sk, co bol vtedy pomaly mesacny zarobok na slovensku (pracoval som v zahranici) a dalsie roky som platil pausal bez nejakych vyhod, tak prisiel rok, kedy sa mi koncil pausal a mal som predlzit. Pozrel som si pausaly a pre novych zakaznikov mali zakladne balicky pausalov, za nizsiu cenu ako pre vernych. Ked mi volal operator kvoli tomu predlzeniu, opytal som sa ho na to, ze ci by som aj ja nemohol dostat tu lepsiu cenu, nakolko roky rokuce som vernym zakaznikom a moje faktury neboli male a bolo mi povedane, ze bohuzial nie. Tak som sa tak vytocil, ze som zavoval do O2 a preniesol cislo. Oranzovy mi po par dnoch volal, ze teda vedia mi dat tu lepsiu cenu, ale uz z trucu som povedal nie, dakujem. Tolko asi k politike nasich operatorov. Osobne nemam dovod s nimi sucitit, alebo im nieco tolerovat.Ak je moznost u nich dosiahnut lepsiu cenu za rovnaky produkt, vyuzijem ju. Momentalne to neriesim, nakolko pausal riesim cez firmu, ale keby som musel prejist opatovne na sukromny pausal, tak venujem tomu den, a vymackam z operatorov co sa da
Myslim si, ze opytat sa na zlavu je uplne normalna vec. Napriklad, ked som staval dom, rovnako tak v stavebninach som sa dohodol na inej cene za material, ako bola standardna
Rozdiel operator vs obchod je hlavne ten, ze nakup v obchode je neosobny, narozdiel od komunikacie s operatorom. Rovnako tak, nezavazujem sa na 2 roky obchodu, ze iba tam budem chodit nakupovat a ze budem vzdy brat rovnaky tovar.
Iba raz som presiel do ineho operatora s cislom. 15 rokov som bol vtedy u oranzoveho, v rokoch 2005/6/7 som mal faktury od 3000 do 6000Sk, co bol vtedy pomaly mesacny zarobok na slovensku (pracoval som v zahranici) a dalsie roky som platil pausal bez nejakych vyhod, tak prisiel rok, kedy sa mi koncil pausal a mal som predlzit. Pozrel som si pausaly a pre novych zakaznikov mali zakladne balicky pausalov, za nizsiu cenu ako pre vernych. Ked mi volal operator kvoli tomu predlzeniu, opytal som sa ho na to, ze ci by som aj ja nemohol dostat tu lepsiu cenu, nakolko roky rokuce som vernym zakaznikom a moje faktury neboli male a bolo mi povedane, ze bohuzial nie. Tak som sa tak vytocil, ze som zavoval do O2 a preniesol cislo. Oranzovy mi po par dnoch volal, ze teda vedia mi dat tu lepsiu cenu, ale uz z trucu som povedal nie, dakujem. Tolko asi k politike nasich operatorov. Osobne nemam dovod s nimi sucitit, alebo im nieco tolerovat.Ak je moznost u nich dosiahnut lepsiu cenu za rovnaky produkt, vyuzijem ju. Momentalne to neriesim, nakolko pausal riesim cez firmu, ale keby som musel prejist opatovne na sukromny pausal, tak venujem tomu den, a vymackam z operatorov co sa da
Myslim si, ze opytat sa na zlavu je uplne normalna vec. Napriklad, ked som staval dom, rovnako tak v stavebninach som sa dohodol na inej cene za material, ako bola standardna
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Mas X eshopov ktory uz sami od seba maju na stranke - Nasli ste lacnejsie? Dajte nam vediet. Ani sa nemusis pytat. Len taku alzu ked si vyberiem tak tam ma aj moznost poslat kosik ako cenovu ponuku. Ujo ma zeleziarstvo v KE, jedno z vacsich, a vravel ze kazdy treti clovek tam pri plateni vravi - Vieme nejaku zlavicku? Proste to tak u nejakych veci je a robi sa to a u nejakych sa to nehodi. Nemusi vsetko vsade platit rovnako.
.
Ja som tiež len raz zmenil operátora, keď Telekom (vtedy sa myslím volal T-com) dostal geniálny nápad zaviesť poplatok za predĺženie paušálu. Najprv ma operátor nahováral že však to vyplatíme za body z vernostnej karty, a potom zistil že som nemal dosť bodov aj keď som si paušál poctivo platil bez omeškania. Asi kombinácia vypršania + určite mali nejaké divné podmienky pre získavanie bodov, napr. platenie inkasom veľa bodov, platenie cez IB minimum bodov, a to je len špička ľadovca retardácie T-comu v tej dobe. Jednoducho komédia, poslal som ich do riti a prešiel do O2 ktoré práve vtedy prišlo na trh. Neviem čo vtedy mali za retardované vedenie, zaviesť poplatok za predĺženie paušálu, navyše v čase keď sa už dalo preniesť číslo a práve prišla nová konkurencia na trh, to nevymyslíš, to je život
Inak čo som pozeral aktuálne paušály čo teraz operátori prerobili tak to je čistá kartelová dohoda. 4ka sa trochu snaží lebo má najmenej zákazníkov ale aj O2 sa už tvári že je rovnocenný súper Telekomu a Orange, ešte zaplačú koľko zákazníkov im odíde. Teraz by som tiež prešiel do 4ky, ale mám firemný takže súkromný neriešim.
Inak čo som pozeral aktuálne paušály čo teraz operátori prerobili tak to je čistá kartelová dohoda. 4ka sa trochu snaží lebo má najmenej zákazníkov ale aj O2 sa už tvári že je rovnocenný súper Telekomu a Orange, ešte zaplačú koľko zákazníkov im odíde. Teraz by som tiež prešiel do 4ky, ale mám firemný takže súkromný neriešim.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
momentalne je to +/- rovnako u kazdeho operatora. 4ka sa snazi najviac, ale O2, co bol volakedy low cost, dnes hadze pausaly na urovni Orange a Telekomu, pritom nedosahuje ich urovne pokrytia a sluzieb.
Su o dost dalej nez boli a rozhodne sa to neda porovnavat s nejakou 4rkou. Napr. na chalupe mam lepsi signal s o2 nez s orange, ale aj tak plati, ze orange je skoro vzdy lepsi.
.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
to ano, paradoxne O2 aj u nas na chalupe, ma lepsi signal ako orange, aj telekom. Zase v dome, pod strechou mi signal O2 vypadava a orange a telekom idu bez problemov.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
čo som čítal o2 najlepšiu dostupnosť 4g siete, ale neviem ako to je reálne v praxi, so 4kou som nenarazil na problém (ba, ke, po, pp, aj menšie obce) samozrejme tam kde na diaľnici vypadne signál vypadával v minulosti aj orange
Operátor/% - 4G
Orange 96 %
Telekom 94,6 %
O2 97,4 %
4ka 80 %
Operátor/% - 4G
Orange 96 %
Telekom 94,6 %
O2 97,4 %
4ka 80 %
Lenže je rozdiel keď ti operator uda ze kolko percentuálne pokrýva územia (orange/telekom) a kolko populácie (o2)
.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
presne tak. Tie percenta nemaju moc vypovednu hodnotu, to je len marketing. Telekom a Orange maju proste TOP siet. Potom je O2 a niekde daleko su operatory ako je 4ka. Telekom by som osobne dal asi na prve miesto, aj z pohladu sluzieb
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Tak nakoniec orange ponúkol 12GB dat a 100 minút za 15€.
4ka má síce 16+300 ale zasa otázny ten signál atď. Dnes vezmem na pošte simku za 4€ poskusam a uvidím
4ka má síce 16+300 ale zasa otázny ten signál atď. Dnes vezmem na pošte simku za 4€ poskusam a uvidím
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10