AMD Rx 4xx Series - Polaris, Vega
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: AMD Rx 4xx Series - Polaris, Vega
tak hlavne to mali dať nejakému fanbojovi čo tomu rozumie
ked nič iné minimalizovalo by to straty
stratos alebo dd by boli super
je to asik 1. krát čo ozaj chcem aby to zrecenzoval dd
ked nič iné minimalizovalo by to straty
stratos alebo dd by boli super
je to asik 1. krát čo ozaj chcem aby to zrecenzoval dd
Spoiler: ukázať
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Síce ja už na celú vegu seriem z vysoka a nemám chuť riesiť takéto nepodstatné veci, ale pokiaľ dobre viem sám amd napísal že sa jedná o kartu pre vývojárov . Séria RX má ponúkať výkon pre hráčov ....a čo sa týka tých driverov v ktorých testovali FE, sú to z 24/06, všetko je na videocardz.com
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
- dexterav
- Sponzor fóra gold
a? myslíš že vývojári ju obslúžia lepšie?
celé je to len jedna výhovorka či už pravdivá alebo nie to preto, pre hento pre tamto
hlavne jasne herné ovládače, narovinu verím že ak zdvihnú o 20% herný výkon pôjde podobne hore aj ten profi...
hlavne to vôbec nemalo ísť von ak je to pre dev lebo dobrú reklamu im to nerobí
celé je to len jedna výhovorka či už pravdivá alebo nie to preto, pre hento pre tamto
hlavne jasne herné ovládače, narovinu verím že ak zdvihnú o 20% herný výkon pôjde podobne hore aj ten profi...
hlavne to vôbec nemalo ísť von ak je to pre dev lebo dobrú reklamu im to nerobí
oni tych 15-20% fakt na ovladacoch vyklepu, to som si isty... ale zase 40-50% to nebude
- dexterav
- Sponzor fóra gold
https://www.svethardware.cz/nvidia-quad ... an-x/43691
to len pre tých čo veria že profi kartá má 1/2 výkon oproti hernej
to len pre tých čo veria že profi kartá má 1/2 výkon oproti hernej
- palci
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42
no tak to nakoniec vyzera tak ako som pisal ale herne Vegy budu dobre karty podla mna.palci napísal:To bude rovnaky pribeh ako s Polarisom...
Kazdy bude cakat vykon GTX 1080Ti, no mozno to porazi GTX 1080 za cenu 1070tky (so spotrebou 2xGTX 1080 ) Ale budu lepsie v DX12/Vulkanovi, kde sa dotiahnu na 1080Ti
Povedal by som, ze AMD hlavne davalo peniaze do Ryzenu a ten sa im celkom podaril. Takze Vega bola trosku v tieni Ryzenu. Ten vykon ale neni az taky zly az na tu spotrebu. Pre AMD je podla mna najvacsia hrozba, ze je pozadu v AI/ML boji oproti Nvidii.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Uvidíme, ale na ladenie ovládačov mali kopec času, keďže zjavne sa čakalo kvôli HBM2. Veľmi by som nevsádzal ani na tých 20%. Jedine že ozaj Frontier pri prepnutí do gaming mode nefunguje korektne, ale o tom pochybujem.CageJ napísal:oni tych 15-20% fakt na ovladacoch vyklepu, to som si isty... ale zase 40-50% to nebude
Aj tak je to všetko akademická debata, keďže HBM2 v najbližšom čase prebytok nebude a aj to čo sa objaví na trhu pôjde na mining, ak dovtedy bublina nespľasne.
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Určite nepôjde na mining, pokiaľ má človek rozum a len troška si overí veci, zoberie si 2x 1060/RX580 a máš za 500€ viac MH a sol ako s FE .
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Ja do toho nevidím, čo som postrehol, tak zatiaľ FE vraj slabšie na mining, ale to môže byť aj tým, že sa ešte neoptimalizovalo na ten HW, je to čerstvé. A zas s dvomi kartami obsadíš dva sloty na doske, čiže z pohľadu koľko výkonu dokážeš dostať z jednej mašiny bude vždy jedna silná karta zaujímavá, hlavne pre niekoho kto ťaží vo veľkom a zaujíma ho koľko mašín dostane na "meter štvorcový". Samozrejme do toho vstupuje pomer náklady/zisk... tou matematikou sa už nezaoberám, mineri si to rýchlo zrátajú čo ich vyjde lepšie.
Su dosky co zvladnu 6-12 kariet cez risery.
Inac z vedlajsieho fora:
V noci siel na pcp live stream z testu. Chvilu som pozeral kym som nezaspal tu je zaznam: https://www.youtube.com/watch?v=bhGAS_oGN3c
Inac z vedlajsieho fora:
Takze zatial to vyzera na... a samozrejme sa nebojim, ze AMD vyladi ovladace za mesiac na RX Vegu ked na to mali rok. Som zvedavy na kolko si to nacenia. Vykon slabsi, spotreba vacsia a drahe HBM.Dle AMD je to stejny, ten gaming a Pro mod meni jen UI. AMD taky potvrdilo, ze ty vysledky jsou v poradku a ovladace taky.
V noci siel na pcp live stream z testu. Chvilu som pozeral kym som nezaspal tu je zaznam: https://www.youtube.com/watch?v=bhGAS_oGN3c
.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
mino, na tazenie ti staci pcie 1x vobec netreba cely 16x slot.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- dexterav
- Sponzor fóra gold
tak ono že bude zle bolo jasné už pri heavene a potom superposition, samozrejme sú to zase ošvidlované NV testy, aka optimalizácia pri AMD, ale ten odstup bol ozaj veliký
- mino_85
- Pokročilý používateľ
JJ, viem, ale stále sú to dva sloty pre dve karty, vs. jeden pre jednu, ak nie som úplne mimo. Mining nie je moja parketa, tak moje filozofovanie berte s rezervou.LordKJ napísal:mino, na tazenie ti staci pcie 1x vobec netreba cely 16x slot.
Naspäť k téme, už to otestoval niekto "renomovaný"? Aj keď evidentne to čo bolo namerané je korektné.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
už sa len hľadajú výhovorky prečo je to také zlé a čo všetko má FE vypnuté ...
ono ak sa to aj zapne mno treba aspoň +50% oproti FE a to je dosť aj na UNICORNa RX
neviem prečo by dali von akože profi GK v ktorej je polovica vecí loknutých a ako také nemajú vplyv na výkon v profi aplikáciac, skorej naopak
ono ak sa to aj zapne mno treba aspoň +50% oproti FE a to je dosť aj na UNICORNa RX
neviem prečo by dali von akože profi GK v ktorej je polovica vecí loknutých a ako také nemajú vplyv na výkon v profi aplikáciac, skorej naopak
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Jasné, kedy naposledy bola profi grafika osekaná oproti hernej, že?
Youtube celebrity nič? Točia si tam slušný biznis, ale keď im výrobca nepošle sample 1000-dolárovaj grafiky, tak o nich zrazu nič nepočuť. Zato prezliekať sa za idiotov v sponzorovanom videu nemajú problém /Linus včera/.
Youtube celebrity nič? Točia si tam slušný biznis, ale keď im výrobca nepošle sample 1000-dolárovaj grafiky, tak o nich zrazu nič nepočuť. Zato prezliekať sa za idiotov v sponzorovanom videu nemajú problém /Linus včera/.