Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%

Celkom hlasov: 170

Používateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa scream »

Uplne samozrejem nebudu ale urcite tam bude velka podobnost...inak by nemalo zmysel robit spolocny motor.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Tym som chcel len povedat, ze zaklad je mozno rovnaky, ale co na diesloch najviac odchadza? Ak sa nezanedba udrzba, alebo to nie je uplny crep, tak blok motora s piestami a vackou je asi to posledne co odide. Najprv pride na rad turbo, s trochou stastia aj vstreky. Taktiez je predpoklad, ze dvojhmota v BMW bude lepsie nadimenzovana ako ta v Citrone za 1/3 ceny. Mercedes bral motory od Renaultu a kopu veci si tam porobili po svojom. Proste nevidel by som to ako taku katastrofu. Ano, je to trochu dost smutne, ze sme sa dostali do doby, ked sa 1,6 litrovy motor predava ako 320d a 1,5litrovy trojvalec ako 320i... na stare dobre casy mozeme zabudnut.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

no bavime sa o benzine a problemov bolo viac nez dost... uplne staci, ze to zacne zrat olej ma to tazko diagnostikovatelne anomalie, ked to trha, netaha, nestartuje...
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16

Príspevok od používateľa shajek »

Tie motory boli aj bez turba a s vela problémami. Známy to mal v countrymane a coopri jcw .... Predal a kupil novy cooper s s tym modularnym bmw motorom
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
Shairachaz
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04

Príspevok od používateľa Shairachaz »

Hľa, stačí jazdiť s kúrením naplno a už sa neprehrievame! :D Kúpa iného low-budget šrotu nemá zmysel, vyhodené prachy. Chvíľu pojazdím tento šrot, až umrie tak pojazdím sebevražednou Fabiou, ten je tiež bez termostatu pretože sa neotváral, tkaže teraz pre zmenu sa nezahreje ani po pol hodine jazdy :D A v krajnom prípade novým Rapidom, toho je mi ale ľúto trápiť cestami necestami ktorými teraz jazdím :D

A vlastne je tu ešte aj možnosť bezplatného cestovného od zamestnávateľa :D Možno presedlám na autobusy a nebudem musieť riešiť údržbu :D
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

Tak mazda diesle su asi najvecsi shit , co citam tak niektori predajcovia uz ani v showroome nemaju diesel, ze odmietaju predavat, ze bezne sa meni 2turba s vav,hriadelom ani ne do 100tis. Vela ludi uz tahali odtahovkya. Niet divu ze samy diesel plny bazos a moja 6tka benzin:D
hry- ps5
doma-HP probook
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ehm, doma všetci zdraví, stolica v poriadku ?

https://global.handelsblatt.com/compani ... ery-815394
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/aud ... i-levarna/

otazka je ci sa to naozaj stalo alebo ci je clanok kačica, nemyslim si vsak ze by handelsblatt pustal von informacie jak na prveho aprila. By ich Krúžky roztrhali na kusy na sudoch.

Zeby sa im nieco taketo podarilo nahodou ? Len pre vozy urcene pre export do Ciny, kde funguje evidencia aut asi tak ako vo vychodnom Mongolsku cize kde je riziko odhalenia [emisii | rovnakych VIN] tak "trosku nepravdepodobna" ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nemecka preciznost a povestna kvalita, alias... dojčland und geld uber alles ! https://global.handelsblatt.com/politic ... lie-812718
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

dépéháčkové podvody : nejeden autobazarik sa na tom vyvaril, nejeden ooooobrovsky domčisko sa postavil
http://www.zdruzenie-sova.sk/clanek/ta3 ... liony-4396

"Preverili 783 automobilov. Okrem daňových únikov sa kontrolóri zamerali aj na odhalenie áut s nelegálne zmenenou identitou. "Dôkazom, že sme subjekty dobre vybrali, je aj to, že boli pokusy o prepis spoločností na zahraničné nekontaktné osoby, ktoré sa diali po začiatku kontrol," priblížil generálny riaditeľ Sekcie daňovej a colnej Finančného riaditeľstva Daniel Čech. Dodal, že po kontrole bol jeden autobazár už na druhý deň zatvorený."
undertaker007
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31

Príspevok od používateľa undertaker007 »

Výmena zadných ložísk v autorizovanom servise Subaru Žilina: 183.50€

Snake, chcel som si objednať filtre, oleje, kraviny na Subaru a MANN mi vyhadzuje možnosť mať kabínový filter FP 2131. Mám ho vziať? Je lepší / horší ako CUK 2131. Na Opla som mal možnosť mať iba CU/CUK.
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

aj na zanedbatelny rozdiel v cene ja uz davam len FP... a menim min. 1x rocne
Shairachaz
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04

Príspevok od používateľa Shairachaz »

undertaker007 napísal: Ne 27. Aug, 2017, 21:54 Výmena zadných ložísk v autorizovanom servise Subaru Žilina: 183.50€
Len za prácu alebo je v tom započítaná aj cena ložísk? Na Fóbii sa pred nejakou dobou menilo jedno predné ložisko, cena vrátane práce 160€ :D

Inak včera som do auta dolial snáď liter vody, naposledy dolievané pred 120km. Teraz už poriadne, dolial vodu cca do polky expanzky, naštartoval s otvoreným viečkom, po chvíli to kleslo uplne na spodok tak zas doliať do polky a už sa to tam držalo. Poobede spravil 70km, kľudným tempom, šicko vcajku.
Dnes ráno pred odchodom do práce otvorím nádržku (nutná kontrola hladiny a vypustenie tlaku), syčať to syčalo ako vždy, ale po úplnom otvorení mi tlak úplne odhodil viečko z ruky :D
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
undertaker007
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31

Príspevok od používateľa undertaker007 »

Shairachaz napísal: Po 28. Aug, 2017, 10:38
undertaker007 napísal: Ne 27. Aug, 2017, 21:54 Výmena zadných ložísk v autorizovanom servise Subaru Žilina: 183.50€
Len za prácu alebo je v tom započítaná aj cena ložísk? Na Fóbii sa pred nejakou dobou menilo jedno predné ložisko, cena vrátane práce 160€ :D
Práca + 2× zadné ložisko.
Vadné bolo ľavé (hukot pri rýchlosti ≥80km/h - ≤110km/h a potom ≥160km/h).
Ja som chcel meniť (a aj Subaru odporúčalo) rovno oboje...

To sa mi ešte technik ospravedlňoval, že to bolo drahšie ako pôvodne nacenil, nakoľko objednali predné ložiská, dobu opravy odhadli na 2 hodiny.
Oprava trvala 8 hodín a bola drahšia. Pôvodný odhad bol 150€.
Oni totiž mysleli, že to budú predné ložiská a keď už mi to išli robiť a auto zdvihli, roztočili kolesá, tak zistili že je to zadok.
Objednali teda zadné, v ten deň prišli, vymenili, hotovo...

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"