Pridaný nasledujúci model:
Noctua NF-A20 FLX 200mm

Po dlhočiznom čase konečne update.

Teraz ale späť k tejto 20 cm lopate...

Štart teda ako vidieť v tabuľke na 5,5 V, tesne pod 400 rpm, tieto cifry sú namerané vo vertikálnej polohe, teda fan položený na stole na stojáka, žiadna prekážka pred ani za vrtuľou /ale to by nemalo mať vplyv na štart/. Rozbeh je síce trochu lenivý /raz alebo 2x najprv cukne a až potom rozbehne/, ale opakoval som to cca 10x z úplného pokoja a vždy sa na tých 5,5V rozbehol. S vrtuľou cukalo už od nejakých 4,8-4,9V, ale nevedela spraviť tú prvú otáčku, proste to neprebilo váhu rotora. Pri 5,4V to bolo veľmi na hrane, zubami nechtami sa to nakoniec roztočilo ak som to nechal pod šťavou dlhšie, ale nebolo to dosť presvedčivé na to, aby som to zapísal jak oficiálne číslo. Čiže oficiálne tých 5,5V rozbeh.
Keď už sa roztočí, tak z behu zvládne stabilne točiť aj pri nižšom napätí, dá sa ísť dole na 4,3V, stále tam točí stabilne čosi nad 300 rpm, bez kolísania otáčok. 4,2V už sa bez výnimky vypne.
Nedalo mi ale nepremerať to aj v horizontálnej polohe, keďže som videl, že pri štarte na stojáka váha rotora robí svoje, štýlom podložil som rohy fanu a vrtuľa fúkala dohora, Pod fanom žiadne prekážky. V tejto polohe sa spoľahlivo rozbehne už pri 4,6V a 316 rpm, bez cukania, plynulý rozbeh. Logicky, keďže tu sa vrtuľa nemusí "šplhať do kopca" ako vo vertikálnej polohe. Vypína sa rovnako ako vo vertikálnej polohe pri 4,2V.
Každopádne chod je bez pazvukov, ložisko aj motor ticho jak je zvykom u Noctua a pomer prietok/hluk je veru niekde inde než sme zvyknutí z bežných rozmerov.

Škoda, že na Chromaxy sa čaká dlhšie než na Levisky z Tuzexu, dexterav by vedel rozprávať.

Inak editol som prvý príspevok a zaktualizoval linky, niektoré nešli, lebo výrobcovia medzičasom prekopali stránky, niektoré nejdú, lebo veci sú už End of Life a niektoré nejdú, lebo možno výrobcovia sú End of Life.