AMD Rx 4xx Series - Polaris, Vega
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: AMD Rx 4xx Series - Polaris, Vega
tak keby my poslaly TXP zadarmo tiež zatancujem aj holý
Spoiler: ukázať
prva recenzia
https://www.pcper.com/reviews/Graphics- ... led-Review
https://www.pcper.com/reviews/Graphics- ... led-Review
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
to sú údaje resp to prview čo bolo včera na streame
ak učešú spotrebu na úroveň 1080, resp niečo nad
pridajú 20% v7konu...
cenovka okolo 1080, alebo skorej pod ...
problém je tá spotreba momentálne a od toho sa odvíjajú takty v reále
ak učešú spotrebu na úroveň 1080, resp niečo nad
pridajú 20% v7konu...
cenovka okolo 1080, alebo skorej pod ...
problém je tá spotreba momentálne a od toho sa odvíjajú takty v reále
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Problém je, že je to po všetkých stránkach veľký čip, okrem výkonu. K tomu prichádza neskoro, je to pažravé a drahé na výrobu, marketing si z toho môže vlasy vytrhať. Pre mňa je to fakt šok, lebo podľa špecifikácie čipu som si bol istý, že to bude blízko 1080 Ti a vysoké TDP som bral jak indíciu, že to tlačia na hranu kvôli tomu, aby to v priemere dalo o chlp lepšie čísla. Škoda, že v herných grafoch nie je 980Ti, odhadujem, že sa to výkonom motá niekde presne okolo nej, pričom to prichádza 2 roky po 980Ti a ešte to aj viac žerie. Toto ak si dáme do súvisu, tak tá karta by vyzerala zle aj keby bola vyšla pred rokom, dnes už je to úplne mimo.
Uvidíme čo spravia s taktami nereferenčné chladiče, ale tie takty sú oproti Polarisu už teraz vysoko, takže možno tam už veľmi nie je kam ani s lepším chladením.
Uvidíme čo spravia s taktami nereferenčné chladiče, ale tie takty sú oproti Polarisu už teraz vysoko, takže možno tam už veľmi nie je kam ani s lepším chladením.
Tak na OC 330W 1080 Ti straca v 3Dmarkoch iba ~45% . A to na taktoch 1600MHz, kde Veka zerie okolo 350W.
Presne ako si napisal, ze ten vykon je okolo 980 Ti, co som mal uz pred dvoma rokmi a pocitam, ze aj s cenou a spotrebou co som mal pred dvoma rokmi kedze lacno to predavat nebudu ak nechcu na tom tratit. Podla tychto "predstavenych" parametrov by som to bol ochotny kupit tak za 400 eur.
Presne ako si napisal, ze ten vykon je okolo 980 Ti, co som mal uz pred dvoma rokmi a pocitam, ze aj s cenou a spotrebou co som mal pred dvoma rokmi kedze lacno to predavat nebudu ak nechcu na tom tratit. Podla tychto "predstavenych" parametrov by som to bol ochotny kupit tak za 400 eur.
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ako fakt su uz na smiech pokial je toto vsetko co v amd dokazali na poli gpu neustale (poslednee roky) tlacia stare architektury len tak tak sa dotahuju na konkurenciu, kazdemu su na smiech, teasuju tuto sr.cku pekne dlho a nakoniec fiasko... ako nemam slov...
som velmi rad,ze som uz viaaac menej pc kolotoc opustil a sledujem to len bajockom,ked uz nemam co ine kliknut na 9gagu ale pride mi to rovnako komicke
som velmi rad,ze som uz viaaac menej pc kolotoc opustil a sledujem to len bajockom,ked uz nemam co ine kliknut na 9gagu ale pride mi to rovnako komicke
Chladic na $999 300-375W TDP kartu v podani AMD.
https://www.pcper.com/news/Graphics-Car ... CB-Exposed
https://www.pcper.com/news/Graphics-Car ... CB-Exposed
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Treba niekde ušetriť na drahé pamäte.
Vybavujete si toto ešte z Vega traileru pred pol rokom?
Vybavujete si toto ešte z Vega traileru pred pol rokom?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
to,ze mali vzdy zmysel pre humor sme davno vedeli,ale taketo fiasko zas som necakal
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
po tomto už len ešte viac nasrali fanúšíkov aaa celkovo si nemali dopustiť tie naťahovačky....ešte je malinké percento úspechu že RX Vega gaming bude mať potenciál v smere cena/výkon, ale inak je vidieť že ich stratégia a cieľovka je segment 1080p a tam sa im celkom darí ... AMD už nemá na vysoký segment a iné to už asi nebude min ďalší rok .
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
nvidia ma neskutocne naslapnute - z obycajneho vyrobcu "nejakych grafickych kariet" sa stali polovodicovou firmou s fenomenalne sirokym zaberom, nema na nich v mnohom ani Intel a to je povedat.
Ich know-how je extremne. Fakt extremne.
Ich know-how je extremne. Fakt extremne.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Vyzerá, že to čo dotiahli v CPU segmente stratili v grafickom, nič dobré nás nečaká najbližšie roky.
ako po tom rok a pol natahovackam to o to viac zamrzi. nemali nic teasovat mali to vydat nebol by to taky preslap... toto je uplne ze na smiech.