Ale príde mi trochu vtipné zavrhnuť rýchlejšiu pamať s tým, že niekto nehrá hru, v ktorej sa jej rýchlosť prejavuje, ale zároveň môže použiť ušetrené peniaze na rýchlejší procesor, pričom v tomto prípade sa už použitie aplikácie nespomína a teda kúpa rýchlejšieho cpu je automaticky lepšia. Ak bude chcieť hrať dve hry, ktoré zvláda jeho stavajúci cpu s uzamknutým vsync na 60fps, tak akou výhodou môže byť rýchlejší cpu, z ktorého môže tažiť iná hra, ktorú on ale nehráva?

Princíp je rovnaký, hoci by sa dalo namietať, že výkon cpu sa prejaví vždy, ale pokial je jeho výkonu dostatok, tak aký osoh prinesie investícia do výkonnešieho?
Molnart, lenže ja hrávam MP časť MW, takže pre mňa to malo obrovský význam s tou pamaťou a potom, čo som vymenil myš za Razer Viper mini, tak rozmýšlam, že grafiku vlastne možno ani nepotrebujem, pretože som schopný triafať hlavy úplne bez problémov aj v 720p medzi 80-120fps. Okrem MW hrávam len staré hry, ako teraz napr. Drakan a baví ma to viac, ako tie dnešné.
Ale nerozumiem, prečo sa nato pozeráš takto - toto nehrávam, tak to tam testovať nebudem. Ved na tom predsa nezáleži. Ide o test, ako si si tou pamaťou pomohol v prípadoch, kde sa jej výkon prejaví. nabudúce môžeš natrafiť na inú hru, ktorá bude viac čerpať práve z tejto výhody. Procesor sa tiež taktuje s ohladom na výkon v konkrétnej hre? Alebo ide o globálny výkon?
Presne tak, ako píše dexter - nastaviť najvyššiu frekvenciu a najnižšie časovania, či sa to realne prejaví viac, menej, alebo vôbec, nezáleží. Môžeš tomu v niektorých prípadoch len pomôcť, nie zhoršiť. Takisto by si to mal testovať v nejakom nižšom rozlíšení, kde sa zapotí aj cpu a môže sa prejaviť tá pamať, pretože ak tam hodíš 1440p a max. detaily, tak to bude brzdiť asi vždy grafika. Pri tomto sa dá ale namietať, že tým pádom je to vlastne zbytočné, lebo v 1440p a max. detailoch, sa táto výhoda neprejaví. Lenže takisto by sa s trochu nadhodenou situáciou dalo povedať, že aj OC grafiky je vlastne zbytočné, pretože tá hra, ktorú hrám, beži na 120fps a ja potrebujem len 60fps, takže mi je jedno, či pobeži na 140fps.