Varíme, debata o varení jedla :)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: Varíme, debata o varení jedla :)
andy toto si dobre nalozil, uz viem co budem zajtra robit
Komu by sa to chcelo replikovat..
Ked si predstavim ze na to musim kupit vsetky ingrediencie, rozbabrem polku kuchyne, treba sa s tym srat, a este to mozem dobabrat tak si to radsej kupim a hotovo.
Ale ak si niekto chce spravit toho plne vedra tak sa asi oplati varit a replikovat doma Popr. este ak ma doma niekto sluzku
Ked si predstavim ze na to musim kupit vsetky ingrediencie, rozbabrem polku kuchyne, treba sa s tym srat, a este to mozem dobabrat tak si to radsej kupim a hotovo.
Ale ak si niekto chce spravit toho plne vedra tak sa asi oplati varit a replikovat doma Popr. este ak ma doma niekto sluzku
.
-
- Pokročilý používateľ
stiv ale to mas tak
napr tiez mozem ist do restiky a dat za 200g tataraku 15eur,alebo si za 15eur doma spravim 1kg proste radsej si spravim jednak podla svojej chuti a jednak nepomerne viac:)))) samozrejme sa baivme o beznejsich veciach co trosku zdatny chlap daaaa,ked ho varenie bavi )
napr tiez mozem ist do restiky a dat za 200g tataraku 15eur,alebo si za 15eur doma spravim 1kg proste radsej si spravim jednak podla svojej chuti a jednak nepomerne viac:)))) samozrejme sa baivme o beznejsich veciach co trosku zdatny chlap daaaa,ked ho varenie bavi )
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
minimalne pocitam s tym, ze ked varim, tak minimalne pre dvoch, z toho vyplyva > ja neumyvam
a niekedy je rychlejsie navarit nez poumyvat
a panna cotta je oproti tataraku fakt rychlovka
a niekedy je rychlejsie navarit nez poumyvat
a panna cotta je oproti tataraku fakt rychlovka
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Prepacte nejak som zabudol postnut ako na to ... zaklad ako gordon, na vrch je to viacmenej na vas ... Inak planujem skusit toto
-
- Pokročilý používateľ
tatarak easy,masiar mi vzdy uz nachysta masicko... ja ho v podstate len zarobim ,cibulka cesnacik, worchestrova,korenia podla chuti, chilly, horcica,kecup zamiesat odstat,voila:)
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Tak priznajte sa kto fičí na vietnamskej kuchyni!
Osobne 2x týždene navštívim podnik a dám si Pho/letnú verziu fresh spring rolls/Bun bo Nam Bo.
Už som sa robil 2x Bun bo Nam Bo a je to pomerne ľahký recept, len ingridiencie sú pomerne komplikované na zohnanie v PN.(fresh klíčky, thajská bazalka, dokonca čerstvý koriander )
PS: Je potrebný dosť veľký tanier na tie jedlá
Osobne 2x týždene navštívim podnik a dám si Pho/letnú verziu fresh spring rolls/Bun bo Nam Bo.
Už som sa robil 2x Bun bo Nam Bo a je to pomerne ľahký recept, len ingridiencie sú pomerne komplikované na zohnanie v PN.(fresh klíčky, thajská bazalka, dokonca čerstvý koriander )
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
-
- Pokročilý používateľ
my v nitre nic take nemame bohuzial :/ ale velmi mi chutia take jedla aka thajsko a lokalne
na tie klicky skus billu obcas to tam mávajú (hladaj v chladiacich boxoch pri rio fresh dzusoch). A thai jasné, ja už ani slovenské jedlá nejedávam, najviac asi india v poslednej dobe (maju skvelu vege kuchnu) sushi poprípade wokMatej.T napísal:Tak priznajte sa kto fičí na vietnamskej kuchyni!
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Tak tak indická je taktiež super. Škoda, že v naších končinách neni 100% autentická. Tá basmati ryža sa dá samostatne jesť. Je zaujímavé, že ako ja 100% mäsožravec dokážem sa aj najesť vegánsku indickú kuchyňu. Je zaujímavé, že tie ázijské pokrmy sú pomerne dosť jednoduché/rýchle/jednoducho stravitelné.
Dnes som vyskúšal ďalší vietnamský pokrm Bun chan. TOP pokrm. Potom vyskúšal "dezert" Che. To už bola riadna exotika
Dnes som vyskúšal ďalší vietnamský pokrm Bun chan. TOP pokrm. Potom vyskúšal "dezert" Che. To už bola riadna exotika
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
- Andre
- TV & Audio expert
No po dnesku ma do Lidla uz nic nedostane. V kesu orechoch Alesto mrtva chlpata husenica. Normalne som sa siel vyrigat. Nehovoriac o tom ze vyzeraju plesnivo, obzrato.
Toto nie je prva vec, napr zrnkova kava bellarom odpad(plesen, spalena, kamene, ani nechcem vediet z coho robia mletu alebo instantnu), prazene orechy spalene/plesnive, syry chutovo horsie nez napr z kauflandu (napr gorgonzola), bellarom horka cokolada hnus, atd atd ... ale slovac, kupi, bo vraj lacne, co v skutocnosti ani nie je, ak neberem uplne najlacnejsie odpad veci, tak su ceny rovnake ako inde
najviac sa bavim na zelenine vedla gumenych tenisiek, nastriekaneho oblecenia z ciny, blsak totalny..
Toto nie je prva vec, napr zrnkova kava bellarom odpad(plesen, spalena, kamene, ani nechcem vediet z coho robia mletu alebo instantnu), prazene orechy spalene/plesnive, syry chutovo horsie nez napr z kauflandu (napr gorgonzola), bellarom horka cokolada hnus, atd atd ... ale slovac, kupi, bo vraj lacne, co v skutocnosti ani nie je, ak neberem uplne najlacnejsie odpad veci, tak su ceny rovnake ako inde
najviac sa bavim na zelenine vedla gumenych tenisiek, nastriekaneho oblecenia z ciny, blsak totalny..
Naposledy upravil/-a Andre v St 29. Jún, 2016, 16:44, upravené celkom 1 krát.
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
konkretne?bo vraj lacne, co v skutocnosti ani nie je, ak neberem uplne najlacnejsie odpad veci, tak su ceny rovnake ako inde
tak lidl nie je obchod pre teba, elitistu v kazdom smere
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- Andre
- TV & Audio expert
ot
elitista v kazdom smere? lool ani nahodu, ja nekupujem drahe potraviny, inak tie kesu stali tusim 3e
napr co som spominal z kauflandu vsetko pod 1 euro : 100% dzusy, syry za 100g, kauflnad arasidy su uplne ukazkove, atd..
stiv - obcas tam vybehnem nieco kupit, velky nakup sa tam spravit neda, vsak tam ani skoro ziadnu zeleninu a ovocie nemaju(aspon v tych dvoch v ZA)
elitista v kazdom smere? lool ani nahodu, ja nekupujem drahe potraviny, inak tie kesu stali tusim 3e
napr co som spominal z kauflandu vsetko pod 1 euro : 100% dzusy, syry za 100g, kauflnad arasidy su uplne ukazkove, atd..
stiv - obcas tam vybehnem nieco kupit, velky nakup sa tam spravit neda, vsak tam ani skoro ziadnu zeleninu a ovocie nemaju(aspon v tych dvoch v ZA)
Naposledy upravil/-a Andre v St 29. Jún, 2016, 20:25, upravené celkom 1 krát.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ale hej, sak citam tvoje posty na celom fore, aspon mi to tak pripada, nevadi neriesimelitista v kazdom smere? lool ani nahodu
ovocie, zeleninu nemaju nikde ani v KK ani v BA, na to je expert kaufland to zas ano
100% dzusy v kauflande pod 1euro?, kde, resp aky?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2