Hej, do toho momentu som myslel. A aj to bola iba jedna vec. Cherry picking again navyše si to práve ty čo furt presadzuje miernejšie opatrenia a teraz zrazu je zle že Matovič jedno zmiernilbeardie napísal: ↑Ne 27. Sep, 2020, 14:11to prave nie je uplne pravda, odbornici presadzovali na svadbach a inych spolocenskych stretnutiach menej ludi ako chcel Matovic a schvalili sa Matovicove cisla
COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Spoiler: ukázať
nepresadzujem apriori miernejsie opatrenia, som za opatrenia adekvatne, najlepsie vytvorene odbornikmi v oblasti epidemiologie, preverene praxou, v niektorych pripadoch tvrdsie, v niektorych miernejsie, a to vsetko pri vhodnych ekonomickych nakladoch
napriklad nemam problem s ruskami, mam problem so zatvaranim hranic
nemam problem s obmedzenim navstev v domovoch dochodcov, mam problem so zatvaranim 1. stupna zakladnych skol
atd
ono staci citat s porozumenim bez krvavych oci
napriklad nemam problem s ruskami, mam problem so zatvaranim hranic
nemam problem s obmedzenim navstev v domovoch dochodcov, mam problem so zatvaranim 1. stupna zakladnych skol
atd
ono staci citat s porozumenim bez krvavych oci
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Áno. Vydržal som to počúvať asi 5 minút. Nechápem, prečo ho pustili vôbec do relácie. Aj keď asi z pohľadu práva by to spraviť nemohli, respektíve by ich potom mohol ťahať po súdoch.
Problém však je, že nie je čas na blbosti a odpútavanie pozornosti. Snáď nebudeme na konci septembra riešiť, či rúška áno, alebo nie. Kto nechce, nech ho nenosí. Nemôžem mu ho v obchode nasilu natiahnuť na zobák. Na to sú tu policajné zložky, ktoré by to mali kontrolovať. Nerobia to (aspoň ja som ich nikde nevidel). Treba sa pohnúť ďalej, nie prešlapovať na tom istom mieste, kde sme boli na začiatku.
Udajne pohlad z prvej ruky, ako prebieha hospitalizacia na jiske pri covide. Nedaval som to medzi fakty, kedze autora nie je mozne overit, no je to rozhodne zaujimave citanie. http://dfens-cz.com/covid-z-prvni-ruky/
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Otázočka: Od 1.10. je to ako napr. s prenájmami ľadu na zimnom štadióne ?? Chodí nás tam max 22 ľudí. (dve mužstvá po 10+ brankár)
Aj toto bude zakázané ?
Aj toto bude zakázané ?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
marfan: asi bude lepsie, ked sa spytas danej prevadzky. Oni si to spresnia s RUVZ.
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Ok však do nedele to isto dá vedieť. Ale rád by som bol keby sa pokračovalo.
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Cely system funguje na vybornu.
Pozitivne testovany sef firmy (A) oznamil zamestnancom ze ma COVID.
Tento sef pracuje v blizkom kontakte (priznal ze aj bez ruska) s partnerom jednej kolegyne v nasej firme (B) (cca 2000 ludi).
Ta hned ako sa to dozvedela informovala nadriadenych a poslali ju domov. To bolo v piatok. Do dnesneho dna nevedia ako su na tom, lebo na testy ich poslali az zajtra. 6. den od zistenia ze mozu byt infikovany.
O tom ze ona to vo firme (B) uz davno mohla rozniest sa absolutne nehovori a caka sa na vysledky testov zatial co my tu mozeme dalej roznasat virus na dalsich kolegov, rodiny, priatelov, predavacov v obchodoch, ...
Opatrenia 0 bodov ale zvolavajme krizove staby a urcujme "nove" pravidla, ktore aj tak uz pol roka vascina ludi aj tak dodrziava a nic nove neprinasaju a aj tak ich nikto nekontroluje a nevyvodzuje dosledky pri ich nedodrzani. Vid MarianKokotleba.
Co z toho ze v ochode musim mat rusko ked vydem von a banda kokoludi pred vchodom fajci bez ruska a fuka mi ten dym rovno do xychtu.
Ale hlavne ze spolocenske akcie su zredukovane na 100 ludi, svadby na 30 ludi co ma velku logiku, pretoze svadba nieje spolocenska akcia ze...
Strasne to pomoze v boji s COVIDom.
Pozitivne testovany sef firmy (A) oznamil zamestnancom ze ma COVID.
Tento sef pracuje v blizkom kontakte (priznal ze aj bez ruska) s partnerom jednej kolegyne v nasej firme (B) (cca 2000 ludi).
Ta hned ako sa to dozvedela informovala nadriadenych a poslali ju domov. To bolo v piatok. Do dnesneho dna nevedia ako su na tom, lebo na testy ich poslali az zajtra. 6. den od zistenia ze mozu byt infikovany.
O tom ze ona to vo firme (B) uz davno mohla rozniest sa absolutne nehovori a caka sa na vysledky testov zatial co my tu mozeme dalej roznasat virus na dalsich kolegov, rodiny, priatelov, predavacov v obchodoch, ...
Opatrenia 0 bodov ale zvolavajme krizove staby a urcujme "nove" pravidla, ktore aj tak uz pol roka vascina ludi aj tak dodrziava a nic nove neprinasaju a aj tak ich nikto nekontroluje a nevyvodzuje dosledky pri ich nedodrzani. Vid MarianKokotleba.
Co z toho ze v ochode musim mat rusko ked vydem von a banda kokoludi pred vchodom fajci bez ruska a fuka mi ten dym rovno do xychtu.
Ale hlavne ze spolocenske akcie su zredukovane na 100 ludi, svadby na 30 ludi co ma velku logiku, pretoze svadba nieje spolocenska akcia ze...
Strasne to pomoze v boji s COVIDom.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Ja lenze vlada ta nema ako kontrolovat ked s niekym fajcis von a dychas mu dym do ksichtu. Obmedzenie hromadnych spolocenskych podujati si nasa pandemicka komisia nevycucala z prsta, za to biju epidemiologovia po celom svete (v krajinach kde sa situacia zhorsuje). To ze nezakazali uplne aj svadby, to ani mne rozum neberie.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
zodiaq:
svadba 30 ludi - podava sa jedlo
podujatie 100 ludi - zakaz podavania jedal
Po vcerajsku mam pocit, ze nebude a to.
Mani svadby urcite nezakazu, ludia sa beru aj z inych dovodov ako to, ze sa potrebuju zozrat na hostine. Uplne v pohode sa da mat svadbu v uzkom kruhu rodiny. Rodiacia + surodenci ( co sa aj tak stretavaju) urad + obed v restike a domov spac ...toto nemoze sudnemu cloveku nijako prekazat.
svadba 30 ludi - podava sa jedlo
podujatie 100 ludi - zakaz podavania jedal
Po vcerajsku mam pocit, ze nebude a to.
Mani svadby urcite nezakazu, ludia sa beru aj z inych dovodov ako to, ze sa potrebuju zozrat na hostine. Uplne v pohode sa da mat svadbu v uzkom kruhu rodiny. Rodiacia + surodenci ( co sa aj tak stretavaju) urad + obed v restike a domov spac ...toto nemoze sudnemu cloveku nijako prekazat.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Ano Scream suhlas - ja a aj ostatni urcite maju skor namysli tie velke oslavy v salach kde su desiatky ludi natrepanych. Sak ja svadbu ako taku nezakazujem - nech si daju maly obradik do 20 ludi v kostoliku s rozostupmi a basta a nech idu domov si dat nejaku rodinnu veceru a to je vsetko.
A na nieco vacsie nech proste zabudnu - je doba aka je, ludia sa musia uskromnit. Ak to neakceptuju, su tym padom trosku riziko pre zodpovednejsich, co to maju v hhlave viac ok. A takym treba proste zakazovat, inak sa neda.
A na nieco vacsie nech proste zabudnu - je doba aka je, ludia sa musia uskromnit. Ak to neakceptuju, su tym padom trosku riziko pre zodpovednejsich, co to maju v hhlave viac ok. A takym treba proste zakazovat, inak sa neda.
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm
NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 16GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 16GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
-
- Používateľ
zodiaq: tvoj popis priamo potvrdzuje, ze chybaju dolezite info ohladom infekcnosti. Tak si to zopakujme. Rizikove situacie su interier, kontakt s nakazenym vo vzdialenosti pod 2m po dobu 15min a viac. Sem este prirataj uzavrete nevetrane miestnosti s vela ludmi, kde sa napr. spieva/tancuje/vykonava fyzicka aktivita a kde sa moze zdrziavat aerosol vo vzduchu (pri nizkej vlhkosti vzduchu, <40%). Tam sa mozes nakazit aj na vzdialenost 6-10m od nakazeneho. Z kratkej expozicie cigaretovemu dymu sa na 99.9% nenakazis.
Ak si sa stretol s infekcnym clovekom, plati, ze nie si hned infekcny. Virusu chvilu trva, kym sa v tvojom tele dostatocne rozmnozi a zacne sa sirit. Podla Drostena si infekcny 2 dni pred a 5 dni po prvych symptomoch (sem zahrn aj uplne blbosti, ako skrabkanie hrdielka, lahka bolest hlavy, ..., asymptomatici su asi menej infekcny, vela asymptomatikov je vsak presymptomatikov a niektore subjektivne symptomy ludia jednoducho nepovazuju za symptom). V priemere prichadzaju symptomy okolo 5. dna (ale mozu az do 10-14 dna dorazit, tam je to uz malo pravdepodobne, preto sa robia 10 dnove karanteny).
Z tohoto by si si mal byt schopny postavit rizikovy profil, s kym sa kto a kedy stretol a koho treba hodit do karanteny domov a kto ma nizku pravdepodobnost nakazy a moze chodit do prace. U nas urady posielaju do karanteny iba priame kontakty s nakazenymi, sekundarne kontakty uz nie. Tu si myslim, ze robia chybu, lebo ak byvas s priamym kontaktom v jednej domacnosti, tak aj ty ako sekundarny kontakt mas ist do karanteny, preventivne. Najma ked na vysledky cakali kolegovia 5-7 dni. Ja som kolegov, ktori su ako sekundarny kontakt a manzelky mali podozrive, nechaval doma.
Ak si sa stretol s infekcnym clovekom, plati, ze nie si hned infekcny. Virusu chvilu trva, kym sa v tvojom tele dostatocne rozmnozi a zacne sa sirit. Podla Drostena si infekcny 2 dni pred a 5 dni po prvych symptomoch (sem zahrn aj uplne blbosti, ako skrabkanie hrdielka, lahka bolest hlavy, ..., asymptomatici su asi menej infekcny, vela asymptomatikov je vsak presymptomatikov a niektore subjektivne symptomy ludia jednoducho nepovazuju za symptom). V priemere prichadzaju symptomy okolo 5. dna (ale mozu az do 10-14 dna dorazit, tam je to uz malo pravdepodobne, preto sa robia 10 dnove karanteny).
Z tohoto by si si mal byt schopny postavit rizikovy profil, s kym sa kto a kedy stretol a koho treba hodit do karanteny domov a kto ma nizku pravdepodobnost nakazy a moze chodit do prace. U nas urady posielaju do karanteny iba priame kontakty s nakazenymi, sekundarne kontakty uz nie. Tu si myslim, ze robia chybu, lebo ak byvas s priamym kontaktom v jednej domacnosti, tak aj ty ako sekundarny kontakt mas ist do karanteny, preventivne. Najma ked na vysledky cakali kolegovia 5-7 dni. Ja som kolegov, ktori su ako sekundarny kontakt a manzelky mali podozrive, nechaval doma.
FVE 12.45 kWp V/Z
vzhladom na to, ze sa ucime vyjadrovat exaktne:
sobas - obrad uzavretia manzelstva
svadba - hostina a veselica na pocet mladomanzelov, ktori uzavreli manzelstvo pocas obradu (sobasa)
sobas - obrad uzavretia manzelstva
svadba - hostina a veselica na pocet mladomanzelov, ktori uzavreli manzelstvo pocas obradu (sobasa)
-
- Používateľ
Celkom realisticky popis samotnej hospitalizacie a ukonov na JISke. Stravil som pri detoch na JISke cca. 12 tyzdnov celkovo. Tracheu som teda nevidel robit, deti boli intubovane aj 2-3 tyzdne vkuse, v zasade je to velmi dobry popis. To co autor spomina, ze je to viac cievne ochorenie ako plucne, to som tu tusim uz davnejsie linkoval, uz som to pocul aj od zopar vyssich slovenskych predstavitelov (Sabaka?). Vyzera, ze ta hypoteza sa pomaly povazuje za potvrdenu.Papek napísal: ↑Po 28. Sep, 2020, 17:28 Udajne pohlad z prvej ruky, ako prebieha hospitalizacia na jiske pri covide. Nedaval som to medzi fakty, kedze autora nie je mozne overit, no je to rozhodne zaujimave citanie. http://dfens-cz.com/covid-z-prvni-ruky/
FVE 12.45 kWp V/Z
Rodinna oslava do 30 ludi je povolena, ci nie?
Argumentum ad hominem (lat.) je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme samotnom k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.