Stavba rodinného domu
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: Stavba rodinného domu
Bazen ano ale.daktori si myslia ze usetria pri splachvanie wc vodou zo studne.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Tak ale ty tam mas tlakovy spinac ktory trebars pri 2baroch cerpadlo naoplno zapne, a pri 3.5baroch uplne vypne... A takto dookola
To co navrhli tu je ale frekvecny menic so snimacom tlaku, ktory plynulo meni otacky cerpadla aby stale udrzalo tie stabilne 3 bary.
A pozeram ze to je vpodstate cele vystavane na https://www.aquamonts.sk/sv20-do-hlbky- ... gx15+2129/ a https://www.vodomat.sk/ovladacie-jednot ... ax-7a.html
kde sam vyrobca uvadza občasné sezónne využitie No nic, idem zhanat dalej. Toto by som nedal ani na chatu a nie to na dom/kancelarie/dielna
To co navrhli tu je ale frekvecny menic so snimacom tlaku, ktory plynulo meni otacky cerpadla aby stale udrzalo tie stabilne 3 bary.
A pozeram ze to je vpodstate cele vystavane na https://www.aquamonts.sk/sv20-do-hlbky- ... gx15+2129/ a https://www.vodomat.sk/ovladacie-jednot ... ax-7a.html
kde sam vyrobca uvadza občasné sezónne využitie No nic, idem zhanat dalej. Toto by som nedal ani na chatu a nie to na dom/kancelarie/dielna
-
- Pokročilý používateľ
Ale bojis sa coho vlastne?zivotnosti? Ked zapne umvacka, pojdw pracka, niekto splachne wc a budes v sprche ta budes safe.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Vadi mi ze navrhol lacny smejd ktory sa do 3rokov pokazi(a sam vyrobca uvadza "Spôsob používania: občasné sezónne využitie"), pricom to je drahe(len menic stoji 400€)... Uz vidim ako sa tam este ani nebyva, a mam tu hrdzavu kopku co ostane po "nehdzavejucej oceli" nalozenu v kufri smer kovosrot, kde mi za nu daju 15€, a ja budem happy ze konecne bude fungovat voda ako ma.
Vodovod inak bude, len este ho treba skolaudovat.
Vodovod inak bude, len este ho treba skolaudovat.
-
- Pokročilý používateľ
Lebo miesat vodovod a studnu vies ze neni good idea(aj nezakonne) . Mam celkom slusneho vodara vo neni drahy ak chces. Lezal som s nim tyzden v spitaly nedavno
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Jasne, verejny vodovod a studna nesmu byt prepojene, to by sa dalo dotiahnut aj na trestny cin vseobecneho ohrozenia
Ale mozes si obe doviest do domu, s tym ze jeden bude zablendovany a druhy budes pouzivat...
Ale mozes si obe doviest do domu, s tym ze jeden bude zablendovany a druhy budes pouzivat...
-
- Pokročilý používateľ
Tak hlavne bakterie ma kazdy ine. Tam konci ozaj sranda/uspora. Ale ked ta chce vodar osmejdit neakgm dzadom tak bude nevie alebo vie ze je to dzad tak ruky orec od tskeho dementora
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Mne ten menic pride ako celkom elegantne riesenie, len zabezpecit dobre odhlucnenie. Alebo mi nieco unika? Teda okrem ceny, ktora je tak 2-3 nasobna oproti darlingu.SKiLEX napísal: ↑Št 13. Jún, 2024, 19:35 Tak ale ty tam mas tlakovy spinac ktory trebars pri 2baroch cerpadlo naoplno zapne, a pri 3.5baroch uplne vypne... A takto dookola
Ten darling je jednoduchsi a lacnejsi , no na druhej strane to zapinanie a vypinanie cerpadla vnimam aj ked je odhlucnene. Inak uz drzi hadam cez 10-15 rokov. Za tie roky odisiel tlakovy spinac - zohnal som druhy za par euro. Zacala mi tiect hadicka medzi tlakovou nadobou a cerpadlom - skorodovala v kolene, vymena tiez par euro. Inak ako som spominal vyssie, kvoli kolisaniu tlaku by som druhy krat siel do niecoho vykonnejsieho a na vystup dat redukcny ventil nech mam v systeme stabilne 3 bary. Od aprila do septembra bezi denne 1,5 hodiny na napajanie zavlahy + vikendy ked sme na chate. Takze z hladiska financii je to pomerne lacne riesenie.
Su aj ine moznosti?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
Darling nie je moznost, lebo studna ma 12m a "z vrchu" nevies kvoli fyzike tahat vodu z vacsej hlbky ako je tych 7-8m
Mas vpodstate 3moznosti(po odratani darlingu, ten patri podla mna max na chatu)
1. Tlakovy spinac, ktory bude fungovat v rozmedzi nejakeho tlaku, trebars od 2,5baru(zopnutie cerpadla) po 3,5baru(vypnutie cerpadla), to je vpodstate rovnaky system ako mas ty len s cerpadlom
2. Frekvencny menic - Mas stabilne nastavenu hodnotu napr. 3,5baru - a frekvencny menic meni vystupnu frekvenciu siete(a tym zrychluje, spomaluje cerpadlo, pripadne az zastavuje) tak aby si mal neustale stabilnych 3,5baru.
3. Kupis cerpadlo ktore vsetku tu technologiu z bodu 2 uz obsahuje v sebe. Na chatu minuly rok slo: https://www.aquapumps.sk/ponorne-cerpad ... tron-1200/ a je to turbo jednoduche a primitivne. Zapojis cerpadlo a viac sa nestaras. Automaticky sa riadi a reguluje otacky tak aby si mal stale stabilny tlak.
Mas vpodstate 3moznosti(po odratani darlingu, ten patri podla mna max na chatu)
1. Tlakovy spinac, ktory bude fungovat v rozmedzi nejakeho tlaku, trebars od 2,5baru(zopnutie cerpadla) po 3,5baru(vypnutie cerpadla), to je vpodstate rovnaky system ako mas ty len s cerpadlom
2. Frekvencny menic - Mas stabilne nastavenu hodnotu napr. 3,5baru - a frekvencny menic meni vystupnu frekvenciu siete(a tym zrychluje, spomaluje cerpadlo, pripadne az zastavuje) tak aby si mal neustale stabilnych 3,5baru.
3. Kupis cerpadlo ktore vsetku tu technologiu z bodu 2 uz obsahuje v sebe. Na chatu minuly rok slo: https://www.aquapumps.sk/ponorne-cerpad ... tron-1200/ a je to turbo jednoduche a primitivne. Zapojis cerpadlo a viac sa nestaras. Automaticky sa riadi a reguluje otacky tak aby si mal stale stabilny tlak.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Grundfos scala 2 to tiez vsetko vie.
Ja blbec mam jednotku lebo som necital detailne technicky popis, prave mi vypina zapina, dvojka uz vie udrziavat konstantny tlak.
Ak by niekto chcel zanovnu scala 1 dajte vediet, vymenil by som rad za dvojku
Ja blbec mam jednotku lebo som necital detailne technicky popis, prave mi vypina zapina, dvojka uz vie udrziavat konstantny tlak.
Ak by niekto chcel zanovnu scala 1 dajte vediet, vymenil by som rad za dvojku
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Chlapi, pri oknách už požadovať montáž aj s páskami, či je to zbytočné a stačí pena?
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Sa nejako hovorí že dnes ti už kvalitná firma na penu nič neosadí. ak si to dáš ako podmienku tak o veľa cenových ponúk neprídeš imho.
neviem ci zbytocne, na internetoch mas o paskach oslavne ody, ale v praxi to musi byt dokonale vyspravene, osadene, zateplene, omietnute, spravne vlozene parapety... pricom vsetky z tychto cinnosti vykonava robos za jednocifernu hodinovku... Teraz sa na pasky robila jedna cela ulica tu v okoli, pripomente mi v zime nech sa tam prejdem s termokamerou
Videl som uz desiatky domov, tip top osadene to mali asi 3, pricom vsetky 3 mali rozpocet na okna ako su v tejto teme rozpocty na cele domy.
Videl som uz desiatky domov, tip top osadene to mali asi 3, pricom vsetky 3 mali rozpocet na okna ako su v tejto teme rozpocty na cele domy.
-
- Pokročilý používateľ
Tak pasky jednoznacne a playi co skilex pise. Nie su to zachrancovia tiw pasky ale aj tie postupy co pridu po nich. Ale j pod paskou mas penu no. Pre dobry pocit.lem na tom firmy radi zarbaju
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
No pena je podla mna o dost menej narocna na aplikaciu, streknes a vyplni to priestor. Pri paske ked je zle zalozena tak tam proste ostane medzera a fuci to.