Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
15€, u garaz majstra na sidlisku co to robi po robote...
20€ u garážmajstra, postával som tam pri ňom a sledoval ako pracuje
Ale nové ventily nedával, ani som si v iných servisoch nevšimol že by automaticky dávali - iba ak sa posťažujem že mi postupne pomaly vyfukuje koleso.
Ale nové ventily nedával, ani som si v iných servisoch nevšimol že by automaticky dávali - iba ak sa posťažujem že mi postupne pomaly vyfukuje koleso.
Spoiler: ukázať
- nie je to Kocúrkovoicefire napísal: ↑Pi 27. Apr, 2018, 15:39 Ja som sa teraz na tom smial. Bol som v autorizaku Toyota a vopred sme sa dohodli, ze donesiem vlastny olej (dokonca pisomne). 15 dni vopred som overoval, ci vsetko sedi este aj cez telefon a zrazu z pracovnika v Toyota Petrzalka vypadlo, ze vzhladom na to, ze donesiem vlastny olej, tak mi nespravia elektronicky zaznam na servis a ani do servisky (akoze WTF?). Tak som zavolal a dohodol sa s Toyota Vajnory a tam to spravili UPLNE BEZ PROBLEMOV. Toto je akoze ciste kocurkovo.
- len treba pochopiť nasledovné: automobilky vo veľmi veľkej väčšine nemajú vlastné servisy ale tzv. autorizované servisy. V podstate si taký servis môže otvoriť kto ktokoľvek kto splní podmienky ktoré si zadá automobilka. Ďalej každá automobilka si stavuje minimálne podmienky pri ktorých platí záruka. Tieto podmienky ale nemôžu byť prísnejšie ako určuje EU. Napr. v Trnave sú dva servisy pre Škodovku. Oba z vonku vyzerajú ako keby to bola jedna firma ale jeden je Rmjet a druhý Autocomodex. A tieto firmy si môžu dať svoje podmienky pri opravách. A za ďalšie tzv. flotilový zákaznici majú ešte ďalšie výhody.
- ešte ma napadlo prirovnanie je to ako predajne mobilných operátorov. každý ponuka mierne iné služby aj keď podstatný objem je rovnaký
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
ja som pocul o ine prihode.. typek si do skody doniesol vlastny olej, servis mu ho vymenil, ale do zaznamu dal /zakaznik priniesol svoj olej./. ked si typek nasledne zistoval, co to znamena, dostalo sa mu odpovede, ze v pripade poskodenia motora mu neuznaju zaruku...
asi tolko ta na pixu potom siel do autorizaku. nemaju lepsie ruky ako nejaky garazmajster, cloveku ide fakt len o papier.
prave preto je nosit vlastny nebudem, to su proste obkluky jak "nedat"... tych 120e +- co dam, kaslat na to..
asi tolko ta na pixu potom siel do autorizaku. nemaju lepsie ruky ako nejaky garazmajster, cloveku ide fakt len o papier.
prave preto je nosit vlastny nebudem, to su proste obkluky jak "nedat"... tych 120e +- co dam, kaslat na to..
Aby sa to dalo do poriadku...Neuznaju zaruku = musia dat spravit analyzu oleja, ze ci si nedoniesol nejaku blbost. Ak ano tak vtedy neuznaju zaruku.
Rovnako to bolo v Mitsu - dali mi podpisat papier, ze v pripade ze sa poskodi motor, najprv pojde olej na analyzu. Ak sa potvrdi ze specifikacie boli ok tak sa bude riesit auto v zaruke.
Rovnako to bolo v Mitsu - dali mi podpisat papier, ze v pripade ze sa poskodi motor, najprv pojde olej na analyzu. Ak sa potvrdi ze specifikacie boli ok tak sa bude riesit auto v zaruke.
Len si zabudol dodat ze tu analyzu v pripade ze olej bude zly platis ty, posledne to bolo 3900€
.
To hadam zavisi od toho ci k zavade dojde v prvom roku zaruky alebo neskor, ci nie?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
V ramci zaruky. Vsak ked tam nalejes blbost a odide motor, tak je jasne, ze ti to daju zacalovat. Fakt nechapem, ako moze niekto riesit u noveho auta cenu vymeny oleja
neviem co na tom nechapes... ludia si kupovali iPhone za niekolko stovak € a riesili jailbreak, aby nemuseli platit 0,99€ za appku.
it's same...
it's same...
Ale ved to je 100+ eur. A ked ti este v servise narokom zmenia interval na raz rocne tak to uz ide do penazi.
.
15000km rocne pri 7l/100km je 1400€ na benzin pri dnesnych cenach za rok.. a riesi sa tu uspora sotva 1% tejto sumy..
Ano, setrit treba, sam som zastancom, ze setrit treba.. ale boha, ked mam nove auto, tak tych 5r. strpim nejako.
Ked som taky skurkar, ze si necham za 100€ na rok vrtat koleno, tak nech jazdi na felde na LPG.
Ano, setrit treba, sam som zastancom, ze setrit treba.. ale boha, ked mam nove auto, tak tych 5r. strpim nejako.
Ked som taky skurkar, ze si necham za 100€ na rok vrtat koleno, tak nech jazdi na felde na LPG.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
To su nazory. Nie je problem zarobit milion, ale neminut ho. A tak dalej. Ze si kupim auto, neznamena ze teraz budem o to viac rozhadzovat dalsie love. Ale sak kazdeho vec. Ja som sa poucil a komplexne veci nesiem do autorizaku ale ak mozem tak donsiem svoj material.ak sa neda tak sa neda.no skusim to. Su ludia co maju na salame.sak pohode ale podla mna, ten co si da namahu si kupit material, si dal namahu proste sam sebe zarobit. Ale je to vsetko len v hlave.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Analyza oleja za 3900e? Super, dalsia realisticka cena.
Preco by som mal platit za olej 160e popripade 250e, ked rovnako dobry - popripade este lepsi kupim za 40e?
Len za to, ze dam rocne na benzin 2800e, tak mi bude jedno ze dam za olej 160-250e ked viem ze mozem dat 40? Vazne zla logika...
Preto kazdy z nas chodi cely zivot do origo autoservisu platit 300-500e za kazdu prehliadku ze jo?
Preco by som mal platit za olej 160e popripade 250e, ked rovnako dobry - popripade este lepsi kupim za 40e?
Len za to, ze dam rocne na benzin 2800e, tak mi bude jedno ze dam za olej 160-250e ked viem ze mozem dat 40? Vazne zla logika...
Preto kazdy z nas chodi cely zivot do origo autoservisu platit 300-500e za kazdu prehliadku ze jo?
- Shairachaz
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04
Jak do matere odstrániť "tight af" podložky? Po práci som sa na to trochu pozrel, mlátil do toho, lial na to odhrdzovač (vo viere že to nejak povolí, inak to samozrejme nie je hrdzavé), ani prd.
Zajtra skúsim túto metódu, makes sense a je to i fest easy.
https://www.youtube.com/watch?v=e7WSRs8awBA
Po odstránení budú na predaj 2,5 alebo 3cm. duralové rozširovacie podložky s duralovými šrúbami 5x120
Zajtra skúsim túto metódu, makes sense a je to i fest easy.
https://www.youtube.com/watch?v=e7WSRs8awBA
Po odstránení budú na predaj 2,5 alebo 3cm. duralové rozširovacie podložky s duralovými šrúbami 5x120
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
250€ asi nestoji vymena oleja c citroene alebo na rapidke. To uz mas zasa ine auto.
Ja tomu rozumiem. Tiez mi v citroene povedali 260€ ale za olej vsetky filtre, sviecky, kompletne kontrola po ukonceni zaruky.
Jasne, ze som si to dal zrobit u znameho v servise za polovicnu cenu. Ale to uz nemalo vyznam, ked zaruka skoncila.
Neviem preco by mal hazardovat so zarukou pre nejakych 100€ naviac co dam inde.
Od Štefana to znie este smiesne, ked este polroka po objednani dokladal vybavu do auta. Ked ma problem s platenim origo servisu si mohol odpustit napr. bezdrotove nabijanie telefonu a ma servis na 2r zadarmo.
Ja tomu rozumiem. Tiez mi v citroene povedali 260€ ale za olej vsetky filtre, sviecky, kompletne kontrola po ukonceni zaruky.
Jasne, ze som si to dal zrobit u znameho v servise za polovicnu cenu. Ale to uz nemalo vyznam, ked zaruka skoncila.
Neviem preco by mal hazardovat so zarukou pre nejakych 100€ naviac co dam inde.
Od Štefana to znie este smiesne, ked este polroka po objednani dokladal vybavu do auta. Ked ma problem s platenim origo servisu si mohol odpustit napr. bezdrotove nabijanie telefonu a ma servis na 2r zadarmo.