Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Re: Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
A on niečo také povedal ?
.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
Keď padá BTC, treba obchodovať voči nemu. Zrazu aj shitcoins majú voči nemu nejakú hodnotu. A keď posilní, za vymenené BTC kúpiť hoci pôvodnú menu naspať. Včera som tak ráno a večer otočil ZCL. Je veľká chyba byť fixovaný iba na hodnotu vo fiat menách.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Chyba ako pre koho cchod do kauflandu ze chces platit napr XRP.
Ved kazda vec v obchode by muselo mat elektronicku cenovku a cena by sa tam menila ako na hracich automatoch
Dokial kryptomeny neklasne volatilita na rozumnu uroven dovtedy to nebude to, co povodne zamyslali ze budu ale to potrva zopar rokov
Ved kazda vec v obchode by muselo mat elektronicku cenovku a cena by sa tam menila ako na hracich automatoch
Dokial kryptomeny neklasne volatilita na rozumnu uroven dovtedy to nebude to, co povodne zamyslali ze budu ale to potrva zopar rokov
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Odar to myslel trochu inak.. Chcel tým povedať iba toľko, že aj na týchto poklesoch hore dole práve zamienaním jednej meny voče druhej vie človek niečo trhnúť a nerobiť iba to, že sledovať cenu voči klasickej mene (eur,usd).
Určite tá volatilita ako hovoríš ty na bežné platenie je problém a potrebuješ cenu určiť z niečoho čo je stabilné, teda tam pri tom kauflande vidím iba to riešenie, nahádzať do košíka za cenu v € prísť k pokladni, vybrať telefón oskenovať nejaký jeden QR kód a zaplatiť aktuálnym kurzom voči €. Platiť sa tým dá aj dnes, osobne by som ale videl aktuálne väčší problém stále v legislatíve. A to čo sa všeobecne okolo crypto robí - bububu
Určite tá volatilita ako hovoríš ty na bežné platenie je problém a potrebuješ cenu určiť z niečoho čo je stabilné, teda tam pri tom kauflande vidím iba to riešenie, nahádzať do košíka za cenu v € prísť k pokladni, vybrať telefón oskenovať nejaký jeden QR kód a zaplatiť aktuálnym kurzom voči €. Platiť sa tým dá aj dnes, osobne by som ale videl aktuálne väčší problém stále v legislatíve. A to čo sa všeobecne okolo crypto robí - bububu
- Chris
- Pokročilý používateľ
Ano a pri pokladni budu ludia cakat lb dana kryptomena akurat rastie
Samozrejme, bude tam stáť 43 ľudí, veľké celoplošné obrazovky na stenách a všetci budú čakať iba nato či cena narastie o euro dve tri 10, 1000...
Sa pozri ako to má vyriešené alza, to ti hovorím....
Sa pozri ako to má vyriešené alza, to ti hovorím....
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Ludia, ako to je s mbank, blokuje tie prevody, ci vsetko fici ako ma ? Skupi ste tu dost na informacie, comu celkom nerozumiem Ono to funguje ako paradoxny autobus, cim viac ludia naskoci, tym rychlejsie a dalej se jede
Funguje mi slsp aj mbank. Vklady aj vyplaty.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
funguje mbank vyplaty
.
- Chris
- Pokročilý používateľ
Facepalmuj si kolko chces, pozri si kolko ludi nakupuje v alze za crypto. Jedine tiii mozno co chcu vybrat nezdanene €€€€
Mne naposledy SLSP nešiel nákup. Výber som ešte nerobil.
CPU: i5 12600kf Cooler: NOCTUA NH-U12A Chromax Black MB: ASUS ROG STRIX B660-A GAMING D4 RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB GPU: ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL O8G SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Kingston KC3000 NVMe 2TB + Crucial MX500 2TB SSD PSU: Corsair RM750x white CASE: Fractal Design Define 7 Compact White TG Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Microlab FC50 Monitor: Dell S2721DGFA OS: Win 10 64bit
Pozri ja naozaj neviem túto informáciu ak ju ty vieš dohľadať kľudne ju sem postni, dovtedy čo si povedal len táraš. Ak nie, ja sa ti kľudne ospravedlním, každopádne je to úplne nepodstatné. Nerozumiem tomu čo riešiš
Pokiaľ viem mbank v pohode, hlavný problém má Raifaisenn group, teda Tatra a spol, a ako píše Kimif123 SLSP sa k tomu stavie tiež tak všelijako.
- Odar
- Pokročilý používateľ
Kimif123 robil nakup kartou, ak si dobre pamatam. Tak to je skor problem karty (VISA a spol. ), ako banky. Mne 2 tranzakcie cez IBAN na SLSP zatial presli (jedna na Kraken, druha spat). Kartou som kupoval (na Coinbase) este v Novembri - to uz moze byt inak. Vtedy mi to islo.
Naposledy upravil/-a Odar v Ne 25. Feb, 2018, 19:27, upravené celkom 1 krát.
- Chris
- Pokročilý používateľ
TosR: zase si to nepochopil, tak ako vravis ze obchodujes na forexe, akciach a asi aj crypto, tak by si mal nejako svoje investicie/zisky fixovat na base menu, v ktorej mas spotrebu, v ktorej odvadzas dane zo ziskov. A tym chcem povedat, ze ak zatial neexistuje stabilna kryptomena, tak nikdy nebude uschova hodnoty. Je to len hranie na volatilitnom trhu, nic ine.
mbank, slsp idu v pohode vyskusane minuly tyzden
mbank, slsp idu v pohode vyskusane minuly tyzden
- Odar
- Pokročilý používateľ
Ale vsak jasne. Mozem si na burze nagenerovat kvadrilion minci cez nejaku kryptomenu, ale ak ich hodnota voci fiat menam padne na nulu, tak mam holu rit. O tom nikto nepochybuje.
Len som pisal, ze aj v case mizerie sa daju urcitym sposobom "mnozit" mince. A nakolko zatial hodnota voci fiat menam do /dev/null tak skoro nepojde, tak cela tato debata je trosku zbytocna
Len som pisal, ze aj v case mizerie sa daju urcitym sposobom "mnozit" mince. A nakolko zatial hodnota voci fiat menam do /dev/null tak skoro nepojde, tak cela tato debata je trosku zbytocna