NVIDIA GeForce RTX 3080 (recenzie, informácie...)
Re: NVIDIA GeForce RTX 3080 (recenzie, informácie...)
Dobre tak tým nedočkavým šmejdom, ktorí mi vykúpili karty
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
EN: https://www.youtube.com/watch?v=x6bUUEEe-X8
Neskutočné, akože fakt.. toľko prúserov čo ide z výroby od výrobcov je až neskutočné, že si robia z ľudí beta testerov a to platí aj pri SW
Neskutočné, akože fakt.. toľko prúserov čo ide z výroby od výrobcov je až neskutočné, že si robia z ľudí beta testerov a to platí aj pri SW
Čítal som, že je to vraj preto, že AIB mali málo času na otestovanie. Fakt nechápem jak sa stále argumentuje s časom, keď nové GPU sú teraz vydávané raz za dva roky? wtf
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
nemali dost casu odtestovat ci tam mozu dat lacnejsie komponenty nez je specifikacia od nvidie, no aj tak ich tam dali? tak im treba
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
predavame shit za 800€ ale nemali sme cas ho odskusat, od toho ste tu vy. akoze lol, tak to nemali vydavat... jesus.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
No ak mali AIB danú minimálnu špecifikáciu od NV /čo mali/ a nedodržali ju, tak to ide čisto na ich frak a je jedno koľko času mali na výrobu. Ale aspoň vidíme prístup jednotlivých značiek, kto je ochotný ísť do rizika aby ušetril, resp. zvýšil zisk. Asus tu zapísal plusové body.
-
- Pokročilý používateľ
ASUS mal to isté čo ostatní akurát odhalili chybu medzi prvými a stihli upraviť karty.
Inak pri ASUS-e je otázka, prečo mali/majú na pôvodných fotkách horšie súčiastky a na recenzie prišli karty s lepšími, že by zámer? Pri ASUS-e by ma už nič neprekvapilo
Inak pri ASUS-e je otázka, prečo mali/majú na pôvodných fotkách horšie súčiastky a na recenzie prišli karty s lepšími, že by zámer? Pri ASUS-e by ma už nič neprekvapilo
Naposledy upravil/-a castelL v So 26. Sep, 2020, 14:06, upravené celkom 1 krát.
V tom Igors lab článku sa spomína že mali minimálnu a ideálnu konfiguráciu, problémy majú hlavne karty s minimálnou. Ak dal výrobca aspoň niečo medzi tak je to vraj stabilné. Treba si to prečítať. Podľa mňa to ide na vrub nVidie, dali minimálnu konfiguráciu pri ktorej to padá, nedali čas otestovať (AIB dostali funkčné drivery spolu s recenzentmi) a prúser je na svete.
-
- Pokročilý používateľ
Problém je, že všetci použili minimálnu zdá sa
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Kde sa to tam spomína? Nevidím to. Je tam toto...wingo napísal: ↑So 26. Sep, 2020, 14:04 V tom Igors lab článku sa spomína že mali minimálnu a ideálnu konfiguráciu, problémy majú hlavne karty s minimálnou. Ak dal výrobca aspoň niečo medzi tak je to vraj stabilné. Treba si to prečítať. Podľa mňa to ide na vrub nVidie, dali minimálnu konfiguráciu pri ktorej to padá, nedali čas otestovať (AIB dostali funkčné drivery spolu s recenzentmi) a prúser je na svete.
To sa ale bez dôkazov nedá brať inak ako čistá špekulácia.Interestingly, all board partners are silent on this issue, no matter who you ask. No answer is also an answer, because this behaviour is the absolute exception and almost resembles a muzzle decree. This is because components are normally spoken freely when the launch has already taken place. But here comes nothing but meaningful silence. This also applies to the question of whether the BoM was subsequently changed again to completely exclude the exclusive use of POSCAPs/SP-CAPs.
Podľa nákresu v článku je povinnosť použiť minimálne jeden modul MLCC, zvyšné už podľa vlastného uváženia https://www.igorslab.de/wp-content/uplo ... s-MLCC.jpg Teda ak tam nahádzali 6x POSCAP, tak je to vina vyslovene AIB a NV je v tomto z obliga, pokiaľ teda ten nákres je platný od začiatku, to asi nevieme ani potvrdiť ani vyvrátiť.
Jasné, bolo to celé narýchlo, a s dostatočným časom by sa to zrejme u všetkých vychytalo v procese testovania. Ako to reálne u výrobcov bolo, kedy a aké detailné a kvalitné podklady k návrhu dostali fakt nevieme a toto ide aj na vrub NV, ktorá už možno aj v rámci leak paranoje robí prehnané tajnosti aj smerom k svojim vlastným AIB a takto sa im to potom vypomstí. Z toho čo je v článku to ale dávam skôr za vinu AIB. Ak by sa potvrdilo, že NV dodala poddimenzvaný návrh, tak je to o inom. To ale fakt nevieme.
-
- Pokročilý používateľ
Tie GIGABYTE a Zotac
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
vzhľadom na to čov ýrobcovia predvádzajú niekedy za modely, jednoznačne by som to pripísal na vrub im...
podobne ked robili poddimenzované chladenie pre 390 od AMD...
podobne ked robili poddimenzované chladenie pre 390 od AMD...
Tak teda to nevyzerá len na MLCC vs POSCAP
https://twitter.com/HardwareUnboxed/sta ... 4468298753
Odkedy som bol "beta testerom"(rozumej, kúpil som to prvý deň a pomaly rok trvalo, kým som mal PC stabilné - vygrcal som na RAM-kách pomaly 300eur) Skylake-u, tak už vôbec nemám chuť niečo kupovať hneď po vydaní pred vyladením a poriadnym testovaním.
https://twitter.com/HardwareUnboxed/sta ... 4468298753
Odkedy som bol "beta testerom"(rozumej, kúpil som to prvý deň a pomaly rok trvalo, kým som mal PC stabilné - vygrcal som na RAM-kách pomaly 300eur) Skylake-u, tak už vôbec nemám chuť niečo kupovať hneď po vydaní pred vyladením a poriadnym testovaním.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
No tak to bude ešte zaujímavé, už som aj rád, že som nestihol nakúpiť.