HASWELL i5-4670 K pretaktovanie
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
Re: HASWELL i5-4670 K pretaktovanie
Nooo VCore budes musiet riesit pravdepodobne; dobre by bolo precitat si niekde v tejto teme navod.
Skus to pohladat.
Ale v zasade je to len hybanie tym nasobicom. Davaj bacha na teploty. Ten hajzlik je horuci.
Skus to pohladat.
Ale v zasade je to len hybanie tym nasobicom. Davaj bacha na teploty. Ten hajzlik je horuci.
Spoiler: ukázať
viem, viem kuri dost A do tych 75 stupnov jadra pri zatazi (pri hrach) bude este ok nie ?
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
To samozrejme. To je super teplota. Ale hod si tam intel burn teste alebo prime95 a uvidis to peklo.
Co znamena tato funkcia? CPU Boot performance mode su tam 3 moznosti:
- max non-turbo performance
- max battery
- turbo performance
- max non-turbo performance
- max battery
- turbo performance
- pipo137
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Tiež trochu nechápem, keďže sa bavíme o desktope, kde fungovanie na baterke je akosi bezpredmetné...
Asi tam daj to max performance
Asi tam daj to max performance
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
No defaultne je tam to max non - turbo performance , lenze po angkicky non znamena bez alebo mimo turbo performance nie ? Preto skor rozmyslam dat moznost turbo performance, tiez som s toho jelen
Fakt neviete nikto poradit ? co to je ?
A za dalsie akonahle vypnem turbo mode = disabled
tak CPU ratio sa mi zmeni na auto, a ked nastavim napr. 41 tak turbo mode sa zase automaticky prehodi na enabled ,
preco to robí ? to tak ma byt ? alebo v com je problem ?
Mozem aj screeny ine ukazat ak treba z BIOSu
tak CPU ratio sa mi zmeni na auto, a ked nastavim napr. 41 tak turbo mode sa zase automaticky prehodi na enabled ,
preco to robí ? to tak ma byt ? alebo v com je problem ?
Mozem aj screeny ine ukazat ak treba z BIOSu
Povedzte mi preco len zase ja musim mat taku smolu ???
Neviem co je zle ale proste blue screen na novej zostave mi robi uz aj pri nastaveni BIOS default
Moja nova zostava: i5 4670K, ASUS Z97-A, 2x4GB kit crucial balistix sport 1600mhz cl9,HD 5850,zdroj: corsair HX-520W
Kde moze byt chyba pls pomozte mi treba flashnut bios ? alebo je vadna doska mam ju ist reklamovat ? alebo vadne ramky ? alebo vadny procak ? ani neviem ako mam zacat, uz neviem som zufaly, vyhodil som za to nemale peniaze a stale to pada
Neviem co je zle ale proste blue screen na novej zostave mi robi uz aj pri nastaveni BIOS default
Moja nova zostava: i5 4670K, ASUS Z97-A, 2x4GB kit crucial balistix sport 1600mhz cl9,HD 5850,zdroj: corsair HX-520W
Kde moze byt chyba pls pomozte mi treba flashnut bios ? alebo je vadna doska mam ju ist reklamovat ? alebo vadne ramky ? alebo vadny procak ? ani neviem ako mam zacat, uz neviem som zufaly, vyhodil som za to nemale peniaze a stale to pada
Boot Performance Mode je na akej frekvencii ma bezat CPU predtym, nez nabootuje do OS. Nechaj na Max Non-Turbo. Turbo Mode nechaj tiez enabled. Ja idem na 4.6GHz pri 1,296V, ale som urobil delid na CPU. Skusal si ist len na iGPU, alebo len s jednym RAM modulom? BIOS na doske urcite mat aktualny.
Skusil som to cez 5-way optimalization , nastavilo sa to na 4,2Ghz napetie je 1,8-1,9 to preblikava asi podla zataze, zatial to nepadlo no uvidim.
A BIOS sa updejtuje lahko ? Vraj uz to nie je nic zlozite, mozem tu risknut cez EZ update ? Alebo ako by ste mi to doporucili ?
A BIOS sa updejtuje lahko ? Vraj uz to nie je nic zlozite, mozem tu risknut cez EZ update ? Alebo ako by ste mi to doporucili ?
Ja som robil vzdy tak, ze som si novy BIOS stiahol na USB kluc a potom normalne v BIOSe na to je utilita. Ale aktualizacia ti nastavy vsetko na default, cize ak to mas teraz pretaktovane, tak budes musiet znovu nastavit.
aha ok jasne,cez ten USB kluc to bude lepsie,bo ten EZ update nasiel iba verziu 1204 a uz je najnovsia 1304 takze neni co riesit,snad to pomoze, podla popisu vyzera ze urcite by malo ked tam casto opravuju system stability a podobne...
a mozem sa spytat preco nemozes turbo nechat enabled?
flashnut bios sa nedalo rovno v biose? flashni najprv na tu 1204 ak ju nemas a potom pozri ci ti nenajde dalsiu. ja som so žiadnym klucom nikdy nešachoval. MSI som flashol vzdy z winu trvalo to tak minutu a asrock rovno v biose 2x enter trvalo to este menej.
nerob si veci komplikovanejsie ako su.
flashnut bios sa nedalo rovno v biose? flashni najprv na tu 1204 ak ju nemas a potom pozri ci ti nenajde dalsiu. ja som so žiadnym klucom nikdy nešachoval. MSI som flashol vzdy z winu trvalo to tak minutu a asrock rovno v biose 2x enter trvalo to este menej.
nerob si veci komplikovanejsie ako su.
Tak BIOS uspesne flashnuty na 1304
Ale sedel som pred PC ako na ihlach aby sa nic nepokazilo a nezastavilo to niekde v polovicke
alebo aby nahodou nevypadla elektrina
A niekto tu spominal ze ked chcem taktovat, tak turbo treba vypnut lenze tento BIOS mi to bez turba ani neumozni asi tak to tu vidim
Ale sedel som pred PC ako na ihlach aby sa nic nepokazilo a nezastavilo to niekde v polovicke
alebo aby nahodou nevypadla elektrina
A niekto tu spominal ze ked chcem taktovat, tak turbo treba vypnut lenze tento BIOS mi to bez turba ani neumozni asi tak to tu vidim