pctuning.tyden.cz napísal:Možná jste také četli o případu, kdy první série karet měla špatně vyrobené chladiče a Gigabyte je stahoval z trhu. Je to skutečně pravda. Týkalo se to ale především karet pro novináře a do českých obchodů se tyto vadné karty údajně vůbec nedostaly.
Ináč mohli zapojiť aj sapphire s trixx a pridať teploty VRM do grafov .
Naposledy upravil/-a xsi69 v Ut 11. Feb, 2014, 19:35, upravené celkom 1 krát.
do redakcie pctuning poslali Asus a Gigabyte asi práve tie dva TOP kusy, čo sa im za posledné dva mesiace podarili vyrobiť s doliehajúcim chladičom..
inak si neviem predstaviť tie nízke teploty a pomerne nízku hlučnosť..
Každopádne, ja by som sa obom riešeniam (DC II a Windforce) zďaleka vyhol a bral by som výlučne Sapp. Tri-x, MSI Gaming a veľmi sľubne vyzerá aj počin od PowerColor PCS+.
Keby som si mal ja znova vybrať (mám Tri-x), tak buď znova Tri-x, alebo by som išiel do toho PCS+.
Fanthomass napísal:do redakcie pctuning poslali Asus a Gigabyte asi práve tie dva TOP kusy, čo sa im za posledné dva mesiace podarili vyrobiť s doliehajúcim chladičom..
si si isty,ze 290x a 290 wind..maju uplne rovnake chladice ? viem ze aj dc2 na 6950 bol iny ako na 6970..popritom vypadal rovnako 3slotovo
Potreboval by som docasne osadit (asi tak na 1-2 mesiace) nepretaktovanu i5-4670K s grafikou Radeon 290 alebo 280X do tejto "ubohej" dosky: http://www.msi.com/product/mb/H81MP33.html
Pojde mi PC bez problemov aj v hrach alebo hrozi nejako riziko zhorenia cohosi?
vsimol som si ze sa ceny zacali splhat hore.. aspon teda alza.sk (preferujem len kvoli DPHcke).. najprv sa vysvihla o cca. 30€ (800kč) Saphirka tri-x.. teraz ma cenu vyssiu uz aj MSI gaming.. hold pojdem asi do kombinacie referencia a AC, gelid, alpenfohn, prolimatech.. uz len vyybrat najvhodnejsieho kandidata z chladicov
Stock je ale vrtulník
skúsil by som s lepšou pastou, podobný problém s teplotami som mal na acx+gtx480. Po výmene pasty šli teploty skoro o 10°C nižšie
prave ficim so stock chladicom a ac mx2, teploty rovnake ako original pasta. Stock chladic drzi kartu na 93°C bez thortlovania, obcas sa stane ze takty klesnu na 900-920mhz. Ale divne ze po zatazi, ta karta behom 2min sla na 35°C. Raz sa mi stalo ze som zle zasroboval chladic na HD6970 a tam ani v idle pod 80°C nekleslo. Takze pritlak musel byt ok, zeby kapacita chladica ?
každopádne zaujímavá sranda...dúfam, že objavíš príčinu...
a čo skúsiť ešte raz namontovať chladič (prolima) ? podoťahovať šróbiky na maximum a tak alebo potom ešte pri tej záťaži zatlačiť z oboch strán na grafiku, že či nepôjdu teploty dole, to by potom znamenalo, že nejaký problém s prichytením
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD:970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas:♡ LG 48" C11 OLED♡Myš: G Pro Superlight WireKlávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305