Všeobecná diskusia
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Všeobecná diskusia
tak hlavne na kameru sa musis sa pozerat, ked mas senzory sledujes okolie cez spataky a pocivas kade to pipa
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Kameru už mám, bez senzorov (auto nemalo ani jedno, kameru som dorábal ja a pripojil na originálny panel rádia s navigáciou a HVAC ovládaním).
Dorábal som to preto, že zo Subaru mám omnoho horší výhľad dozadu, ako napr. z Opla a keďže bývam na sídlisku, každý milimeter je nutný...
Cúvam, ako vždy a doteraz podľa spätných zrkadiel, kamerou si dopomáham iba k nacúvaniu nadoraz k niečomu / niekomu.
Je to vynikajúce, veľmi mi to pomohlo, neviem si sám seba vynachváliť... ...zasa ale som doteraz nikdy nemal auto so senzormi.
Senzory mne osobne nejako nechýbajú, veď mám zrkadlá a dozadu teraz už vidím...
Dorábal som to preto, že zo Subaru mám omnoho horší výhľad dozadu, ako napr. z Opla a keďže bývam na sídlisku, každý milimeter je nutný...
Cúvam, ako vždy a doteraz podľa spätných zrkadiel, kamerou si dopomáham iba k nacúvaniu nadoraz k niečomu / niekomu.
Je to vynikajúce, veľmi mi to pomohlo, neviem si sám seba vynachváliť... ...zasa ale som doteraz nikdy nemal auto so senzormi.
dnes sa pripajam za zlatacmi smerom z vajnor na cestu, kamion predomou, je tam mrte dlhy pripajaci pruh prave skrz to ze je to priemyselna zona a kamiony sa tam potrebuju rozgulat kedze na tej ceste sa chodi aj 90 (2 jazdne pruhy + pripajaci). Idem za nim v pripajacom, kamion ide tak 20-30 rozgulava ... kuknem spatak - nikto nikde smerovecka obieham, teda som si myslel ze obieham ked zrazu pozeram ze kamion sa asi v 40tke zaraduje do jazdneho pruhu bez smerovky, skrizeny kamion cez 2 pruhy a ja v strede jeho dlzky ... v zivote som tak nedupol na brzdy, typek pepan nas dnes rano takmer zabil... wow..
Ale inak pekne je dneska
Ale inak pekne je dneska
Som na tom rovnako, kamera bez senzorov a kameru pouzivam len na to aby som pri cuvani vedel kolko este mozem cuvatundertaker007 napísal: ↑St 15. Aug, 2018, 10:14 Kameru už mám, bez senzorov (auto nemalo ani jedno, kameru som dorábal ja a pripojil na originálny panel rádia s navigáciou a HVAC ovládaním).
Broslowski napísal: ↑St 15. Aug, 2018, 10:26 dnes sa pripajam za zlatacmi smerom z vajnor na cestu, kamion predomou, je tam mrte dlhy pripajaci pruh prave skrz to ze je to priemyselna zona a kamiony sa tam potrebuju rozgulat kedze na tej ceste sa chodi aj 90 (2 jazdne pruhy + pripajaci). Idem za nim v pripajacom, kamion ide tak 20-30 rozgulava ... kuknem spatak - nikto nikde smerovecka obieham, teda som si myslel ze obieham ked zrazu pozeram ze kamion sa asi v 40tke zaraduje do jazdneho pruhu bez smerovky, skrizeny kamion cez 2 pruhy a ja v strede jeho dlzky ... v zivote som tak nedupol na brzdy, typek pepan nas dnes rano takmer zabil... wow..
Ale inak pekne je dneska
Také niečo sa aj mne stalo minule som v polke kamióna a bum on znicoho nič do môjho pruhu bez smerovky tlačí sa, už mám pocit že zvodidlá budú moje sľapem na brzdu ruka na klaksóne. A ešte mi pekne mávol rukov a dal výstražné
Ak by vedel niekto o niekom, kto vlastní Alfu 156, ideálne 1.9 JTD 85kW (alebo iný model s týmto motorom v perfektnom stave), alebo sa vyzná do Álf v širšom okolí Košíc, rád by som zistil, čo je to naozaj perfektný stav a nemám problém za to zaplatiť, prípadne ak by ste vedeli o nejakom funkčnom fóre/klube, dajte prosím vedieť, všetko čo som našiel je mŕtve, Ďakujem.
Ja zas za seba môžem povedať, že ma za mesiac aj pól denného jazdenia v pravidelnej autobusovej doprave vodič skupiny C ešte nikdy vyložene neohrozil...ale za to vodiči áut a špeciálne motoriek/mopedov, to je iná téma. Len za dnešné dni a môj trojdenný smenný turnus (zajtra mám poslednú rannú): Včera ženská pred prvým kruhovým objazdom na Bory Mall, Fiat 500, zmenila jazdné pruhy v bezprostrednej blízkosti autobusu a potom čakala na zjavenia... kukala jak chleba z tašky. Dnes vychádzajúci na mopede... či skúter... nedal prednosť v jazde pri vychádzaní zo Záhorskej Bystrici (ako chodí a vychádza 37 smerom do mesta)... Toho som skutočne mohol zabiť, lebo to boli centimetre ako sa priradil. Prežil len preto, že mám ešte dobrý vizuál na všetky smery (do strany a dozadu...).Marek125 napísal: ↑St 15. Aug, 2018, 12:20Broslowski napísal: ↑St 15. Aug, 2018, 10:26 dnes sa pripajam za zlatacmi smerom z vajnor na cestu, kamion predomou, je tam mrte dlhy pripajaci pruh prave skrz to ze je to priemyselna zona a kamiony sa tam potrebuju rozgulat kedze na tej ceste sa chodi aj 90 (2 jazdne pruhy + pripajaci). Idem za nim v pripajacom, kamion ide tak 20-30 rozgulava ... kuknem spatak - nikto nikde smerovecka obieham, teda som si myslel ze obieham ked zrazu pozeram ze kamion sa asi v 40tke zaraduje do jazdneho pruhu bez smerovky, skrizeny kamion cez 2 pruhy a ja v strede jeho dlzky ... v zivote som tak nedupol na brzdy, typek pepan nas dnes rano takmer zabil... wow..
Ale inak pekne je dneska
Také niečo sa aj mne stalo minule som v polke kamióna a bum on znicoho nič do môjho pruhu bez smerovky tlačí sa, už mám pocit že zvodidlá budú moje sľapem na brzdu ruka na klaksóne. A ešte mi pekne mávol rukov a dal výstražné
A to nespomínam zjazd z mesta (D2) na Bory Mall...je tam prikázaný smer jazdy a Daj prednosť v jazde...napr. pre linku 123.... niektorí totálny nezáujem... musia si uvedomiť, že práve je to tam pre takú 123, ktorá ide z Bory na Lamač...práve v tom smere som nedávno pustil krásne kolegu na druhej SORke DPB na linke 123 (ja tam robím manipulačnú jazdu z Nív...). Zmena jazdných pruhov...to ani nepočítam... behá to tam kade-tade...pneumatiky pískajú...na Lamači som posledný týždeň videl dve nehody motorkárov...
Vychádzanie zo zastávok špecialita... ale raz mám pomerne dosť úsmevnú, s koncom, príhodu. Stupava - Mást... dvaja ma suverénne nepustili zo zastávky...tak som už vychádzajúci musel zastaviť vozidlo...a znova, radiť 2-3-4 (na SORke vďaka toho malého Iveca je 3-4 dosť krátka... prakticky všetko sú to sprevodované rýchlosti do 40 km/h... pri 70 na 6 motor točí 1500 a pri 80 už 1800)......zrazu vidím ako ma predbieha Hyundai Ioniq - plne elektrická verzia- hej kua, len nech rozbehnem ten SOR C12. Ale ten s takým štýlom asi ďaleko neprišiel a ja som tam lietal ešte do pól 10 večera s polovicou nádrže...
Uprimne mam vodicov kat C+ za profikov a ak ma pamat neklame, prvy krat sa mi stalo ze by ma ohrozil kamion alebo autobus. Holt aj oni su len ludia, berien to tak ze vsak stane sa ..
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Ono netreba sa cudovat, ze sa MHD busy snazi kazdy predbehnut. Inac je potom "odmeneny" vlecenim sa 40-tkou za pomalym busom. A kym sa to na krizovatke pohne, kym to odboci, hodinu to brzdi, ked spomaluje na zastavku.
Samozrejme ze nemoze robit manevre jak pretekar, to by ludia vnutri popadali, alebo by musela byt MHD cisto na sedenie...scifi, a fyzika nepusti.
No nikomu sa nechce vliect pomaly za busom.
Samozrejme ze nemoze robit manevre jak pretekar, to by ludia vnutri popadali, alebo by musela byt MHD cisto na sedenie...scifi, a fyzika nepusti.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
mna cestou do chorvatska umyselne vytlacal kamion... v noci dialnica, blizili sa smerove tabule, blikol som si asi na 4sekundy dialkove aby som na to videl, potom som ho isiel obiehat a ten kudus ma doslova vytlacil, musel som vybehnut az na krajnicu, nemat v aute spiace dieta so zenou tak ho odtial vytiahnem nohami vopred...
Tak tak. Ti autobusari sa este citia ako bohovia. Da smerovku a ide hlava nehlava. Je jedno ci idu rozbehnute auta alebo nie. On je autobus.shiro napísal: ↑Št 16. Aug, 2018, 07:57 Ono netreba sa cudovat, ze sa MHD busy snazi kazdy predbehnut. Inac je potom "odmeneny" vlecenim sa 40-tkou za pomalym busom. A kym sa to na krizovatke pohne, kym to odboci, hodinu to brzdi, ked spomaluje na zastavku.
Vcera som jeden musel obehovat v protismere cez 2 plne kde nic neslo. Ideme vlacik z krizovatky asi 6 aut a ja posledny (za mnou uz nic) zrazu hodi autobus na zastavke smerovku hned a ide. Uz fakt nemohol pockat kym prejdem a nebola medzi mnou a autom predomnou medzera. Mne sa samozrejme nechcelo ist za autobusom ani brzdit tak som ho obisiel cez protismer.
.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Plus ten smrad, co produkuju. Nechapem, ako tie skatule mozu prejst emisnou kontrolou. A beznych ludi budu buzerovat za kazdu blbost.
- Shairachaz
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04
Viem, 85kw to určite nebude, skôr 2x toľko, ale perfektný stav rozhodne ano, zúčastňuje sa s tým auto na rôznych výstavách všade možne po EU. Len neviem či sa chlapík stále zdržiava na slovensku, či už je v zahraničí. Pisni mi PM, nech nezabudnem sa ho spýtať.Sebi02 napísal: ↑St 15. Aug, 2018, 15:53 Ak by vedel niekto o niekom, kto vlastní Alfu 156, ideálne 1.9 JTD 85kW (alebo iný model s týmto motorom v perfektnom stave), alebo sa vyzná do Álf v širšom okolí Košíc, rád by som zistil, čo je to naozaj perfektný stav a nemám problém za to zaplatiť, prípadne ak by ste vedeli o nejakom funkčnom fóre/klube, dajte prosím vedieť, všetko čo som našiel je mŕtve, Ďakujem.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Chlapi sofer autobusu je asi ten posledny co moze za jeh otechnicky stav, to rieste s majitelom, nie soferom
ja som tiez nemal zatial problem nikdy, praveze v zapche sa rad vsuniem vpravo medzi kamiony a pomaly si to sinieme, ziadny autobus ani kamion sa nesnazi vytvorit treti pruh skrz odstavny, za to osobakov sa tam tlaci habadej.
a ked o soferoch MHD, tam tam nemame co zavidiet. soferovat tie stare harcky a mat na starosti 40+ zivotov v doprave medzi Slovakmi. not ez
ja som tiez nemal zatial problem nikdy, praveze v zapche sa rad vsuniem vpravo medzi kamiony a pomaly si to sinieme, ziadny autobus ani kamion sa nesnazi vytvorit treti pruh skrz odstavny, za to osobakov sa tam tlaci habadej.
a ked o soferoch MHD, tam tam nemame co zavidiet. soferovat tie stare harcky a mat na starosti 40+ zivotov v doprave medzi Slovakmi. not ez
Dobra rada do buducnosti, kamionistu nikdy nevytahuj. Otec bol kamionista a pribehy z ciest, ktore rozpraval su celkom zaujimave. Obzvlast sa treba vyhybat Turkom.quicky napísal: ↑Št 16. Aug, 2018, 08:12 mna cestou do chorvatska umyselne vytlacal kamion... v noci dialnica, blizili sa smerove tabule, blikol som si asi na 4sekundy dialkove aby som na to videl, potom som ho isiel obiehat a ten kudus ma doslova vytlacil, musel som vybehnut az na krajnicu, nemat v aute spiace dieta so zenou tak ho odtial vytiahnem nohami vopred...