Stavba rodinného domu
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Re: Stavba rodinného domu
Prečo by sa klíma mala nonstop zasierať od prachu? Doma sa ti nonstop zasiera od prachu? Keďže sa na povalu nebude tak často chodiť a bude to uzavretý priestor nepredpokladám zvýšenú mieru prašnosti. Samozrejme nejaký prach sa tam tvoriť bude, ale nemyslím si, že to bude niečo hrozné.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
nemas odvetravanu fasadu? tam ked prudi nonstop vzduch tak budes musiet castejsie cistit filtre. ja doma v byte cistim kazde 2t. znizuje to tok vzduchu. preto som chcel foto. neviem si to tam predstavit.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Otazka na tych co maju podlahovku. Davali ste aj parozabranu ? Ja som to mal opdporucane predajcom, odporuca to aj vyrobca podlahy, dokonca aj na podlozke pre podlahove kurenie to je uvedene ze ma ist najprv parozabrana. Mala by zabranovat pripadnej vlhkosti v podlahe ktora by ten laminat mohla znicit. Skladba : parozabrana, na nej v smere podlahy podlozka urcena pre podlahove kurenie ( perforovana ) a laminatova podlaha. Teraz mi tu partia ktora montuje ine veci v dome tvrdi, ze to som spravil riadnu blbost, ze ta folia bude branit teplu prenikat do domu. Neviem nechcem mudrovat, ale prislo mi to celkom vtipne Ako moze 0.0 cosi folia neako realne branit teplu ? vsak ked sa nahreje poter, nahreje aj vsetky tie folie a podlozky a nakoniec aj podlahu ktora vykuri dom ci ? Neviem ci len ja som glupy tak reku dajte vasu skusenost. Ja som sa drzal odporucani vyrobcom a nevidim dovod preco by to bolo zle. Jediny argzument by som videl v neakom oneskoreni vykurovania, ale podlahovka ako taka pokial vykuri poter tak to su hodiny.. (napr keby som sa vracal z dovolenky a rychlo chcel vyhriat dom)
CPU: i7 10700KF @stock Cooler: Arctic Freezer 34 Esports Duo MOBO: MSi MEG Z490i Unify RAM: 2x32GB HyperX Fury @ 3200 CL16 GPU: GAINWARD RTX 4070Ti Phoenix, SSD: 2x Samsung 970 Evo 1TB nvme HDD: 3TB WD Blue PSU: Corsair SF750 CASE: CoolerMaster NR200P MONITOR: AOC 34" CU34G2/BK, PERIF: Corsair K65 LUX RGB, Logi MX Master 3S AUDIO: Beyerdynamics DT990
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Vseobecne sa pri stavbe domu človek napočúva rozumov od majstrov, ktorí majú silný problém s odporúčaniami výrobcov, väčšinou preto že im to pridáva viac roboty.
Ale k téme - ja mám podlahu lepenú, teda podlahovka v poteri, nivelačka a na tom nalepená podlaha, v mojom prípade prírodné linoleum. pri plávajúcej podlahe tam asi môže vzniknút niečo i guess, ak to výrobca odporúča nemáš čo riešiť.
na druhú stranu je podlaha, práve kúrením, logicky suchá a nemáš sa čoho báť, ale dodržaním skladby ktorú odporúča výrobca sa báť nemusíš duplom.
Ale k téme - ja mám podlahu lepenú, teda podlahovka v poteri, nivelačka a na tom nalepená podlaha, v mojom prípade prírodné linoleum. pri plávajúcej podlahe tam asi môže vzniknút niečo i guess, ak to výrobca odporúča nemáš čo riešiť.
na druhú stranu je podlaha, práve kúrením, logicky suchá a nemáš sa čoho báť, ale dodržaním skladby ktorú odporúča výrobca sa báť nemusíš duplom.
Ak si nahodou nedal nejaky kozmicky material, ktory pouzivaju druzice ako tepelny stit, mozes byt v klude. Nula cela nic folie naozaj nezabrani teplu aby slo z podlahovky do krytiny
Ja som vcera riesil to iste. K tym parozabranam mas zvacsa aj technicke listy. Z nich ti vyjde ze tepelny odpor parozabrany je zvycajne viac ako 10x NIZSI oproti beznym penam A aj to celkom dava zmysel, ze hlinik cez seba vedie teplo lepsie pena so vzuchovymi bublinami.
Trebars egger silenzio eazy tepelny odpor 0,057 m²K/W
https://www.egger-home.sk/download/Tech ... asy_EN.pdf
Pri parozabrane to je len 0.004 m²K/W
https://www.egger-home.sk/download/Tech ... lex_EN.pdf
Trebars egger silenzio eazy tepelny odpor 0,057 m²K/W
https://www.egger-home.sk/download/Tech ... asy_EN.pdf
Pri parozabrane to je len 0.004 m²K/W
https://www.egger-home.sk/download/Tech ... lex_EN.pdf
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Tu máš pôdorys a rez, žltý rámček je približná pozícia klimatizácie.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Ja si myslím že fólia ok, ale ok je aj bez nej hlavne treba mať dobré vysušeny ten betón lebo máš dve možnosti. Buď to bude vlhnut pod tou fóliou čo asi nechceš alebo to bude vlhnut a pôjde to do plavacky a to tiež nechceš. Už som videl domy kde sa celá podlaha trhala lebo si nechceli dať poradiť najlepší sú ty experti čo v tej podlahe ani nezakuria a potom trhá dlažby pucneju plavacky vlhkú steny a podobne.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
Je to tak, v ziadnom pripade neklast dlazbu/podlahu pokial tam nebola niekolko dni pustena podlahovka. Ja som si tiez myslel ze je podlaha po 6 mesiacoch sucha a akonahle som pustil podlahovku tak mi splesneli este aj vedra, palety a polystyreny co boli hodene na zemi
V jednej miestnosti boli polozene asi 2m2 dlazby a normalne okolo toho namokla stena.
V jednej miestnosti boli polozene asi 2m2 dlazby a normalne okolo toho namokla stena.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Clap sa neplqs. Uz len malovanim si doat dnu uber vela vlhkosti. Niekto nedava foliu ale napr olepuje paskou podlozku pod laminatom. Teda spoje.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook