Tiez mam kompozitnu podlahu, ale len na prizemi. To bola taka situacia, ze dom uz mal podlahy (nejake Egger Basic laminaty), ale na spodnom poschodi bola poskodena, tak som ju vyhadzal a vymenil za SPC, kvoli vsetkym tym vyhodam: vodeodolnost, mala teplotna roztaznost (mozno robit velke plochy bez dilatacnych spar), dobry prestup tepla (podlahove kurenie).
Robil som si toho casu aj tabulku s konkretnymi vyrobcami a modelmi, aby som to lepsie porovnal:
Ja som nakoniec isiel do Arbiton Amaron. konkretne CA115 Dub Oregon, na ktore som cital dobre veci po nete a aj typci, ktori ju prisli pokladat hovorili, ze maju skusenost a fajn podlaha. Je jedna z tych hrubsich, aj naslapna vrstva je hrubsia. V 2022 ma stala cca 34,-€/m2. Ku nej som bral origo doporucenu podlozku Arbiton Vinclic 1.1.
Kazdopadne mam teraz v dome taku netradicnu situaciu, ze dole mam SPC podlahu a hore bezny laminat. Uplne jasne tak vidim rozdiel v prestupnosti tepla. Ta SPC podlaha sa po zapnuti podlahoveho kurenia nahreje snad za 1/4 alebo 1/3 casu. Ak budes kurit cele dni v kuse, tak to asi nie je az taky benefit. Ja to mam zvycajne vypnute a akurat ked pride nejaka uzimena navsteva, tak zapinam podlahovku, cize narazovo.
Napriek deklarovanej odolnosti uz na nej mam aj nejake ryhy. Ci uz od fuserskych "majstrov", alebo ze pozicany pes nejako prevrhol stolicku a nechtami sa zadrbal do dlazky. Celkovo som myslel, ze bude o dost odolnejsia, ale v predoslom byte som mal len koberce alebo dlazbu, tak mozno to len neviem spravne posudit a som prilis zvyknuty na to, co znesie dlazba. Dlazba by na prizemi bola idealna (odolnost, kuchyna, vstup z vonka), ale ked porovnam teplotu podlahy v kupelni (kde je dlazba) a vo zvysku miestnosti, tak to je samozrejme dost citelny rozdiel. Ak vsak budes non-stop kurit, tak aj dlazba je OK a rychlo sa nahrieva.
Edit: Ak mas moznost este, skus porozmyslat nad tym, ze do kuchyne by si polozil dlazbu. Tak nejak mi to tam viac sedi, lepsie sa z toho utiera bordel, viac to vydrzi (ked ti napriklad padne noz) a celkovo mam z toho taky lepsi psychologicky pocit.
Stavba rodinného domu
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Re: Stavba rodinného domu
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
No kurit kuris nonstop, ale aj pocas kurenia bude povrchova teplota podlahy niekde okolo 25, max 30°C co je na dotyk stale studene a stale ocenis nieco v tomto ohlade lepsie ako dlazba/laminat
A dalsia vec je ze viac ako pol roka nekuris.
Do kuchyne mi nevychadza dlazba lebo je spojena s obyvackou, v obyvackovej casti je krb okolo ktoreho musi byt kúsok dlazby a zaroven urcite nechcem dlazbu v obyvacke
A nevies mat v jednej miestnosti plavacku + 2 ostrovceky dlazby bez toho aby to vyzeralo divne...
Cize v pondelok objednavam SPC, dik.
A dalsia vec je ze viac ako pol roka nekuris.
Do kuchyne mi nevychadza dlazba lebo je spojena s obyvackou, v obyvackovej casti je krb okolo ktoreho musi byt kúsok dlazby a zaroven urcite nechcem dlazbu v obyvacke
A nevies mat v jednej miestnosti plavacku + 2 ostrovceky dlazby bez toho aby to vyzeralo divne...
Cize v pondelok objednavam SPC, dik.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
tak potom pohoda, ono ak je podklad dost dobry tak vela tych neduhov sa neprejavi
hmm, no ok, tak to som prestretlil to uz mam z tych americkych videii (tam najdes aj 8mm), ja mam iny dekor z tejto-Aspon 8mm? Najhrubsiu aku som nasiel je 6mm za 50€/m2. Nerozumiem tomu ale nezda sa mi to. Idem to dalej studovat
https://www.jutex.sk/zamkova-vinylova-p ... rnica.html
a akoze ten tenucky click bezproblemov rozbijes aj pri pokladke (podlaha ako taka je dost pevna ale ked si vezmes ten spoj tak tam je to proste znacne tensie a slabsie)
hrubka sama o sebe nemusi nic hovorit - https://www.instagram.com/p/C2971KZt9F7-Naslapna vrstva pri tejto je 0,5mm co by malo byt z tych lepsich. Celkovo by malo ist o jednu z tych "normalnych" podlah, sa pri nej vyrobca zbavuje poslednych 400m2 ktore ma na sklade. Aspon tak mi to bolo odprezentovane, kludne si to mohli vymysliet.
ja nemam podlahovku cize sa neviem vyjadritPaci sa mi hlavne ten pocit tepla, po dome chodim maximalne v ponozkach... To na laminate nie je idealne.
no aspon tie co som videl tak vyzerali dost pofiderne, nie vzdy dolepene na celu lamelu, nemusia ist cez spoje atdCo znamena ze vstavana podlozka je nanic?
https://ibb.co/P4TQ7ZD
https://ibb.co/wdV551V
Lepsie je si vybrat nejaku konkretnu podlozku, ktora bude splnat to co od nej ty chces.
Inak tie triedy pouzitia su o tom kolko ta podlaha vydrzi "chodenia", nemusi to nic hovorit o "kvalite" alebo kolko to vydrzi co ja viem narazov.
no jasne, pretlacit to vies lahko... uz mi padlo zopar veci a z toho je tam potom rovno dieraNapriek deklarovanej odolnosti uz na nej mam aj nejake ryhy.
zisti si hlavne aky system clicku ma ta konkretna podlaha su 2 zakladne
jeden je OK, druhy nie (tusim sa vola dropdown)
ale v sumare ja by som tiez znova isiel asi do SPC ak by som sa nebuchol po vacku skrz drevo
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Ja sam zvazujem aku pkdlahu.je neaka ktora by sa dala pouzit na schody tiez? Zeby to bol jeden material. ? Xvazujem uz ze dam vsade dlazbu ale dumem aj nad drevom.drevenu podlahu skilex? V hornbachu som videl ze uz su aj na podlahove kurenia od vyrobcov drevene podlahy.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Sponzor fóra gold
lepeny vinyl je super
oblozia ti tym kludne aj schody jednym materialom, tiez teple na dotyk, odolne, lahko sa opravuje (vyrezes lamelu nahodis novu), kedze neplava tak mozes ist suvisle vsade bez medzier
oblozia ti tym kludne aj schody jednym materialom, tiez teple na dotyk, odolne, lahko sa opravuje (vyrezes lamelu nahodis novu), kedze neplava tak mozes ist suvisle vsade bez medzier
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Mne sa drevo nepozdava, podla mna neposobi az o tolko lepsie aby vyvazilo to ake lahke je ho poskodit. A aj tu podlahovku ked si pri dreve precitas technicky list tak zistis ze maximalna povolena teplota podlahy je 26°C... To tam mozes pustat kolko, 30°C vodu max? s tym vela nevykuris. Ale ako vravim, nerozumiem tomu ani za mak, vychadzam len z toho co chodim po roznych novostavbach.
Co sa tyka tej spotlight 20€ SPC podlahy, zobral som si jednu dosku domov.
-Made in PRC
-Tych 0,5mm naslapna vrstva je dost optimisticke tvrdenie, realne som nameral skor hodnoty v rozmedzi 0,43-0,45mm
-Vyzera byt dost odolna, na to aby som ju poskrabal som musel zobrat ostry nozik, relativne silno pritlacit a tahat spickou po podlahe. A aj vtedy bol ten rez taky... Plytky, nieco ako skrabanec na skle.
-Ta podlozkova cast tiez vyzera skor realne na 0,75mm
-Zamok vyzera byt vpohode, je to z tych jamkovych uz, skusal som ho lamat, bez kliesti to neslo
-Tepelny odpor ani nic take sa k nej neda dohladat
V skratke, urcite sa za 30-40€ daju kupit lepsie podlahy, ale ked to porovnavam s 15-20€ laminatom tak sa mi tato zda lepsia.
Co sa tyka tej spotlight 20€ SPC podlahy, zobral som si jednu dosku domov.
-Made in PRC
-Tych 0,5mm naslapna vrstva je dost optimisticke tvrdenie, realne som nameral skor hodnoty v rozmedzi 0,43-0,45mm
-Vyzera byt dost odolna, na to aby som ju poskrabal som musel zobrat ostry nozik, relativne silno pritlacit a tahat spickou po podlahe. A aj vtedy bol ten rez taky... Plytky, nieco ako skrabanec na skle.
-Ta podlozkova cast tiez vyzera skor realne na 0,75mm
-Zamok vyzera byt vpohode, je to z tych jamkovych uz, skusal som ho lamat, bez kliesti to neslo
-Tepelny odpor ani nic take sa k nej neda dohladat
V skratke, urcite sa za 30-40€ daju kupit lepsie podlahy, ale ked to porovnavam s 15-20€ laminatom tak sa mi tato zda lepsia.
-
- Sponzor fóra gold
nuz ked si ju videl nazivo a splna poziadavky tak potom myslim, ze bude fajn
vidim v technickom liste, ze je to angle-angle click tj ten dobry
https://www.jutex.sk/img/cms/Spotlight_tech-%20list.pdf
za mna teda kludne do toho
vidim v technickom liste, ze je to angle-angle click tj ten dobry
https://www.jutex.sk/img/cms/Spotlight_tech-%20list.pdf
za mna teda kludne do toho
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
A neaky lepeny vinyl by ste aky odporucali pripadne kde kupiit?
Inac siko ma.20perc.dole s kuponom BLACKFRIDAY20SK na vinyl.
Inac siko ma.20perc.dole s kuponom BLACKFRIDAY20SK na vinyl.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook