Všeobecná diskusia
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: Všeobecná diskusia
no a mas pocit,ze by to auto bolo na zosrotovanie? neviem preco na svk je zauzivany trend,ze auto nad 200t km je vrak...
ja ked porovnam co ma vysla x5, co ponuka ako balik/stav a porovnam to s kupou noveho napr moja ceedka (porovnatelna suma) tak je ta x5 niekde uplne inde, jediny rozdiel,ze neni to neni na papieri nove auto.
Shiro, v merc nr normalne volaju gratis "svoje" taxiky. takze super tiez... blbost ale potesi
ja ked porovnam co ma vysla x5, co ponuka ako balik/stav a porovnam to s kupou noveho napr moja ceedka (porovnatelna suma) tak je ta x5 niekde uplne inde, jediny rozdiel,ze neni to neni na papieri nove auto.
Shiro, v merc nr normalne volaju gratis "svoje" taxiky. takze super tiez... blbost ale potesi
Lebo to tak vacsinou je, na SVK je vacsi pocet aut typu "spotrebny tovar" a tie jednoducho po 200tkm su uz nie v top kondicii. Navyse je tu kopec dovezenych aut, ktore maju sice na tacho 200 ale realnych km je viac, dalsi faktor je servis, ktory sa v mnohych pripadoch odflakne len aby clovek nemusel platit za opravu, ...
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
a po 200t sa robi vacsinou aj vacsi servis. U diesla urcite, u benzinu ani nehovorim, ten je uz vacsinou po zivotnosti pri takom najazde.
Cize co z toho ked clovek kupi auto za fasa cenu, ale musi do neho naliat dalsiu tisicku ci viac.
Cize co z toho ked clovek kupi auto za fasa cenu, ale musi do neho naliat dalsiu tisicku ci viac.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
U mna bol pri 200k vacsi servis rozvody. Inak nic vyznamnejsie... Neviem preco by mal byt benzin po zivotnosti, pokial sa nejedna o nejaky vyslovene nepodarok.
Dva tyzdne dozadu som doprial Honde mensi tuning.
Nastastie nosniky netrafene, uchyt na blatnik tiez v poriadku, nadrzka ostrekovacov co je v rohu v narazniku tiez cela, naraznik iba oskrety. Na to ze som siel asi 70 a dupol som na brzdu tesne pred narazom, sa az cudujem ze tak malo. Zatial som zohnal svetlo, blatnik a jazdim dalej. Na kapote som vyrovnal roh a bude chciet lakovacku.
Dost vaham ci do toho davat este prachy za lakovacku alebo vymenit... rozmyslam na buduci rok zobrat nejaky pickup (hodil by sa na chatu), jazdenka do 10k, kabina pre 4 osoby. Problemom su kratke trasy, takze ideal asi nieco na benzin. Any ideas?
Dva tyzdne dozadu som doprial Honde mensi tuning.
Nastastie nosniky netrafene, uchyt na blatnik tiez v poriadku, nadrzka ostrekovacov co je v rohu v narazniku tiez cela, naraznik iba oskrety. Na to ze som siel asi 70 a dupol som na brzdu tesne pred narazom, sa az cudujem ze tak malo. Zatial som zohnal svetlo, blatnik a jazdim dalej. Na kapote som vyrovnal roh a bude chciet lakovacku.
Dost vaham ci do toho davat este prachy za lakovacku alebo vymenit... rozmyslam na buduci rok zobrat nejaky pickup (hodil by sa na chatu), jazdenka do 10k, kabina pre 4 osoby. Problemom su kratke trasy, takze ideal asi nieco na benzin. Any ideas?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Kvoli jazdenkam. Lebo ta, co ma 200, ma mozno realne 400 Aspon tak si myslim Takze ked kupujes pri 100, mas cca sancu, ze ma "len" 300 Je to proste na hlavu.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
uz len taky nepostrehnutelny detail v service a prevadzkovych nakladoch.quicky napísal: ↑Št 15. Nov, 2018, 15:11 no a mas pocit,ze by to auto bolo na zosrotovanie? neviem preco na svk je zauzivany trend,ze auto nad 200t km je vrak...
x5 3.5D zerie asi urcite okolo 10 litrov, ceedka 1.4 7l ?
vymena oleja v bmw vs kia bude asi tiez rozdiel.
Vymena oleja v ZFku 500evribody + vymena v diffoch + hardyspojka ak sa podari vs 2l v manuale v ceed...
volake 255 R18 gumy vs 205/55 R16 v ceed
tak ale aj vozenie a image je iny, ze
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
-
- Pokročilý používateľ
ja teda rozhodne olej menit v 10rocnom aute nebudem (pokial neviem,ze bol pravidelne meneny) -akurat to znie ako pruser... takze toto odpadava.
ci das za olej 100eur hore dole je uz zanedbatelne, tak isto ci prejazdim o 50e mesacne viac alebo menej, gumy menis raz za 3-4-5 rokov? proste cakom pak to vobec neni take hrozne + mas auto uplne inej kategorie.
vsetko ma svoje plusy minusy, sam by som najradsej mal nieco "nove" ale zas ked si predstavim,ze nic zaujimave nove porovnatelne ako x5 nekupim pod 40? tak ma to hned prejde... v kazdom pripade to nesilim, priorita je teraz barak
benzin je pri 200t km po zivotnosti ? to si myslel nejaky motor ala dacia/skoda 3 valec a pod ?
ci das za olej 100eur hore dole je uz zanedbatelne, tak isto ci prejazdim o 50e mesacne viac alebo menej, gumy menis raz za 3-4-5 rokov? proste cakom pak to vobec neni take hrozne + mas auto uplne inej kategorie.
vsetko ma svoje plusy minusy, sam by som najradsej mal nieco "nove" ale zas ked si predstavim,ze nic zaujimave nove porovnatelne ako x5 nekupim pod 40? tak ma to hned prejde... v kazdom pripade to nesilim, priorita je teraz barak
benzin je pri 200t km po zivotnosti ? to si myslel nejaky motor ala dacia/skoda 3 valec a pod ?
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
njn, ak do 190k km nebol olej meneny, tak mas pravdu, ze olej je dozivotny, lebo dozije s prevodovkou a lepsie cim skor predat
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
-
- Pokročilý používateľ
S kludom ma dalsich 100t pred sebou:)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Dnes goodride z ba do po super pocit aj na mokru. Siel som 140vsade kym ma dakdo nedorbrzdi a dakde 150 a vyslwdnu mam 7,7l. Po zabehnuti zatim gu.y palec hore. Idem do ba zase o 14dni ak daco dakomu treba
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
ja som sa este vcera nahanal na novych PS4S, fajne su
dnes uz na zimnych ako zakon kaze
dnes uz na zimnych ako zakon kaze
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
jak zakon kaze?
pokial viem mozes jazdit na letnych pokial neni sneh/poladovica
pokial viem mozes jazdit na letnych pokial neni sneh/poladovica
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
jj, dik za doplnenie
do vcera si mohol byt na letnych aj keby bol lad/sneh
do vcera si mohol byt na letnych aj keby bol lad/sneh
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
A mozem byt aj dozajtra, aj do pozajtra, aj do decembra kedze splnam zakon. Odporucam ti nastudovat si akej kategorie mas auto. A nie nemohol si byt keby bol sneh.
§ 38
Osobitosti premávky v zimnom období
(1) Ak sa na vozovke nachádza súvislá snehová vrstva, ľad alebo námraza, vodič motorového vozidla kategórie M1 a N1) môže také vozidlo použiť v cestnej premávke, len ak je toto vozidlo na všetkých nápravách vybavené pneumatikami na jazdu na snehu označené horským symbolom alebo pneumatikami s označením „M+S“, „M.S“ alebo „M&S“); motorové vozidlá kategórie M2, M3, N2 a N3 musia byť vybavené takými pneumatikami aspoň na jednej z hnacích náprav v čase od 15. novembra do 31. marca a v prípadoch, ktoré sú uvedené v časti vety pred bodkočiarkou.
.