Môj Suzuki Swift Sport je predaný, a hľadám za neho náhradu. Auto išlo preč z dôvodu zle navrhnutej prevodovky, čo nezvláda agresívnejšiu jazdu a jej vplyvom sa postupne rozpadá.
Využitie daily, okresky, raz mesačne okruh. Swift bol na toto použitie dosť dobrý, ale nie dokonalý. Hlavné mínus je chýbajúci výkon, 100kw mi bolo na chvíľu dosť, ale už nie je. Takže niečo výkonnejšie s podobnou koncepciou, fun factor je primárny faktor výberu. Nebyť tej nešťastnej prevodovky, SSS by zostal ešte jednu sezónu. Budget 10k, plus mínus pár tisíc.
Po prieskume trhu spadajú do úvahy nasledovné modely:
Renault Clio 3 RS
Asi každý čo mal možnosť ho šoférovať, to auto označil ako jedno z najlepších fun športových áut čo sa dajú kúpiť, "malé Porsche GT3"
+ cena
+ výkon by mal byť dostatočný
+ 2l atmosféra
+ skvelý podvozok
- daily použiteľnosť je už dosť na hrane
- takmer nemožné zohnať kus v dobrom stave
- často odchádzajú synchróny na 3/4
Aktuálne je jeden dobrý kus k dispozícii
https://www.sportovnivozy.cz/159931-ren ... rt-olomouc
Renault Megane 3 RS
Auto vyššej kategórie ako Clio, oveľa použiteľnejšie na daily jazdenie po našich cestách, aj napriek športovému naladeniu podvozku. Jediná známa vada je výdrž predných otočí, na našich cestách dajú max 2 roky.
+ výkon nebude problém
+ daily použiteľnosť
- turbo
- cena (nákupná, aj pneu)
- hmotnosť
Napr
https://www.sportovnivozy.cz/157511-ren ... 0-chomutov
Seat Leon Cupra / Golf GTI
Autá, ktoré sa už koncepciou a zábavnosťou posúvajú niekde inde ako by som si predstavoval. Rýchle, ale na šoférovanie podľa všetkého dosť nuda. Cena cez budget (dobrý kus Cupry sa blíži k 20k)
Opel Corsa/Astra OPC
Obe autá by vyhovovali, ale majú kopec technických problémov, kvôli ktorým sa do nich neoplatí ísť (Corsa prevodovka, Astra motor).
Ford Focus ST225
Ťažký, praská mu hlava motora. Podobný záver ako Ople vyššie.
Aktuálne mi to vychádza na Clio/Megane, mal by som uvažovať ešte o niečom inom? Test jazdu Meganu mám za sebou, Clio ma čaká ďalší víkend na Pezinskej Babe.