Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%

Celkom hlasov: 170

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa shajek »

chalan , tak ty si si to odplail v najvacsom style a porusil si snad vsetky tvoje zasady :D kupil si si polmilionovu krabicu s chybajucimi kusmi introsu, ktoru si si aboslutnie nijak neoveril (snake ti o VW vie vytihanut prve posledne) a ako klincek na koniec tu zacnes basnit o BG mrdke :D

normalne si ma teraz prekvapil, vzdy si vyzeral tak straostlivo a premyslene :D

PS: vies co pomaha vstrekom ? Stolica a repas :)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
Používateľov profilový obrázok
werwest
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01

Príspevok od používateľa werwest »

Dufaj ze sa to stare dsgcko nevysype a nie to mu este pomoct cipom.. :P kamarat ma uz 3. Prevodovku v tejto generaci turana tdi
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Krabica ma podla vsetkeho 270 tisic, polmiliona nevidim nikde :) chybajuce kusy introsu su 2 tlacitka a jedna odrazka, ako nerobme z toho teraz vedu, to ja riesim bo som trochu detail oriented :)

No ja osobne s hadom velmi komunikaciu nevidim realne, cez to velke ego sa mi nechce prekusavat napriek moznosti ziskat velmi dobre info. Veru dufam ze sa nerozsype to ano :D ako vsetko ine v zivote.

Vela zasad som nevidim ze porusil, chcel som rodinnu krabicu, idealne s automatom koli zene a to aj mame, tak snad to bude jazdit do toho polmiliona. cip je posledne co ma zaujima co spominam len bokom :D

inak ten Mercedes R som bol pozriet, je dezolatny, aj ked chalani gho poskladaju samozrejme do detailu ale nejako som to auto necitil, za to tato krabicka ma hned nadchla.
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

Nie zla kupa. Tourany su v pohode aj ked typicky vw interier :D moj som predal ked mal cca 200KKm a jedine bola na vymenu spojka motor slapal bez problemov :) tak vela stastnych km prajem :)
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Konecne pozitivna reakcia :D dakujem!
uz le zistit tu druhu antenu co to bolo za voz, inak ma nic netrapi (zatial).
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Tak ono je to asi kus od kusu. Dvaja kolegovia maju MK1 este predfaceliftovu. Co sa mi nelubi su tie sedadla, po hodine su uz dost nepohodlne, citim to hlavne na chrbte a ramenach. Inak celkom prakticke auto, kufor to ma dost velky + sa daju posuvat a sklapat zadne sedadla. Prvych 10 rokov a nieco vyse 200k km ok, potom sa to zacalo pomaly serkat takze priebezne do toho sype peniaze. Zacalo to spojkou + zotrvak, potom sa rozsypalo turbo na dialnici. Naposledy ohoblovalo vacku a podpalilo ventil. Isla tam nova hlava a odvtedy bol klop klop pokoj. Minuly tyzden mu stratilo tah, nastastie iba zvlecena hadica od turba. Druhy kolega taketo problemy nemal, spominam si iba na pokazeny alternator. Ten ma tam nabehane o cca. 50t km menej a ma zase problem s rosenim okien uz dobre 3 roky ak nie viac. Inak teda suhlasim s tym interierom ze je to typicky VW, ale aspon tam nie su neprakticke vystrelky ako maju francuzi, to je potom na porazenie.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Tak vyber si potom, ze? V kazdom sa nieco schovava. A hlavne neexistuje idealne auto co stoji 4k. Moj limit bol 6500 ale nevadilo mi ho nevycerpat.

Su aspon odlozene drobne na opravy, ktore urcite pridu.

Uvidime, ci teda zistime minulost auticka, moze to byt zaujimave :D bude to ako mala detektivka, trajanpatraci, dcera, zena a ja. Snad nas nic neprekvapi za jazdy nebezpecne, inak som rdy na investicie (inal dvojhmota je nova, aj starter... Moze to byt kludne skladacka).

Co sa sedadiel tyka, skus Swift sport prvej generacie. Tam ta boli chrbat po pol hodke :D toto je nebe dudy oproti tomu.
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

ved ho hod do servisu na prehliadku a budes mat istotu :) Nice buy nech sluzi
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

Jednoduska, trochu si prifarbujes realitu ale ok, pre istotu skoc niekam na dvihak/jamu a pozri si od spodu. Ak ma aj pol mega km nevadi, hlavne aby nebolo hrdzave alebo rovnane, ale to uvidis len zo spodu. Safety first :)

Vies ako to funguje na SK, predava sa nalestene pozlatko akka Top Stav, vsetko poservisovane, cukrik a pod slova su oblubene...
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

Tak na stk 50e tiez neuskodi nech to ceknu borci ked chces olej menit napr. Kamos si to tiez chvali ale on to vyuziva na stavbu hlavne a aj rodinu sem tam nosi. Jedina nevyhoda ze na dlhu trat by som sa bal take auto s dietatom
hry- ps5
doma-HP probook
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Jasne ze ide na dvihak aj diagnostiku, ale az po prepise co je v stredu. Aj ked zavolam typkovi ked bude mat volny dvohak aj skor preco nie.

O co by si sa stefan bal? :) Bud sa v aute bojim alebo nie, dlha cesta kratka cesta.to nerobi pre mna rozdiel. A bude skontrolovane tak, ako sa najlepsie da.

A hej, tak ja vzdy dufam v najlepsie, allways look on the bright side of life!
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

asi trochu neskoro po kupe :D
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

to je ako sex po svadbe, niekto to uspesne praktizuje tymto sposobom po x generacii :D
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Tak lepsie neskoro ako nikdy :) X ludi by kupilo a vozilo sa bez akejkolvek kontroly od odbornika, kto vie kolko ludi realne skrz takuto hlupost skoncila v lepsom pripade niekde v priekope popri ceste...

Ja som bol na velky servis medzicasom, uz sme spolu s Ibizkou 2 roky tak sla na kompletku. Olej sa menil uz 3ti krat a to mam len 27 500 km :D vzdy na mna kukaju jak na debila ze preco to vylievam po 10k km ... ale uz si zvykli tak to len okomentuju ze to netreba ale nie je to problem. Dokonca som si tento krat vybavil original olej od VW a nie ten ich Shell :D tak uz bude pokoj na dusi aj z mojej strany.

Po kompletnej prehliadke :
- trebalo doliat 3 deci vody do chladica motora
- precistili brzdy
- mal som zvolavacku na uchyt - polu od akumulatora - bolo to zadarmo a spravili to v ramci prehliadky.
- menil sa olej za original VW napln

Okrem toho je vsetko v poriadku a nabližšie sa vidíme 4/2020 - vymena brzdovej kvapaliny.
So far velka spokojnost s autickom, len nech mu to vydrzi :D
maniak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41

Príspevok od používateľa maniak »

Chalani, vy sa tu možno budete vedieť vyznať. Fordacky Powershift s 1.5 tdci 88kW v C-maxe z 2016. Sú známe nejaké problémy? Čo som tak narýchlo našiel, tak sa jedná o mokrú dvojspojku, ale asi zle hladam, lebo vela info som nenašiel.
FVE 12.45 kWp V/Z

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"