len nech sa pekne vyhecuju navzajom.
>> 7800XT Nitro + sice ticha je, ale ma relativne vysoke teploty v loade na to, ako obrovsky chladic na tej karte je a co sa este tyka akustiky, mal som
>> pod rukami 2 kusky tej karty, oba piskali do takej miery, ze ma to extremne vytacalo ked som mal PC na stole.
ja som vychadzal z tohoto :
https://www.techpowerup.com/review/sapp ... ro/36.html
a tam tie teploty nie su uplne zdrcujuce - jasne, mohli by byt kusok lepsie ale 60-70 stupov na čipe a pod 90 stupnov hotspot s tymto hlukom [!!] je podla mna dost fajn. Fyzicka velkost chladica yes or no, ked chce byt ticho tak proste nie su najlepsie teploty.
Zarazilo ma piskanie o ktorom pises == musim dostudovat ten blby coil whine. Recenziu som videl len jednu, takze urcite idem dostudovat.
>> Detto sa precenuje aj ten OC potencial na tej karte. Realne po dvihnuti PL o 15% a najdeni maximalneho boostu to prida tak 5% vykonu realne v
>> hrach a to cele pri uplne absurdnej spotrebe ktora siaha na uroven 7900XT (310W).
ziadne dnesne karty nemaju 50% overclock. Na TimeSpy tato karta dokazala strasne solidnych 15% a to sa fakt nevidi. AK JU KUPIME, predpokladam ze naopak budeme podvoltovavat a o nejakych 100-150MHz podtaktovavat aby isla na daleko mensich teplotach a este mensom hluku. Netreba nam 200fps, nemame taky monitor atd, atd.
.
.
>> Ked su teraz ceny klasickej 4070 a 7800XT prakticky identicke, mi pride 4070 pre bezneho cloveka ovela lepsia volba. Zvlast ked sa berie do uvahy
>> neporovnatelne lepsi RT vykon a kvalitny upscaler bez viditelneho shimmeringu.
12GB VRAM must be enough for everyone. Nvidia ma navrch v technologiach, to je pravda ; AMD je underdog.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.