COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Oj. Ideálne niekoho z rodiny nech ti nakúpia a nechajú pred dverami. Pre tento prípad mám proste základné veci nakúpené tak aby som 2 týždne vyjsť nemusel (pár kusov balení cestovín, nejaké konzervy, nejaký ten chlieb v mraziaku).
Držím palce, keď tak môžeš sem tam zreferovat.
Držím palce, keď tak môžeš sem tam zreferovat.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Chalani ako postupovať v takom prípade že som nachladol, posledné dva týždne stále robíme vonku a podobné. Toto obdobie je pre mňa každý rok hrozne to som chorý skoro celú zimu záleží kde robíme a podobné. Mám klasika kašeľ sopel, môžem ísť na tie testy či kašľať na to? Nie je mi niak zle že by som mal teploty a podobne.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
Osobne si myslím že ak nemas teploty tak choď. Aspoň budeš vedieť. Sopel má v tomto počasí každý.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
jj tiez nemam teplotu ale zas spravil sa mi herpes asi 8dni dozadu a bol som slaby ta som bral tyzden nurofen len a na test som siel po 7 dnoch ked sa mi nemenil stav a doktor mi dal ant ked nurofen nezaberal po tyzdni a poslal ma aj na test. siel som autom a vysledok dnes a test stredu. slo to hladko a termin som dostal do paru minut od regitracie na nczisk sk. manzelka a dcera pohode su, dufam ze ich to nelizne. kedsom vysadil po tyzdni nurofen ta sa mi zhorsil stav bo kym ant zaberu.... ale uz tera mi je lepsie. kazdopadne asi dalsi vikend nedelu uz bude 10dni ta neviem ci ist sa testovast dalsi vikend
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Nurofen na herpes alebo slabost? to uz radsej ten bromhexin s vodkou ...dávka....
Antibiotika na virus? Wa wa we wa
Akoze gud luck s uzdravenim ale takto sa zrovna nelieci.
https://ladislavlorinc.sk/som-vazne-znepokojeny/
Antibiotika na virus? Wa wa we wa
Akoze gud luck s uzdravenim ale takto sa zrovna nelieci.
https://ladislavlorinc.sk/som-vazne-znepokojeny/
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
dobry koment na antibio. nefunguje to na virusy, lekar by mal vediet.. na soplik len vypotit-vypalit v posteli.
Spoiler: ukázať
Antibiotiká sa dávajú aj na vírusové ochorenia keď trvajú príliš dlho. Posledných pár zápalov priedušiek (často bývam chorý ale nikdy chrípka, vždy mi to lezie na dýchacie cesty) sa mi vyliečilo až nasadením antibiotík (týždeň-dva ležím bez zlepšenia, nasadia sa antibiotiká a za pár dní je to lepšie), pritom CRP vždy vyšiel negatívne. Neviem ako a prečo to funguje, ale očividne funguje. Čo som čítal tak aj pacientom so zápalom pľúc s COVIDom dávajú aj antibiotiká, myslím že písali že kvôli tomu že na oslabený organizmus radi lezú baktérie a spôsobujú druhotné choroby ktoré môžu pacienta doraziť.
TL/DR na chrípku sa nedávajú a nezaberajú, ale pri zápale priedušiek/pľúc aj keď to vyzerá že sú vírusového pôvodu z nejakého dôvodu pomáhajú.
TL/DR na chrípku sa nedávajú a nezaberajú, ale pri zápale priedušiek/pľúc aj keď to vyzerá že sú vírusového pôvodu z nejakého dôvodu pomáhajú.
-
- Pokročilý používateľ
nurofen mi mega pomaha zastavit vyvin herpesu, mam ho roky od narodenia kazdu jesen/jar. a ant mi dal bo tyzden som bral nurofen a nezlepsoval sa mi stav ale uznavam ze moj doktor nema zaujem sa neako starat.... ked lezim ta pohode, ale kusa sa prejdem a spoteny som jak kunda a slaby som, dal som si suchare a colu a celkom ok mi spravilo
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Colu
Inak nurofen je protizápalový a herpes zvykne vybehnúť keď je organizmus oslabený tak môže pomôcť tým že potlačí skutočnú chorobu s ktorou organizmus práve bojuje. Každopádne pri COVIDe ti Nurofen nepomôže, akurát uľaví od bolesti, na druhú stranu teoreticky môže potlačiť prirodzenú reakciu organizmu a oslabiť boj s vírusom, ale toto nie je potvrdené.
Inak nurofen je protizápalový a herpes zvykne vybehnúť keď je organizmus oslabený tak môže pomôcť tým že potlačí skutočnú chorobu s ktorou organizmus práve bojuje. Každopádne pri COVIDe ti Nurofen nepomôže, akurát uľaví od bolesti, na druhú stranu teoreticky môže potlačiť prirodzenú reakciu organizmu a oslabiť boj s vírusom, ale toto nie je potvrdené.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ono kazdy ma iny organizmus a co zabera Janovi, nemusi zaberat mne. Ja mam osvedcene, ze ked uz citim ze je zle (horucka, slabost..), tak si uvarim caj, dam do neho med, vyzmikam pol citrona a slahnem si dva paraleny 500. Toto zopakujem rano, vecer par dni po sebe a som v pohode. Este ked potrebujem byt vo "vykone" tak si supnem coldrex (ten slabsi) pocas dna. Antibiotika som nemal uz peknych par rokov.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
na mestskom webe pozeram vyfarbenu mapku podla "okrskov", pozrite si vase.
-
- Pokročilý používateľ
poobede sa mi pohorsilo.zima mi je. klby.curam cez zadok(ale to us asi treti den).vobec nesom hladny. ale cuch mam. ant nezvyknem ani ja brat.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- kllr007
- Pokročilý používateľ
Hlavne veľa piť, a nie colu a pod ale normálne čaj (odporúčam zázvorový, ideálne ak máš normálne koreň a nastruhat) ako aj hore spomína ideálne s medom.
Ináč u nás to vyzerá že to bude vonku nakoniec a snažia sa sprevádzkovať livestream aby ľudia videli aká je rada, čo mi príde ako fantastické riešenie v tomto zimnom období, pekne v teple si pozriem koľko je tam ľudí a keď bude málo vybehnem, keď nie pockam.
Ináč u nás to vyzerá že to bude vonku nakoniec a snažia sa sprevádzkovať livestream aby ľudia videli aká je rada, čo mi príde ako fantastické riešenie v tomto zimnom období, pekne v teple si pozriem koľko je tam ľudí a keď bude málo vybehnem, keď nie pockam.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
okrem livestreamu by mohlo pomoct aj toto:
https://www.somvrade.sk/
https://www.somvrade.sk/
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB