https://www.hwcooling.net/aka-kombinaci ... cke-karty/
Veľké rozdiely nenamerali, ale myslím že vplyv bude mať aj aká "kvalitná" je elektrika v dome/byte.
AMD RX 9070/9070XT - (recenzie, informácie...)
Re: AMD RX 9070/9070XT - (recenzie, informácie...)
9070 XT (ale v zasade aj drviva vacsina modernych GPUs) ma velku rezervu v energetickej efektivite na stock nastaveniach. Trufam si povedat ze takmer kazdy kusok 9070 XT sa da prevadzkovat na 250W s UV ~50 mV s totoznym vykonom, ako keby si to pouzival bez akychkolvek zasahov. Len teda s tym rozdielom ze ti to kuri o 50-60W menej a pecie o 5C nizsie.butcher napísal: Št 30. Júl, 2026, 12:42 to normalne date za kartu ~800 eur aby ste potom znizovali voltaz a obmedzovali FPS?
ste si mali kupit slabsiu kartu teda![]()
A hej, ja si umelo obmedzujem FPS, respektive pouzivam FG na saturaciu obnovovacej frekvencie monitora bez toho, aby karta musela ist na plne neustale na plne supy. Preco s tou kartou zbytocne pustat 250-300W tepla do okolia, ked moze ist na 180W a v single-player hre mi monitor a plynulost saturovat cez FG?
Co sa tyka slabsej karty, tak napriklad 9070 non XT stoji momentalne skoro tolko isto co 9070 XT. Ovela vacsi zmysel teda dava vziat 9070 XT a radsej si ju stiahnut power limitom na uroven 9070 non XT, cim clovek ziska prevadzkova vlastnosti non XT, ale vyssi vykon (kedze to je neosakany cip s viacerymi CUs).
Spoiler: ukázať