SurrendeR napísal:ty mas na biku plastove pedale? ci to bolo na tom CTM?
plastovy pedal by som nedal ani malemu decku ani na trojkolku.. vyhodeny peniaz.
mám jedny a nie a nie ich zničiť su to shimano asi 15 ročné, a to som s nimi pár krát treskol do skaly a drel ich pri klopení zátačky
momenátlne mám na bikoch nášlapné pedále, a na druhej strane mám plastové nástavce veľká výhoda keď nemáš klipsne
ja mam na bajku tieto http://pedale.heureka.sk/bbb-mountainhigh-bpd-32/
to som menil plastove hned pri kupe..
ked som bol maly chalan, tak tie plastove mi vydrzali pol sezony, a to som mal tiez poloduralove a kadejake.. vzdy mi z nich ostala len oska
tieto laby si neviem vynachvalit a stali necelych 8e s DPH (nove) a vlastne stale stoja.. vrele odporucam super na nich drzi noha
Asi to aj tak spravím, ale napr. taký velosprint tak tam nepôjdem nikdy.... servis majú otras samé sťažnosti som na nich počul od kamošov.. dik za radu
CPU: AMD Ryzen 5 3600 OC 4.20GHz (1.37v) + Noctua NH-U12P SE2 Motherboard: ASRock X570 Steel Legend Ram: G.SKill Trident Z RGB 16GB DDR4 3600MHz CL16 T1 2x8192MB (1.35v) 16-19-19-39 VGA: ASUS RTX 3060Ti 8GB V2 OC EDITION LHR OC 15,6Ghz/2Ghz (1,03v) Audio: Realtek ALC1220 + Logitech Z625 HDD: SSD WD Black SN750 NVMe 1TB + WD Blue 1TB DVD Drive: Pioneer DVR-S21LBK PSU: Seasonic Prime TX-850 Keyboard: Logitech G512 Carbon, GX Brown Mouse: Logitech G502 Hero Display: AOC AG241QX Case: Fractal Design Define R6 Blackout OS: Win 10 Pro 64bit MT: Apple iPhone 13 Pro Blue 128 Gb
po akom case treba novu retaz prvykrat premazat?
Shimana maju na sebe nejaky vosk, ktory niektorym ludom vraj vydrzal aj 800km do prveho mazania
dnes ma totiz zastihla v lese burka, cestou tam som zmokol do poslednej nitky a cestou nazad som sa zaje*al od blata ale ze uplne
Shimano Alivio vydavalo taky nepekny zvuk ako ked by v nom bol piesok
po osprchovani uz ma normalny zvuk, otazka je ci ten vosk staci alebo to treba niecim uz premazat
inac ma ~120km zatial
Retaz treba mazat vzdy, ked zacne byt hlucna, medzi jednotlivymi clankami je malo maziva, zvysuje sa trenie a rychlejsie sa opotrebava.
Nadvyhni zadne koleso a toc pedalmi, ked bude retaz jemne piskat tzv.cvrlikat, je cas ju premazat.
Urcite neuskodi, ak ju budes premazavat pravidelne. Ja ju vacsinou streknem, ked zacina byt hlucnejsia, pripadne sa chystam na cely den bicyklom niekam do lesa.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Pre lenivcov su spreje, rychle, ale striekanim zasvinis aj to, co netreba namazat. Potom staci jedna jazda v prachu a retaz, ale aj prevodniky, x-kolecko a kladky v prehadzovacke su oblepene spinou a dochadza ovela skor k vzniku brusnej pasty (kombinacia prachu a oleja na mazanie), ktora obrusuje retaz. Najhorsie je takto zaspinenu retaz znova nastriekat, vzlinanim noveho maziva sa dostane spina
priamo do retaze a "demolacia" retaze pokracuje, aj ked je cerstvo namazana.
Ja osobne pouzivam olej v kvapatku, je to pomalsie, lebo musis kazdy cap retaze namazat zvlast, ale retaz sa tak rychlo nezaspini. Po naolejovani este prebytocne mazivo utries handrickou.
V zasade existuju dva druhy maziva, na suche podmienky a na vlhke. Oleje na sucho vacsinou tak nelepia spinu, ale retaz treba castejsie
mazat, rychlejsie sa zjazdia. Oleje na vlhke podmienky sa nezmyju ani pri kratsom dazdi, ale su vyrazne lepivejsi, skor sa zaspinia. Konkretny olej na mazanie je tazko odporucit, kazdemu vyhovuje nejaky iny, zajdi do cykloobchodu, urcite tam nejake budu mat. Len nepouzivaj WD-40 alebo TF2, to niesu spreje na retaz.
Ja pouzivam silikonovy sprej, na nejake kapatkovanie som lenivy. Staci to striekat slabsim prudom na kazete a nic nieje zasvinene. Co sa tyka samotnej retaze, skor ako sa vytaha ako znici tou brusnou pastou. Aj tak samotna retaz nieje az taka horibilna polozka, aby ju clovek raz za par sezon nevymenil.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.