Novo skladaný pc sa nezapne
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Re: Novo skladaný pc sa nezapne
Ja neviem ale ja moc dobré skúsenosti s gigabyte doskami osobne nemám, ak by som mal možnosť asi by som si zobral nejakú ASUSku. http://www.alza.sk/asus-h97m-e-d1481441.htm napríklad túto, a budeš mať pokoj. síce asi je drahŠia ako tá čo si kupoval a ktorú máš ale podľa mňa to nieje až taký problém.
Working on
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 19:20
Na znacke nezalezi. Mne to robila Asus
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
No asi vezmem zase ten Gigabyte lebo si myslím že je to už tak nejak jedno, ceny sú rovnaké a dôležitý je aj tak čipset.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Mozes sa skusit opytat GABA http://tichepc.sk/
Myslim ze ti s tym bude vediet pomoct a mas to blizko
Myslim ze ti s tym bude vediet pomoct a mas to blizko
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
To čo je potom za blbosť keď výrobca na základe TOHTO uvádza že to podporuje ten CPU?
Prepáčte, som v podstate laik v tejto problematike ale ja mám 4440 a ide mi to normálne. 4460 je už s nejakou novšou technológiou? Ak by mi to niekto vysvetlil tak by som to ocenil .
Btw ja som si 11. 5. 2014 flashoval BIOS a výrobca na stránke uvádzal ešte všetky, aj staršie verzie BIOSU (F7, F8, F9). Vtedy bola najaktuálnejšia F9 verzia, ktorú som si dal aj ja. Tak ako je možné že od 2014/05/02 je aktuálna F12 verzia, ktorá tam ešte 11. 5 nebola?
Neviem či ti to pomôže, ale tú F9 verziu ešte mám uloženú v PC, tak keby si náhodou potreboval tak by som ti ju poslal a mohol by si to skúsiť s ňou.
Prepáčte, som v podstate laik v tejto problematike ale ja mám 4440 a ide mi to normálne. 4460 je už s nejakou novšou technológiou? Ak by mi to niekto vysvetlil tak by som to ocenil .
Btw ja som si 11. 5. 2014 flashoval BIOS a výrobca na stránke uvádzal ešte všetky, aj staršie verzie BIOSU (F7, F8, F9). Vtedy bola najaktuálnejšia F9 verzia, ktorú som si dal aj ja. Tak ako je možné že od 2014/05/02 je aktuálna F12 verzia, ktorá tam ešte 11. 5 nebola?
Neviem či ti to pomôže, ale tú F9 verziu ešte mám uloženú v PC, tak keby si náhodou potreboval tak by som ti ju poslal a mohol by si to skúsiť s ňou.
CPU: INTEL Core i5-4440 3.1GHz | MB: GIGABYTE B85M-D3H | RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz HyperX CL9 | GPU: MSI GTX 970 4GD5T OC | SSD: Crucial MX200 250GB | HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda 7200RPM | DVD: Asus DRW-24F1ST |
PSU: SEASONIC zdroj 550W SSP-550RT | CASE: Corsair Carbide 200R | Monitor #1: AOC I2369VM | Monitor #2: Acer AL1916 | KEYBOARD: Microsoft Sidewinder X4 | MOUSE: Zowie FK1
Smartphone: Main: Honor 9 Blue, Secondary: Sony Xperia Z3 Compact White
PSU: SEASONIC zdroj 550W SSP-550RT | CASE: Corsair Carbide 200R | Monitor #1: AOC I2369VM | Monitor #2: Acer AL1916 | KEYBOARD: Microsoft Sidewinder X4 | MOUSE: Zowie FK1
Smartphone: Main: Honor 9 Blue, Secondary: Sony Xperia Z3 Compact White
Áno, 4460 je už Haswell Refresh a podľa ten stránky moja doska ho podporuje, lenže je potreba nahrať nový BIOS a ako sa ukázalo, na to bude potreba obyčajný Hajzel CPU. A ja som si naivne myslel že by to mohlo fungovať aj so 4460 aspoň po to sputenie BIOSu
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
V datacompe by nemal byť problém pri reklamácií, ja som vracal gpu, a hneď mi ponúkli možnosti objednania novej. Do 7 dní bez udania dôvodu môžeš vrátiť a ak im povieš tvoj dôvod a objednáš aj novú, to určite nebude problém. Bohužiaľ existujú aj "testovači" ktorý toto zneužívajú pravidelnejšie.
Takže dneska mi vymenili s doplatkom dosku za novú s H97 čipsetom, všetko som zapojil, ide to parádne, teploty sa pohybujú vo veľmi dobrých medziach, ale vyskytol sa ešte jeden a dúfam posledný problém: nezobrazuje sa mi jednotka HDD aj napriek tomu že systém ju eviduje a že "pracuje správne". Windows som inštaloval na SSD a ponuku mi zobrazilo kam to chcem nainštalovať, ale po nabehnutí systému z neviem akej príčiny sa mi už HDD nezobrazuje. Vie niekto čo s tým?
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
ak mas windows 7, klikni na start,pravym tlacitkom na pocitac,vyber polozku Spravovat a tam sprava diskov,naformatuj a malo by to ist
Spoiler: ukázať
Mám windows 8 a nastala nasledovná situácia: najprv sa mi vytvorila nejaká 350MB partícia z ktorej si systém zobral niekoľko málo MB a potom tam mám dve ďalšie partície, z ktorých keď som si rozšíril tú prvú 350 megovú, rozšírila sa na 1,99TB partíciu, ktorú ale nemôžem sformátovať! A potom mi tam ostala ešte jedna 746,51GB veľká partícia ktorá sa zobrazuje ako nevyhradené miesto, ale nemôžem s ňou nič robiť! Čo sa to porobilo?
Mám pre teba dobrú a zlú správu.
Od Win 7 sa pri inštalácii automatický vytvárajú skryté partície pre obnovenie.
Rozširovať ich netreba, zlou správou pre teba je, že sa to dozvedáš až teraz.
Aj sa čudujem, že sa ti ju rozšíriť podarilo.
Dobrou správou je, že stačí znova inštalovať Win8. Odstrániš všetky oddiely, vytvoríš nové a naformátuješ. 350MB sa vytvorí zase, zvyšok zopakuješ z predchádzajúcej inštalácie.
Od Win 7 sa pri inštalácii automatický vytvárajú skryté partície pre obnovenie.
Rozširovať ich netreba, zlou správou pre teba je, že sa to dozvedáš až teraz.
Aj sa čudujem, že sa ti ju rozšíriť podarilo.
Dobrou správou je, že stačí znova inštalovať Win8. Odstrániš všetky oddiely, vytvoríš nové a naformátuješ. 350MB sa vytvorí zase, zvyšok zopakuješ z predchádzajúcej inštalácie.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
A čo mám spraviť, ak mám 3TB disk, ale reálne mám umožnené len používanie 2TB? Mám tam nevyhradenú časť o veľkosti 746,51GB ktorá sa nedá sformátovať. Ako by sa to dalo urobiť?
ak nemáš iný disk, tak nabootuj live cd, ktoré vytvoríš v http://lsoft.net/bootdisk.aspx (prípadne by to malo ísť aj s gparted)
potrebuješ odstrániť partície a nastaviť GUID Partition Table (GPT)
viac tu http://www.youtube.com/watch?v=7KwNaR170mg
Pri GPT sú ale isté obmedzenia - pre bootovanie potrebuješ uefi bios a 64bit OS http://en.wikipedia.org/wiki/GUID_Partition_Table
potrebuješ odstrániť partície a nastaviť GUID Partition Table (GPT)
viac tu http://www.youtube.com/watch?v=7KwNaR170mg
Pri GPT sú ale isté obmedzenia - pre bootovanie potrebuješ uefi bios a 64bit OS http://en.wikipedia.org/wiki/GUID_Partition_Table
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
Pomohlo to - ďakujem!! Konečne si môžem začať užívať nový počítač v plnej paráde