Nie som v tomto až tak zbehnutý, to som zabudol, ako som spravil skúšku z fyziky 4, ale v orbitále podľa mňa môže byť viac, ako 2 elektróny. Orbital je napr. 2s. Značí sa to ako číslo+písmeno, pre hlavné a vedľajšie kvantové číslo. Hlavné kv. č., číslo v označení, značí energetickú hladinu, vedľajšie, písmeno, značí tvar - priestorové rozloženie a počet elektrónov v orbitale určuje vedľajšie kvantové číslo - s má 2, p má 6, d má 10, f má 14, ... "Slupky" zas určuje iba hlavné číslo, teda v K slupce je všetko na energetickej hladine n=1, teda 1s, v L je všetko na hladine 2, teda 2s 2p, v M je všetko na hladine 3, teda 3s 3p 3d atď. Inak každý atóm má všetky orbitály, teda nekonečne mnoho orbitálov má i nikel, i kobalt, ale iba niektoré sú obsadené elektrónami.

Ak sa pýtaš ktoré, tak to by si si mohol vypočítať. Alebo zobrať túto tabuľku
http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... bitals.svg
a pozrieť, koľko má kobalt a nikel elektrónov a pozrieť do tabuľky a dolný riadok je obsadenie orbitálov elektrónmi po 118 elektrónov, čo je v podstate Ununoktium alebo ako sa tomu nadáva, ktoré ale asi nebolo pozorované v tejto forme, keďže väčšinou tieto superťažké umelé prvky žijú krátko a asi nemajú dosť času, aby po výrobe zachytili elektrón na neobsadenú hladinu. Každý orbitál má pred sebou horné číslo, koľko el. sa v ňom nachádza a dolné súčet el. v jeho a predchádzajúcich orbitáloch.