marfan napísal:Podľa mňa je 500€ za ticho veľa. Zobrať veľký pasív a ten ofukovať nejakým tichým ventilátorom a cena bude podstatne nižšia a ticho bude tiež, aj keď to nebude ako pasívne tak tých pár dB myslím, že zvládnem.
Záleží čo človek chce. Pre niekoho je rozdiel medzi 500 rpm a 0 rpm nepodstatný, pre niekoho je to všetko a 500 € je potom veľmi rozumná investícia.
Mňa skôr prekvapilo jak účinné to je, lebo plocha toho rebrovania nie je vôbec extrémna na to, že je to komplet bez ofuku a bez pumpy, musia mať naozaj dobre poriešený prirodzený prietok tej kvapaliny cez "okruh" a vôbec čo je to za médium vnútri, podľa toho čo sa tam spomína asi niečo custom.
loleqboleq napísal:Mňa to osobne poriadne dostalo, len zamrzelo, že VRM (GPU) bez pasívu. To je fakt posledná vec, ktorú by tam človek mal doriešiť.
To je vždy problém, s tým veľa nenarobíš, pri tom koľko je dizajnov pcb a vôbec rôznych grafík, univerzálne riešenie asi nie je šanca. Na druhej strane tým, že sa plošák odkrýva, tak je oveľa jednoduchšie vymyslieť tam nejaký dobre dimenzovaný custom pasív grafike na mieru. Ale je to vec čo vie frustrovať, hej.
Ozaj!