High-end zostava - limit 4K bez DPH

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
SpQx
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: So 09. Feb, 2013, 14:55

Re: High-end zostava - limit 4K bez DPH

Príspevok od používateľa SpQx »

shiro napísal:sak to je nejaka obyvacka a nie kancel :-)
Odkedy ma kancla vyzerat ako obyvacka?

Ked uz, tak by som povedal ze postaci to, co sem postol rix_o vyssie....rozhodne viac to urobi dojem ako kvazi obycajna pc skrina, ktora hlavneze ma v sebe creva za 4k - o com nik nevie, nikoho to netrapi a bude to kazdemu fuk. Ked uz chces supervykonne pc, kup si ho domov. Do prace ti staci nieco obycajnejsie, na nikoho tym dojem neurobis.

Myslim ze riesis totalne uletenosti ala Jobs, ktory sa siel potentovat, ak na Macintoshi neboli hlavicky skrutiek presne podla jeho predstav (ano, take daco sa fakt dialo, precitajte si biografiu od Isaacsona).

Praveze si myslim, ze za cloveka ma hovorit vykonana praca, nejaky tvoj strasne dizajnovy kancel mi je u prdele, pokial sa nemozem na teba spolahnut. Ako mas robeny kancel je predovsetkym o vyhoveni tvojim potrebam , pripadneho obch. partnera to nebude zaujimat, pretoze on tam nepracuje.
Prioritou je pocit pohodlia. 98% kancelárií je navrhnutých v jednoduchom štýle, aby tok ľudí bol čo najrýchlejší/najefektívnejší a pracovník sa nemohol odreagovať/odpútať si pozornosť aj keď na to má možnosť/čas. To je práve dôvod, prečo jedinci v zamestnaní z veľkej väčšiny trpia. Ale keď človek nemá širokú klientelu (nie stovky, maximálne dvadsiatku ľudí s ktorými sa dostáva do styku behom roka) a potrebuje pri prejednávaní sporov čas, klud a "ideálne" podmienky na nájdenie konštruktívnych riešení, tak pracovný priestor musí byť nutne prispôsobený. Každý deň v týždni trávim 4-12 hodín na svojom pracovisku a pretrpieť také množstvo času je nepredstaviteľné (pre mňa).
Zbytočne budeme lamentovať nad výzorom. To už je môj osobný problém a na názory som sa nikoho nepýtal (aj keď áno, určite sa k tomu každý môže vyjadriť a povedať si svoje, reagovať budem rád, predsa sa nachádzame vo virtuálnom priestore diskusného fora) . Pýtal som sa na zloženie/možnosti dizajnu H-E PC dostal som dostatok námetov, pripomienok na to aby som sa mohol v dohľadnej dobe rozhodnúť.
Používateľov profilový obrázok
dargy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa dargy »

Ja budem trochu ot, ale neodpustim si koment na umiesntenie reproduktorov. Nedavaj ich do rohov miestnosti, vysunut trochu dopredu a hlavne od stien na boku min. 40cm. Center co nabjlizsie k obrazu(TV). Este nejaky aspon kusovy koberec s vyssim vlasom pred komodu. Ber to ako radu nie sekirovanie.
Chlapci ked raz niekto ma sen, taky PC nenicte mu ho, vsak to robi prave prave preto aby bol spokojny a tak to ma byt. Uprimne ja som na to velmi zvedavy co mu Gabo vysklada. Potom hod aj fotky urcite tu bude vacsina slintat, vcetne mna :good:
A uprimne ked som prvy krat prisiel ku Gabovi do kanclu s mojim otcom po nejaky komponent tak otec len cumel co to tam ma na stole, takze ludi to urcite aj ohuri viacako tote vase valceky, a gulicky a kadejeke i-veci co by mna prave odradilo a chytil sa za hlavu (opat nejaka i-ofca (tot moj nazor nic osobne)).
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
Max_com
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 24. Okt, 2010, 20:31

Príspevok od používateľa Max_com »

Jednak s najväčšou pravdepodobnosťou ani jeden z vás nevideli moju kanceláriu neviem čo to je za opovážlivosť hodnotiť môj vkus a výzor kancelárie bez toho, než by ste ju videli. Nikoho som sa nepýtal na farbu stien a či to má byť vkusné, alebo nevkusné... Vkus je SUBJEKTÍVNA záležitosť.......
toto asi patrilo mne. zacal som to rozoberat preto lebo ak si vsimnes aj k tomu trapnemu pc stolu maju cervene záclony, tak som chcel vediet ci ti GABO pribali aj tie. ale aspon som nepisal zbytocne, lebo konecne vieme ladit PC s tvojou kancelariou tak ako mas vsetko ostatne do uplneho detajlu. este by sa na to nahodou zabudlo. :good:
MB: GIGABYTE X570 I AORUS PRO ITX CPU: AMD RYZEN 1600AF GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5600 XT 6G RAM: HyperX 32GB 2666MHz CL13 SSD: M.2 ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB SSD: M.2 WD Green 3D NAND 240GB HDD: WD Red 4TB, WD Purple 2TB, WD Red 2TB PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 CASE: Fractal Design Define R4 white Monitor: 27" OMEN X Gaming 240Hz 2560x1440 TN AUDIO: Genelec 8010a white, SMSL M500 V2, HiFime Sabre 9018 USB DAC, Focal Spirit Professional, Libra SE2 PRO DAC, M-Audio BX5 D2 + Samson Resolv 120a, Presonus Eris E3.5, HyperX Cloud white, Takstar Pro 80, Creative GigaWorks T20 II
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29

Príspevok od používateľa mino_85 »

Pána beka pol vlánka reči o ničom, nechajte človeka nech si zloží čo chce, nech tam má aj hodinky s vodotryskom ak sa mu to páči, sú to jeho peniaze a jeho vec. IMO Gabo už má niečo za sebou v rámci týchto buildov a určite nenanúti človeku žiadny gýč.

Som zvedavý čo z toho bude.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: Asus Strix B650E-F Gaming WiFi CPU: Ryzen 7 9800X3D CPU cooler: Noctua NH-U12A chromax RAM: 64 GB DDR5 Kingston FURY Beast 6000 CL30 VGA: ASUS TUF RTX 3080 PSU: Seasonic Prime Fanless TX 700W System SSD: Samsung 990 PRO 1 TB Storage: Samsung 970 EVO Plus 2 TB + 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Jonsbo U5 Black Case fans: 6x Noctua NF-A12x25 PWM chromax Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 6 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos PRO Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick + TCA Quadrant + Add-on - Airbus edition Gamepad: Xbox Elite Series 2

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus
LtK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa LtK »

Trochu som sa zacital a napadlo ma ako by asi sedel zakaznik pri tom Harbinger stole. Pozeral by na majitela spoza monitorov ? Ci by sedel na boku, kde su tie hrube nohy ? Prepokladajme, ze by sedel v luxusnej kozennej sedacke, pred nim by bol konferencny stolik vysky max 50cm. Ale ako by to zapadlo do celkoveho dizajnu miestnosti ?

Ja si aj tak tajne myslim, ze takyto posed ma majitel kancelarie (myslim vseobecne, nie zadavatela temy) na to, aby bol zakaznik v nevyhode. Priklad: Rozlozi si notas na kolenach ? Papiere porozklada medzi kafe ?

Bol som vo viacerych takych kancelariach, ked som predaval byt.
Jeden ma prekvapil, ked tam mal kniznicu a v nej vzacne knihy. Ani nie tak tym, ze to boli drahe knihy, jedna dokonca par sto rokov strara za xyz bubakov, ale ako to vystihol, ako bola vyrobena a aky tomu priestoru dala rozmer. BTW tak kniha bola po latinsky ci taliansky a necital ju... Ale to uz je asi offtopic.

Ale k teme, je tam xbox s kinectom (asi) = neviem si dost dobre predstavit manazera v obleku ako poskakuje pred nim. Na prvy waaaauuuuv dojem to teda isto nebude.
Cim viac to citam, tym skor by som tam dal taky pekny velky stol, kde by bol ten pocitac zamaskovany a vidiet by bol len monitor.

Ja som v praci tiez len tolko kolko musim, ale ze by som si tam zaobstaral cosi, co ma tam bude drzat este dlhsie ? Asi som uz na to stary, ked nerozumiem dovodom...
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
SpQx
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: So 09. Feb, 2013, 14:55

Príspevok od používateľa SpQx »

dargy napísal:Ja budem trochu ot, ale neodpustim si koment na umiesntenie reproduktorov. Nedavaj ich do rohov miestnosti, vysunut trochu dopredu a hlavne od stien na boku min. 40cm. Center co nabjlizsie k obrazu(TV). Este nejaky aspon kusovy koberec s vyssim vlasom pred komodu. Ber to ako radu nie sekirovanie.
Chlapci ked raz niekto ma sen, taky PC nenicte mu ho, vsak to robi prave prave preto aby bol spokojny a tak to ma byt. Uprimne ja som na to velmi zvedavy co mu Gabo vysklada. Potom hod aj fotky urcite tu bude vacsina slintat, vcetne mna :good:
A uprimne ked som prvy krat prisiel ku Gabovi do kanclu s mojim otcom po nejaky komponent tak otec len cumel co to tam ma na stole, takze ludi to urcite aj ohuri viacako tote vase valceky, a gulicky a kadejeke i-veci co by mna prave odradilo a chytil sa za hlavu (opat nejaka i-ofca (tot moj nazor nic osobne)).
Ono sa to možno nezdá, ale repro sú od stien cca 35CM, (miestnosť je rozmerov cca 9x5) zatiaľ nemám zladené všetko podľa predstáv, Center pôjde pod TV, ale ešte mi sused vyrába držiak :-D A koberec ešte iba dôjde :-)
LtK napísal:Trochu som sa zacital a napadlo ma ako by asi sedel zakaznik pri tom Harbinger stole. Pozeral by na majitela spoza monitorov ? Ci by sedel na boku, kde su tie hrube nohy ? Prepokladajme, ze by sedel v luxusnej kozennej sedacke, pred nim by bol konferencny stolik vysky max 50cm. Ale ako by to zapadlo do celkoveho dizajnu miestnosti ?

Ja si aj tak tajne myslim, ze takyto posed ma majitel kancelarie (myslim vseobecne, nie zadavatela temy) na to, aby bol zakaznik v nevyhode. Priklad: Rozlozi si notas na kolenach ? Papiere porozklada medzi kafe ?

Bol som vo viacerych takych kancelariach, ked som predaval byt.
Jeden ma prekvapil, ked tam mal kniznicu a v nej vzacne knihy. Ani nie tak tym, ze to boli drahe knihy, jedna dokonca par sto rokov strara za xyz bubakov, ale ako to vystihol, ako bola vyrobena a aky tomu priestoru dala rozmer. BTW tak kniha bola po latinsky ci taliansky a necital ju... Ale to uz je asi offtopic.

Ale k teme, je tam xbox s kinectom (asi) = neviem si dost dobre predstavit manazera v obleku ako poskakuje pred nim. Na prvy waaaauuuuv dojem to teda isto nebude.
Cim viac to citam, tym skor by som tam dal taky pekny velky stol, kde by bol ten pocitac zamaskovany a vidiet by bol len monitor.

Ja som v praci tiez len tolko kolko musim, ale ze by som si tam zaobstaral cosi, co ma tam bude drzat este dlhsie ? Asi som uz na to stary, ked nerozumiem dovodom...
Harbinger stôl je zatiaľ iba predstava, pretože ak k tomu dôjde budem nútený odladiť aj nábytok na štýl stola (alebo stôl na štýl nábytku). zadná + kúsok ľavej steny (oproti TV) je po plafón zákonník a šanon :-D
Jednania by neprebiehali spoza kancelárskeho stola. Na to mám koženú garnitúru s dobre prispôsobeným stolíkom (a dostatočne veľkým) na preberanie problematiky, zaberá stred + pravú stranu miestnosti.
Nie, nemám tam Xbox, ani kinect :-) Mám zvlášť DVD a Blu-ray prehrávač a v pravo je zosilňovač, na stole BD filmy a 3D okuliare (trocha bordel na obrázku)
Neide o to, aby ma priestor pohltil a nechcel ho opustiť, ale keď už je nevyhnutné sa zdržiavať niekde, tak nech to je aspoň príjemné.
dargy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa dargy »

Skus ich prehodit namiesto tych svietnikov ako to zmeni zvuk. Mozno budes prekvapeny. Ja mam priblizne pomerovo rovnaku izbu a tiez repro na kratsej stene, ale pri stereo posluchu ich vysuvam az o meter dopredu. By si neveril co to urobilo so zvukom. Pri kine to az tak neriesim, ale pri stereu to dalo zivsi prednes a hlavne sa vylepsilo priestorove podanie nastrojov a paradoxne aj stereobaza. Fakt si to vyskusaj, mozno budes pocut mozno nie.
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
rix_o
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36

Príspevok od používateľa rix_o »

ja neviem ale mne ten harbinger vyzera ako byliardovy stol, alebo ten co sa gulicka vystreluje, skor by som riesil napr ten moj pc tu gulu :) a ked tak sklapaci alebo zasuvaci monitor, minimalne sklopeny do sikma aby som napr vedel pracovat aj na pc aj komunikovat s obchodnym partnerom ci zakaznikom ci s kym, lebo vykukat s poza monitora, rovno odidem, to nema vyznam

alebo nejaku htpc skrinku aj ked na stole ale nie vysoku, cize MB co by bola po leziacky, na velkom stole niekde v jednom rohu kde nikomu nebude zavadziat vo vyhlade alebo v komunikacii myslim ze by slo, decentne osvetenia spodu skrinky od stola v tvojej oranzovej farbe "obyvacky", i ked to mas asi nejaku ruzovu marhulu farbu

inac ta asus tiez nevyzera zle, mne sa aj paci, nieco extra v designe od klasickeho kvadra

edit: alebo nieco taketo http://www.tichepc.sk/OrigenAE-S21T-ATX ... =001022003
alebo http://www.tichepc.sk/OrigenAE-S14V-Mic ... =001022003
CPU INTEL Core i5-11600 4,3ghz1/2023 (8/2021), CPU COOLER Stock (soon: Jonsbo PISA A5 ARGB), MB MSI MEG Z490i UNIFY itx 10/2022 (10/2021), RAM 32GB Patriot 2x16Gb DDR4 2666MHz CL19 Signature Premium 10/2022, VGA Sapphire Pulse RX 6600 8GB 10/2023, M.2 Samsung 980 500Gb M.2 nvme 10/2022, SSD1 Crucial BX500 1Tb 9/2021, SSD2 Samsung 840 120Gb 1/2014, SSD3 Crucial MX500 2Tb 9/2023, CASE InWin A1 PLUS itx, SFX 650W gold + OUT 2x fans 10/2024 + IN Enermax T.B. Apollish Blue 850rpm 3/2014 + ARCTIC P12 PWM PST RGB 750-1370rpm 9/2023, LCD Lenovo L27i-30 1/2023, REPRO Soundbar TCL TS 5000 10/2020, MOUSE 4tech X89 Oscar Neon 11/2023, KEY Yenkee YKB3200 9/2022
LtK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa LtK »

No ta fotka kancliku bola taka rozmazana, ze to hore na telke vyzeralo ako kinect. Ale ok, to bol len taky detail.

Dobre, zakaznik bude sediet na sedacke, ako uvidi co je v stole ? Pre mna najlepsi sposob sedenia v praci je tak, aby som videl, kto vchadza do miestnosti. Urcite nie tak, aby bolo vidno co je na monitore...

Zakaznik pride, vyvali sa do sedacky, zvlast ked zapadne ako do snehu, a uz je v nevyhode, to je psychologia. Z tvojho hladiska je to ok. To bolo len na margo mojho predchadzajuceho komentu...

Ja si to predstavujem z pohladu toho druheho, ze pridem k Tebe a cim ma ohuris. Neodradzujem od nicoho, bude tam x monitorov ako v Matrixe, telka na celu zadnu stenu, Da Vinci na 10 mega, vodotrysk so zivou morskou pannou, tak nech...
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
rix_o
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36

Príspevok od používateľa rix_o »

CPU INTEL Core i5-11600 4,3ghz1/2023 (8/2021), CPU COOLER Stock (soon: Jonsbo PISA A5 ARGB), MB MSI MEG Z490i UNIFY itx 10/2022 (10/2021), RAM 32GB Patriot 2x16Gb DDR4 2666MHz CL19 Signature Premium 10/2022, VGA Sapphire Pulse RX 6600 8GB 10/2023, M.2 Samsung 980 500Gb M.2 nvme 10/2022, SSD1 Crucial BX500 1Tb 9/2021, SSD2 Samsung 840 120Gb 1/2014, SSD3 Crucial MX500 2Tb 9/2023, CASE InWin A1 PLUS itx, SFX 650W gold + OUT 2x fans 10/2024 + IN Enermax T.B. Apollish Blue 850rpm 3/2014 + ARCTIC P12 PWM PST RGB 750-1370rpm 9/2023, LCD Lenovo L27i-30 1/2023, REPRO Soundbar TCL TS 5000 10/2020, MOUSE 4tech X89 Oscar Neon 11/2023, KEY Yenkee YKB3200 9/2022
pala
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 15. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa pala »

Mne osobne sa pacia skrinky od IN WIN, ako napr.:
- decentna http://www.tichepc.sk/IN-WIN-904-Design ... rg1=001022
- futuristicka http://www.tichepc.sk/IN-WIN-D-Frame-Mi ... rg1=001022
- alebo vrchol dizajnu a luxusu http://www.tichepc.sk/IN-WIN-S-Frame-Mi ... rg1=001022
Mne to vsak pride, ze zakladatel temy chce skor ohurit seba ako zakaznika, takze zalezi na jeho subjektivnom nazore ako na nazore vacsiny. Jedine ze by nie.
slaviq
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: Ne 17. Apr, 2011, 00:11

Príspevok od používateľa slaviq »

Macbook Pro 13" late 2013
iPhone 5S
ujo MateSo
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Júl, 2008, 17:14

Príspevok od používateľa ujo MateSo »

Yes, za 2500e si kupit homo-homo mac i5 :facepalm:
PC> Asus X99-E WS, 5960x@4.7, 32GB/2400, 2xTitanX, Corsair ax1500i
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32

Príspevok od používateľa mArtinko5MB »

slaviq: ticho ! :facepalm:
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
slaviq
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: Ne 17. Apr, 2011, 00:11

Príspevok od používateľa slaviq »

Písal že mu ide o výzor, rýchlosťou aj funkčnosťou očarí + 5K a na stole bude vyzerať parádne
Macbook Pro 13" late 2013
iPhone 5S

Návrat na "Nákupná poradňa"