Slabý výsledok SSD Samsung EVO 850 120Gb
- nimh
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03
Re: Slabý výsledok SSD Samsung EVO 850 120Gb
Trocha ma to zaraza ze ti nechce natiahnut new firemware nakolko sa to deje prevazne u AMD ovladacoch a mas Intel platformu. ale no skus. EDIT : TERAS SOM SI VSIMNUL NA TRETEJ STRANE TOHOTO VLAKNA ZE TAM MAS OVLADACE OD AMD TAK TI UKAZUJE AS SSD-B CIZE JE JASNE ZE TI TO NECHCE TAM NATIAHNUT. MAGICIAN NEVIE PRACOVAT S OVLADACOM OD AMD CIZE BUD SI V REGEDIT ZAPNI INTEL OVLADAC MSAHCI - IASTORA - STORAHCI......... .... A AMD DAJ OFF ALEBO POSTUPUJ AKO SOM TI SRAJBNUL NIZSIE
v systeme cez regedit prehod s AHCI na IDE. offni a zapni a hned sa hupni do BIOSu kde prehod tiez s AHCI na IDE. uloz nastavenia a nechcaj nabehnut system. teras sa ti bude dat nahodit new firmware. potom zas v regedite prehod IDE na AHCI daj restart a nezabudni na bios prehodit IDE na AHCI.
C-P
btw...Ak budes menit to AHCI na IDE nezabudni ze to nestaci len prepnut v biose, ale aj wo windowse, cez REGEDIT nastavit 2 čisielka, inak ti win nebude botovat a bude hadzat modre obrazovky.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\pciide]
Iba zmenit u msahci na off pciide na on, po update zas spravis opacne.
"Start"=dword:00000000 (turn ON)
"Start"=dword:00000003 (turn OFF)
v systeme cez regedit prehod s AHCI na IDE. offni a zapni a hned sa hupni do BIOSu kde prehod tiez s AHCI na IDE. uloz nastavenia a nechcaj nabehnut system. teras sa ti bude dat nahodit new firmware. potom zas v regedite prehod IDE na AHCI daj restart a nezabudni na bios prehodit IDE na AHCI.
C-P
btw...Ak budes menit to AHCI na IDE nezabudni ze to nestaci len prepnut v biose, ale aj wo windowse, cez REGEDIT nastavit 2 čisielka, inak ti win nebude botovat a bude hadzat modre obrazovky.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\pciide]
Iba zmenit u msahci na off pciide na on, po update zas spravis opacne.
"Start"=dword:00000000 (turn ON)
"Start"=dword:00000003 (turn OFF)
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Zapnutie/vypnutie rapidu rozoznam na pc v podpise. OS nabieha rychlejsie a aj loadingy niektorych hier/spustanie programov su lepsiedexterav napísal:lol kto zase píše o av a bezpečnosti a podobne, zvyšovanie výkonu sa takmer v reálne nekoná to po 1.
podruhé ja vravím o tom že ked sa niečo pošahá v ramke ako takej
btw ramdisk ako taký je niečo úplne iné hento je cache
Ked sa ti v ramke nieco posahava, tak zakonite je ta ram vadna, to vidis na hocijakom memteste. A nemusis mat ziadny rapid aby ti vadna ram dokazala zhodit OS.
ramdisk, do ktoreho nahadzes hocijake cache vratane systemovych = rapid. Rapid sa mozno tak lisi v nejakych algoritmoch pre vyber najpouzivanejsich dat, inac je to len cache filesystemu, zjednodusene povedane.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- rudo959
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Júl, 2007, 08:00
Ok, idem to vyskusat,dakujem. Potom pred reinstalaciou win7 dat secure erase alebo nie?
Ohľadom Secure Erase. Druhá strana tohto threadu. Ale budem sa sám ešte raz citovať.
Dopad to má pozitívny. Asi najlepšie o tom povie toto:
Crucial/Micron sa však dosť netrápil stavom obnovenia a následnej regenerácie http://www.cdrlabs.com/Reviews/crucial- ... ughts.html prípadne testy tu na pc.sk http://pc.zoznam.sk/crucial-bx100-mx200 ... cie?page=7 ako napr. Sandisk, OCZ , či tu týkajúci sa Samsung.
Takže, do takej miery som sa presvedčil, že robiť Secure Erase sa vyplatí a preto by som ho následne pre čistú inštaláciu robil na každom disku. Pre istotu. Dorazí ťa to? Nie. A bude to v tom pomyselnom stave FOB ako o ňom pojednáva Crucial/Micron.
-->BubakB napísal:Určite, ak sa naskytne možnosť pri reinštalácii (zvyčajne časová, prípadne iná možnosť, máš HW na prípadnú aplikáciu a tak) aplikovať príkaz Secure Erase (prípadne Sanitize, rozdiel je popísaný tu http://kb.sandisk.com/app/answers/detai ... anitize%3F ) , tak si myslím, že je vhodné to podstúpiť. Mne sa to pri SSDčkach od Intelu a Crucialu overilo a následne rýchlosť čítania a zápisu boli oveľa, nazval by som to spôsobom stabilnejšie/vyrovnanejšie.
Ale tak taký Crucial cez Marvell radič nikdy neriešil regeneráciu po tvrdom používaní (skôr sa zameral na iné oblasti...), o čom pojednáva napr. táto recenzia http://www.cdrlabs.com/Reviews/crucial- ... ughts.html alebo aj príslušné testy tu na pc.sk. . Inak je tam príslušný test Samsungu EVO 850 120Gb http://www.cdrlabs.com/reviews/samsung- ... ughts.html .
Takže, ako tá recenzia uvádza. Dosť si nepomôžeš. Samsung by sa mal dokázať zregenerovať sám. Mne sa to osvedčilo. Je to predsa istota...cdrlabs.com - Samsung SSD 850 EVO 120GB Solid State Drive Review napísal: To test the 850 EVO's TRIM and garbage collection functions, I first put the drive in a "dirty" state. I used Iometer to fill the entire drive and then ran a random write test for 30 minutes. This had little impact on the 850 EVO's read speed. However, its average writing speed dropped to a mere 16.7 MB/s.
Samsung SSD 850 EVO - Dirty
To see how well the 850 EVO could recover, I let the computer sit for about an hour and then reran the test. Looking at the screenshot below, you can see that the drive's average writing speed jumped back up to 249.7 MB/s.
Samsung SSD 850 EVO - After Trim
Lastly, I used Samsung's SSD Magician software to perform a secure erase of the 850 EVO. With the drive wiped clean, it had average read and write speeds of 434.9 MB/s and 250.2 MB/s, respectively.
Samsung SSD 850 EVO - Secure Erase
Dopad to má pozitívny. Asi najlepšie o tom povie toto:
Jednoznačne odporúčam podstúpiť príkaz Secure Erase. Samsung umožňuje vytvoriť v svojej utilite bootovacie CD/DVD alebo USB na podstúpenie tohto príkazu (podobne ako Sandisk). Niektoré disky (zabezpečené kľúčom atď...) môžu byť chránené, resp. prípadne zabezpečené ochranou (SSD u Intelu vyžaduje energetický cyklus, teda odpojiť a pripojiť napájanie + Toolbox to neumožní, ak je na ňom partícia, Crucial/Micron to má zaujímavé...Secure je nejakým, najskôr taktiež nejakým spôsobom chránený. Je zaujímavé, že Sanitize šiel spraviť oveľa jednoduchšie, preto som ho u jednej M500 aplikoval skôr. ) Predovšetkým je potrebné poukázať nad rozdielom medzi týmito príkazmi a na to najlepšie odpovie http://kb.sandisk.com/app/answers/detai ... anitize%3F .Crucial/Micron napísal: Over-Provisioning the M600 SSD
for Data Center Applications - https://www.micron.com/~/media/document ... _brief.pdf
OP and Steady State
Write Performance
SSD performance changes as writes occur. As a result,
it is necessary to define a few key performance states
to describe this phenomenon:
>> Fresh-Out-of-Box (FOB) State – Performance
state of a drive when it is used from a fresh state,
or after SECURITY ERASE or SANITIZE BLOCK
ERASE commands are used to purge user data.
This is the performance state in which client SSDs
are specified.
>> Steady State – The eventual performance state
that is achieved during sustained workloads. This
is the performance state in which data center and
enterprise SSDS are specified.
>> Transitional State – The performance state
between FOB and steady state, where the drive
performance is in flux
Crucial/Micron sa však dosť netrápil stavom obnovenia a následnej regenerácie http://www.cdrlabs.com/Reviews/crucial- ... ughts.html prípadne testy tu na pc.sk http://pc.zoznam.sk/crucial-bx100-mx200 ... cie?page=7 ako napr. Sandisk, OCZ , či tu týkajúci sa Samsung.
Takže, do takej miery som sa presvedčil, že robiť Secure Erase sa vyplatí a preto by som ho následne pre čistú inštaláciu robil na každom disku. Pre istotu. Dorazí ťa to? Nie. A bude to v tom pomyselnom stave FOB ako o ňom pojednáva Crucial/Micron.
- rudo959
- Používateľ
Spravil som secure erase a nainštaloval win7. Tu je výsledok hneď po inštalácii:
- rudo959
- Používateľ
Tu je o niečo lepší výsledok po aktualizácii firmware:
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
to je mimo chyby merania
len sa dobre vyspal
len sa dobre vyspal
Spoiler: ukázať
- rudo959
- Používateľ
A tu dosť zlý výsledok po zapnutí rapid modu:
- rudo959
- Používateľ
V prvých dvoch benchmarkoch je podľa mňa chybné meranie v 4K-64Thrd, teda príliš vysoké, počas toho testu mi to ukazovalo oveľa nižšie hodnoty (približne ako v tom poslednom) a nakoniec tam skočilo cca 700. Sledoval som aj výkon CPU počas testovania a asi len 2x na veľmi krátku dobu dosiahol 100%, takže asi ten disk bude brzdiť viac radič ako CPU.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ono je to jedno aj druhé
to cpu je ozaj slabulinké, max tak na filmy a to je všetko aj tie filmy ťahá grafika
vyťaženie cpu 100% počas testu SSD je znakom slabulinkého cpu
už 10 je veľa pri sata3
to cpu je ozaj slabulinké, max tak na filmy a to je všetko aj tie filmy ťahá grafika
vyťaženie cpu 100% počas testu SSD je znakom slabulinkého cpu
už 10 je veľa pri sata3
Spoiler: ukázať