kupa novej gfx
Re: kupa novej gfx
aah, jasne, no dobre, takze sa na ten upgrade uplne vykaslat aj ked to vyjde len par 10tok E vravis?
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
lebo z toho veľa navyše nedostaneš ak vôbec
radšej si proste odkladaj na niečo čo bude ozaj upgrade
radšej si proste odkladaj na niečo čo bude ozaj upgrade
neda mi to
keby chcem teraz urobit upgrade, ktory posluzi aj v buducnosti co by si mi poradil, dobry pomer cena/vykon (ratam teda dosku + cpu) ak by som siel napr aj do ddr3 dosky este, kamos mi tvrdil, ze rozdiel medzi ddr3 a ddr4 je celkom nepatrny, alebo ? Moja investicia by nechcela ist vyssie ako 320EUR.
keby chcem teraz urobit upgrade, ktory posluzi aj v buducnosti co by si mi poradil, dobry pomer cena/vykon (ratam teda dosku + cpu) ak by som siel napr aj do ddr3 dosky este, kamos mi tvrdil, ze rozdiel medzi ddr3 a ddr4 je celkom nepatrny, alebo ? Moja investicia by nechcela ist vyssie ako 320EUR.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
dobrý upgrade do budúcna je nejaký skylike + doska + ddr4 cca na 3GHz možno budú už časom aj v bazáre
poprípade teda ked už bazárová 4770k/4790k + doska a ddr3, možno aj bez k ale to sa nebude dať taktovať
pre tie staršie je problém hlavne zohnať poriahne dosky
poprípade teda ked už bazárová 4770k/4790k + doska a ddr3, možno aj bez k ale to sa nebude dať taktovať
pre tie staršie je problém hlavne zohnať poriahne dosky
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
To si mal skôr riešiť ešte pred kúpou 1050 Ti. Napríklad takú GTX 1060 dokáže slušne nakŕmiť aj i3-6100.
S tvojou zostavou by ti ostal tak akurát disk ... inac by si musel vsetko zahodit ... a veru 320 € ti nebude stacit ani na 4790K .. jedine ak bazarovku ... ako ako spomenul dexterav ... za riadnu dosku si zaplatis a je problem ich zohnat ... ja mal cpu uz doma a dosku som zohnal az za 3 mesiace kde neaky stastlivec predaval Sabertooth Z87 Mark I
CPU: i7 10700KF @stock Cooler: Arctic Freezer 34 Esports Duo MOBO: MSi MEG Z490i Unify RAM: 2x32GB HyperX Fury @ 3200 CL16 GPU: GAINWARD RTX 4070Ti Phoenix, SSD: 2x Samsung 970 Evo 1TB nvme HDD: 3TB WD Blue PSU: Corsair SF750 CASE: CoolerMaster NR200P MONITOR: AOC 34" CU34G2/BK, PERIF: Corsair K65 LUX RGB, Logi MX Master 3S AUDIO: Beyerdynamics DT990
ja viem, ze ta GPU nie je ziadna hitparada ako by dexter povedal ale zase nevenujem hram az tolko casu a nesom narocny na detaily, len uz ked som zacal s upgrejdom tak rozmyslam aj nad tym, ze prasknem nejaky peniaz aj do ostatnych komponentov, gpu sa vzdy da predat na bazari a da sa kupit pripadne nova :] Ved pri tych dnesnych "nizkoenergetickych" cpu by som si vystacil so zdrojom takze tam by mi pravdepodobne stacilo len cpu+doska+ddr4 , mate pripadne nejake rozumne konkretne navrhy dajme tomu aj do 350 ale vyssie urcite uz nechcem ist... (pripadne este som rozmyslal, ze z bazaru i5 3570K + dosku a trosku to taktnut)
Nesom az tak zbehly ako ostatni Ale vyckaj na ZEN ... mozno budu cenovky priaznive k tvojmu budgetu ... aj ked sam neviem ci z toho hajpu aky kolo toho robia aj nieco bude
Co sa tyka tej i5-ky ... moc si nepomozes ... sam som tak pred par rokmi kupoval i5 2500K lebo po 2600K sa akoby zlahla zem ... a po pol roku to slo z kompu . Radsej si nechaj cash co mas ... predaj tu zostavu het kdesi na bazari ... daj prasule dokopy a postav riadny zaklad .
Co sa tyka tej i5-ky ... moc si nepomozes ... sam som tak pred par rokmi kupoval i5 2500K lebo po 2600K sa akoby zlahla zem ... a po pol roku to slo z kompu . Radsej si nechaj cash co mas ... predaj tu zostavu het kdesi na bazari ... daj prasule dokopy a postav riadny zaklad .
CPU: i7 10700KF @stock Cooler: Arctic Freezer 34 Esports Duo MOBO: MSi MEG Z490i Unify RAM: 2x32GB HyperX Fury @ 3200 CL16 GPU: GAINWARD RTX 4070Ti Phoenix, SSD: 2x Samsung 970 Evo 1TB nvme HDD: 3TB WD Blue PSU: Corsair SF750 CASE: CoolerMaster NR200P MONITOR: AOC 34" CU34G2/BK, PERIF: Corsair K65 LUX RGB, Logi MX Master 3S AUDIO: Beyerdynamics DT990
necituj posledny prispevok
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ak by teraz kúpil skylike/kabylike pochybuje že urobí nejakú staršnú chybu, a zen tu reálne ani tak skoro ešte nebude
a ak bude prvý hlavne top model tak to ostné bude ešte neskôr
a neverím že pri ozaj reálnom výkone okolo 6900k bude top zen za hičku , rátam tak 500e+
teda pokiaľ fakt nechú ísť do obchodného neba
a neverím že pri ozaj reálnom výkone okolo 6900k bude top zen za hičku , rátam tak 500e+
teda pokiaľ fakt nechú ísť do obchodného neba
vdaka za cenne rady chlapi, este ak sa mozem spytat kolko podla vas ma dnes hodnotu bazarova i7 3770?
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
8-core určite nebude za 350-400 €, to je utópia.dexterav napísal:ak by teraz kúpil skylike/kabylike pochybuje že urobí nejakú staršnú chybu, a zen tu reálne ani tak skoro ešte nebude
A menšie jadrá zas môžu doplácať na takty. Kaby Lake je s frekvenciami niekde inde než 6900K, takže Ryzen bude mať čo robiť dorovnať v mainstreame výkon na jadro. Ono sa to ťažko odhaduje, lebo nevieme aký je potenciál Ryzenu ísť hore s frekvenciou, ale určite o pol roka Kaby Lake pri ich IPC a deafult taktoch len tak niečo neprekoná. Bavím sa výlučne o hrách teraz.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Reálne o dosť menšiu, ako sa predáva na bazári, keď berieme do úvahy viac faktorov. Najväčší problém vidím v tvojom sockete to, že keď ti "odíde" základná doska, tak budeš mať problém vôbec niečo zohnať, kedže už dnes je problém zohnať dosku pre päticu 1155. Na bazári ak sa niečo objaví, je do jedného-dvoch dní predané.mirexx napísal:vdaka za cenne rady chlapi, este ak sa mozem spytat kolko podla vas ma dnes hodnotu bazarova i7 3770?
Inak, osobne ak by som niekomu zháňal danú i7, tak viac ako 120 € na kúpu by som neponúkol, pretože keď vezmem do úvahy Skylake/KabyLake + DDR4, tak staršie sockety pre mňa strácajú výrazne hodnotu. Kľudne sa môže stať že Skylake/KabyLake i3 bude v hrách kŕmiť grafické karty výkonnostne rovnako/lepšie ako spomenutá i7-3770. Len pre ukážku, porovnanie Skylake i3 (1151 socket) vs SandyBridge i7 (1155 socket):
https://www.youtube.com/watch?v=AQv5-8taHH8 (i3-6100 vs i7-2600)
https://www.youtube.com/watch?v=ELFp6XDReYI (i5-6500 vs i7-3770)
Pointa tohto príspevku je, že už skôr niečo nové, pri cenách starších procesorov. Je rozdiel zaplatiť za i5 60 € a za i7 120 €.
"Celá rada procesorov má byť dostupná už v deň vydania, Ryzen nemá byť len papierový launch. To znamená, že od 4 jadier až po 8 jadrá budú hneď dostupné na predaj"dexterav napísal: zen tu reálne ani tak skoro ešte nebude