Nevidím do tvojich nastavení na Asuse. A Úplne jednoducho - x krát som Ti písal, že ti každý router bude ukazovať iné hodnoty v závislosti od nastavenia SNR marginu.
Príklad, TP-LInk ide na max rýchlosť to je fajn, ale čo z toho keď máš 6SNR? To ti bude dropovať linka každú chvíľu.
Prečo nemá ASUS 15Mbit? Pretože je nastavený tak, aby držal linku stabilne za cenu nižšej rýchlosti, všetko je v nastaveniach ako som ti písal. Aj ten ASUS si nastavíš na max rate 20k, ale k čomu keď budeš mať SNR 6dB?
Mne tiež jeden den ukazuje 9000kbps max rate a další 8000kbps a dalsi zase 7500kbps. Proste záleží kedy sa router zosynchronyzuje, v akú hodinu a podľa toho ukazuje max rate atď. (Další faktor, ako je zarušená linka, resp. prostredie atď...) Tiež x- krát sa opakujem, SNR je najsilnejšie od rána - do obeda, a ku večeru SNR klesá, to znamená že aj max rýchlosť. Pýtaś sa stále na to isté dookola a ja sa Ti to snažím vysvetliť, len mi to príde tak, že to nechceš chápať

Ja som mal doma asi 10x routerov, bývam 5,5km od DSLAMU a ver mi, užil som si svoje, a nejaký teplý link je na h***... Ahoj... Môžeš byť ešte rád, že ten technik ta neposlal niekam, pretože ak to s tebou budú riešiť dlho, a stále bude problém, dá ti Tam 4Mbit, alebo ti zrušia linku. So mnou sa tak tiež bavili... a neurobíš nič