faugusztin napísal:loleqboleq napísal:a tak napríklad tam bola taká L9, ktorá stojí okolo 40€ a podobne...
Nie, Ak sa bavíme o netaktovaní, tak SilentiumPC Fera 3 je sakra kvalitný
NH-L9i ma svoje vyuzitie, napriklad ja som teraz jeden kus objednal do Fractal Node 202. Je iba minimum dobrych alternativ ak mas vyskove obmedzenie
.
Fera 3 je samozrejme dobra volba pre bezny quadcore system, mam jeden na i7-2600K. Dodavany ventilator je ale traficky.
Aby si rozumel - tie L9tky šli do klasických mid-towerov, žiadne mITX zostavy.
Enzo87 napísal:loleq v prvom rade dikes za vysvetlenie, ja zoberiem tu GIGABYTE Z270-Gaming K3 ked pojdem predsa do tejto zostavy . 140 je v pohode cena, len neznasam to blbe RGB na vsetkom ...a ta K3 ma toho dost
vyjadri sa mi este ku :
https://www.alza.sk/gigabyte-z270xp-sli ... d=18860809
bazarovu 6700K som nenasiel nikde lacno, za 300 sa neoplati .. este rozmyslam nad 7700K len tie teploty odradzaju.
ale 351 za novu 6700K je vela aj podla mna
Svetielka vieš u všetkých vypnúť (dúfam), avšak ako píšem, pokiaľ je tá akcia u Tomahawku, že sú k tomu tie Syberie, tak treba brať, tie sa strelia za 40-50€ v pohode a zrazu hoplá, máme 100-110€ dosku.
Rozdiely K3 a SLI sú:
- K3 má okrem HDMI aj DVI-D
- SLI je "vhodnejšia (teoreticky)" pre SLi/CF (nečakané
)
- K3 má 2x Sata Express oproti 1x u Sli (tak strašne bezpredmetné, tento formát bol mŕtvy od začiatkuň
- SLi podporuje aj Sli (K3 aj Tomahawk len CF)
- K3 má aj 2x USB2 (vzadu, SLi už len 3ky)
- Sli má zase 2x PS/2 namiesto kombinovaného u K3
- Sli o tie spomínané 2 USB 3ky naviac
- K3 má spomínaný USB DAC-UP (pre väčšinu ľudí irelevantné, ja by som bol pokojnejší, keďže viem, že čím je napájanie USB stabilnejšie, tým lepšie pre môj dačik)
Stoja za zmienku? Ani nie, stoja za príplatok? Máš myslenie nastavené, že "raz môžem mať SLi"? Tak tých 6€ sa oplatí.
Ako píšem, ide hlavne o tú cenu a zbytočne za drobek nepriplácať dešku, lebo také dôvody sa nájdu pri každej cene a zrazu sme zo 130-140€ na 180€.
Teraz tomu dáva Tomahawk pekne, pokiaľ bude tá akcia so Syberiami.