MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
Re: MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI
pytal som i kvoli tej 3950x, ked vyjdu 4xxx rezne, co ma byt posledna rada pre am4 socket afaik, tak zvazujem este upgrade potom (ak ten rozdiel bude ofc stat za to). bud spominanu 3950x alebo teda dalsiu gen.
a oka, vdaka teda.
a oka, vdaka teda.
Spoiler: ukázať
- paranoid.asian
- Používateľ
to video prislo presne den predtym, nez som to kupil.
skoda
asi by som sa rozhodol pre tu elitku.
tie vrm teploty su hroza, aj ked sa tu spomina, asi na to stacit bude mierny ofuk.
ale uz v zaklade, ked sa takto nieco prehrieva, moze byt akykolvek ofuk, uz to nie je dobre.
- paranoid.asian
- Používateľ
doska sa vratila s tym, ze je mechanicky poskodena a neuznavaju narok na reklamaciu
bolo to v atcomputers, a kedze dnes je nedela, neviem nic konkretne, ziadne foto o co sa jedna.
zajtra tam zavolam
a kedze,
som si to nenafotil, ked som im to posielal, tak som asi mierne povedane v pejci, a nedohadam sa nijak nicoho.
par postrehov,
1) krabicu mi vratili uplne inu ako som im posielal
2) antistaticky obal vratili dotrhany, doska v krabici bola uplne natlacena
3) ked som reklamoval aj cpu, tak mi to prijali, ale nepovedali, ze to treba reklamovat spolu s chladicom rsp ako komplet balenie. po 2 tyzdnoch sa cpu vratilo s tym, ze reklamaciu neprijmaju kvoli nekompletnosti (chybal chladic). hlavne, ze chceli zabalit cpu do bublinkovej folie a poslat to tak o.O
tak som sa otocil pre ten plastovy kit v ktorom sa to cpu predava v krabici s chladicom.
(ked si spomeniem na nieco este doplnim)
anyway, ratam s tym, ze toto nijak nedopadne dobre.
po akej inej doske sa mam zacat pozerat aj z tych co teraz vysli nove.
ci aorus elite, alebo nieco viac penazenka friendly?
bolo to v atcomputers, a kedze dnes je nedela, neviem nic konkretne, ziadne foto o co sa jedna.
zajtra tam zavolam
a kedze,
som si to nenafotil, ked som im to posielal, tak som asi mierne povedane v pejci, a nedohadam sa nijak nicoho.
par postrehov,
1) krabicu mi vratili uplne inu ako som im posielal
3) ked som reklamoval aj cpu, tak mi to prijali, ale nepovedali, ze to treba reklamovat spolu s chladicom rsp ako komplet balenie. po 2 tyzdnoch sa cpu vratilo s tym, ze reklamaciu neprijmaju kvoli nekompletnosti (chybal chladic). hlavne, ze chceli zabalit cpu do bublinkovej folie a poslat to tak o.O
tak som sa otocil pre ten plastovy kit v ktorom sa to cpu predava v krabici s chladicom.
(ked si spomeniem na nieco este doplnim)
anyway, ratam s tym, ze toto nijak nedopadne dobre.
po akej inej doske sa mam zacat pozerat aj z tych co teraz vysli nove.
ci aorus elite, alebo nieco viac penazenka friendly?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
najprv uvidime, co zistis, ci ti nejak vedia dolozit, ze bola poskodena. Foto, atd.
MSI ma blbe teploty na VRM, to je pravda. Otazka je, ci je to nedostatocnym pasivom a vyriesi to ofuk, alebo je problem uz prestup tepla do pasivov - mohol by si skusit vymenit thermal pady za lepsie a problem vyrieseny. Na mojej Asrock je tiez pasiv len kus hliniku, nic moc tvarovany.
ak nie, tak minimalne toto by som im vyhodil na oci, ze ktovie ako to posielali. Ked su schopni ti to takto poslat, ci to neposlali tak aj na RMA a dosku neposkodili oni. A nech dokazu opak, nech sa smazia1) krabicu mi vratili uplne inu ako som im posielal
MSI ma blbe teploty na VRM, to je pravda. Otazka je, ci je to nedostatocnym pasivom a vyriesi to ofuk, alebo je problem uz prestup tepla do pasivov - mohol by si skusit vymenit thermal pady za lepsie a problem vyrieseny. Na mojej Asrock je tiez pasiv len kus hliniku, nic moc tvarovany.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- paranoid.asian
- Používateľ
4) mofset zacakany od nejakeho sajratu
inak, mam foto. a official verzia je, ze to nejde kvoli tej chybajucej suciastke na ktoru smeruje sipka
predpokladam, ze to tam ma byt asi nieco podobne rsp to iste ako je nalavo ten set.
cize ake mam moznosti?
domahat sa u atcomputers ci rovno u msi?
alebo si to viem opravit sam?
servis neni prave na toto, aby taketo nieco opravoval?
to mi ako chcu dokazat, ze som to ja? o.O
inak, mam foto. a official verzia je, ze to nejde kvoli tej chybajucej suciastke na ktoru smeruje sipka
predpokladam, ze to tam ma byt asi nieco podobne rsp to iste ako je nalavo ten set.
cize ake mam moznosti?
domahat sa u atcomputers ci rovno u msi?
alebo si to viem opravit sam?
servis neni prave na toto, aby taketo nieco opravoval?
to mi ako chcu dokazat, ze som to ja? o.O
moznosti zarucneho servisu nulove, pokial nemas ako dokazat ze si ju ty neurval, tu sa taha za kratsi koniec. :/
teoreticky by si to mal vediet opravit sam, ak dokazes robit s pajkovackou pomerne jednoducho (aka. vediet board level repair, nie ze raz na praktickom cviceni sme letovali kable komunistickou pajkou). priletovat ten kondenzator je v tom pripade minimum.
ono neni servis ako servis. samozrejme vramci zaruky to sami od seba opravovat nebudu. teoreticky by to opravit mali vediet, platene.
teoreticky by si to mal vediet opravit sam, ak dokazes robit s pajkovackou pomerne jednoducho (aka. vediet board level repair, nie ze raz na praktickom cviceni sme letovali kable komunistickou pajkou). priletovat ten kondenzator je v tom pripade minimum.
ono neni servis ako servis. samozrejme vramci zaruky to sami od seba opravovat nebudu. teoreticky by to opravit mali vediet, platene.
- paranoid.asian
- Používateľ
som blbec, ze som si to nenafotil z oboch stran predtym, nez to tam islo.
a tolko krat som uz poucil, ze to treba vzdy takto spravit.
ok, zaletovat to. no lenze mne chyba ten plosak.
da sa to zistit z netu nejak a dodatocne to objednat konkretnu suciastku, ci bude stacit ak tam dam kvapku cinu nech sa to spoji akoze?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
vyletovat tu vedla, zmerat, a kupit tu istu alebo tam prsote dat kondenzator aky mas po ruke
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
uz len zistit aky to je https://www.tme.eu/sk/katalog/kondenzat ... 05_100559/
ked sa to spoji bude tam skrat > cize nespajat
zistit hodnotu ako pise shajek ale zase hocaky kondenzator by som tam nedaval ak je to v referencii
zistit hodnotu ako pise shajek ale zase hocaky kondenzator by som tam nedaval ak je to v referencii
Ako sa to vlastne mohlo stať, to je podla foto zo zadnej strany dosky? Však story je, že si menil BOX chladič za noctuu nh d15. Si nedemontoval dosku von či podobne nie? Sme mysleli, že to spravila tá pasta v sockete a nie takáto haluz ... nespravili niaky oprd na teba či co
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
- paranoid.asian
- Používateľ
nebudem to menit ja, dosiel by som uplne o zaruku. az ked ma poslu uplne do prdele v alze, potom mozno.
je tu nejaky slaboprud co sa na to odhodla? za nejaku flasu niecoho
@vlko, ved toto presne. cely cas to bolo v case, a do zadu sa neda nijak dostat, ze by sa to dalo nejakym sposobom odlomit.
ak to opadlo pri osadzani offstock chladica, tak je to problem msi, ze nedokaze normalne pripevnovat suciastky a v takom pripade, je to dost nefer od nich. hlavne, ked tej doske vobec nic nie je, toto je oprava za minimalne naklady a mozu dosku predat ako rozbalenu za takmer hodnotu ceny noveho kusu o.O nie?
@patro mozno bude niekde info, ake presne kondenzatory tam boli pouzite.
je tu nejaky slaboprud co sa na to odhodla? za nejaku flasu niecoho
@vlko, ved toto presne. cely cas to bolo v case, a do zadu sa neda nijak dostat, ze by sa to dalo nejakym sposobom odlomit.
ak to opadlo pri osadzani offstock chladica, tak je to problem msi, ze nedokaze normalne pripevnovat suciastky a v takom pripade, je to dost nefer od nich. hlavne, ked tej doske vobec nic nie je, toto je oprava za minimalne naklady a mozu dosku predat ako rozbalenu za takmer hodnotu ceny noveho kusu o.O nie?
@patro mozno bude niekde info, ake presne kondenzatory tam boli pouzite.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Chýba ti súčiastka tesne vedla distančného stlpika, takže zasa nie je nejaký problém uvaliť ju, ked vyťahuješ / osádzaš MB.
Nejde ti to práve od momentu, kedy si menil chladič
Nejde ti to práve od momentu, kedy si menil chladič
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Mohlo sa to stat pri zasuvani dosky do bedne, ze si to chytil stlpikom a takmer strhol, ale este to na chlp drzalo. Pri tak malej suciastke by nebol problem si to nevsimnut. A potom pri vymene chladica stacila mala manipulacia a zopar vibracii aby to odpadlo. Trochu za vlasy pritiahnuta teoria, ale nie vylucena. Vzhladom na to ako su fyzicky utnute tie dva kontakty to ozaj vyzera na to, ze nieco tu suciastku urvalo v rovnakom pozdlznom smere /pol napavo je strhnuty do vnutra a druhy vyzera byt vytlaceny v rovnakom smere na opacnu stranu - v smere ako ukazuje ta sipka/. Ono je to fakt pre standardne vybaveny servis uplne banalna oprava, keby to nevzali v ramci reklamacie, tak by som sa informoval co by za to chceli. Aj ked mimozarucne opravy zvyknu byt spoplatnene nejakou standardnou sumou aj pri takych malych opravach.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
no tak co, nieje to hadam tak zlozite a neojebcoval som sa. Ak dobre vidim je to IR3598 a odtrhol si si Cboot2 kondenzator .... ktory je seriovo s tym rezistorom medzi 4 a 5 pinom toho driveru ... a kedze MINIMALNA hodnota toho C je Q/deltaV tych FETov tak si to nevycucas z prstu .. musis dat dole ten druhy a dat rovnaky
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345