Firefox a obrovská spotreba RAM
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Re: Firefox a obrovská spotreba RAM
Takto to vyzerá:
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Neda sa upgrade spustit priamo z toho USB kluca bez tohto nastroja?
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Podľa mňa by to mohlo ísť. Vyskúšam a uvidím.
Normálne po nabootovaní z USB vyberiem možnosť "upgrade" hej?
Normálne po nabootovaní z USB vyberiem možnosť "upgrade" hej?
Nájdeš tam setup.Spustíš inštaláciu a možno tam budeš mať krok "Ponechať osobné súbory a nastavenia".
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
No, licenčný kľúč dorazil, zajtra poobede inštalujem Win10 a dám vedieť, či to na tomto starom šrote vlastne pôjde.
Čoby starom, podložku pod myš mám novú...
Čoby starom, podložku pod myš mám novú...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
pozor na jeho platnost. Moze sa ti stat (ratam ze si ho objednal z tych "lacnych" stranok, ze zaktra uz bude neaktivny. Idealne je nainstalovat win a az potom riesit aktivaciu
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Windows 10 ti na tom starom srote pojde uplne v pohode. Rozbehal som ho na horsich pocitacoch a nebol s nim ziadny problem.
K tomu Media Creation Toolu - je mozne, ze nemas TLS 1.2 v systeme (cize zase vlastnost stareho a neaktualizovaneho systemu). Ak mas naozaj vsetky Windows Updaty, tak je to divne. Ak nemas, malo by to byt KB3140245 a stiahnut mozes tu - zo vsetkych suborov ta zaujimaju "Windows 7" a bud 64-bitovy (ma v riadku "x64") alebo ten druhy 32-bitovy. Je velmi pravdepodobne, ze mas 64-bit system. Overit to mozes, ked otvoris disk C:\, tak ak tam mas "Program Files (x86)", tak mas 64-bit system.
Samozrejme mozes to nainstalovat aj z USB klucika.
K tomu Media Creation Toolu - je mozne, ze nemas TLS 1.2 v systeme (cize zase vlastnost stareho a neaktualizovaneho systemu). Ak mas naozaj vsetky Windows Updaty, tak je to divne. Ak nemas, malo by to byt KB3140245 a stiahnut mozes tu - zo vsetkych suborov ta zaujimaju "Windows 7" a bud 64-bitovy (ma v riadku "x64") alebo ten druhy 32-bitovy. Je velmi pravdepodobne, ze mas 64-bit system. Overit to mozes, ked otvoris disk C:\, tak ak tam mas "Program Files (x86)", tak mas 64-bit system.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Hej, objednal som ho z najlacnejšej stránky.
Tak keď zajtra bude neaktívny, pekne sa na tom zasmejem
Tak sa aspoň poučím, keď to nepôjde...
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Áno je to 64bit a máš pravdu, chýba tam viac aktualizácii, ktoré už ale nejdú nainštalovať.zoom napísal: ↑Pi 27. Dec, 2024, 23:03 Windows 10 ti na tom starom srote pojde uplne v pohode. Rozbehal som ho na horsich pocitacoch a nebol s nim ziadny problem.
Takže dám inštaláciu z USB a uvidím, čo to spraví.
Dáta si zazálohujem a keby niečo, tak format c:.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Nechcem machrovať, ale aktuálne vám už píšem z Windows 10 PRO, dokonca fungoval aj update systému a všetko mi zostalo (či aj funguje, ešte neviem) a dokonca aj licenčný kľúč kúpený za ťažké prachy funguje...
Ale Firefox mi zaberá rovnako RAM ako na Windows 7.
Ale Firefox mi zaberá rovnako RAM ako na Windows 7.
- zoom
- Používateľ
Poviem ti, ako funguju zakaznici na IT helpdeskoch:
Zakaznik: "Mam problem X."
Support: "Dajte nam vediet vec A, B, C. Skuste D a ked to nepojde, tak skuste E.
Zakaznik: "B je 4."
Nulove informacie, nevie odpovedat ani len na jasne otazky. Gold fish zakaznik po jednej vete zabudne, co vsetko chcel napisat a co uz napisal.
Dufam, ze ti uz idu Windows Updaty a mas plne aktualizovany Windows. Firefox mas aku verziu? Ak mas tu 115 ESR, tak ta sa ti sama neaktualizuje na najnovsiu. Stiahni rucne najnovsi instalator a preinstaluj to.
Ked aj potom bude zaberat tolko RAM, tak na prvej strane topicu som pisal, ako si pozries, co presne tam zabera tolko pamate. Sme na strane 4, ty uz si stihol vymenit Windowsy, ale toto si asi nevyskusal, alebo o tom nemame ziadne informacie. Moze to by stale dementne naprogramovana stranka a nie chyba Firefoxu ci systemu, ale to nemame ako vediet. Dalsi troubleshooting je celkom zavisly na tom, lebo ostatne je len hadanie a skusanie (resetenie nastaveni FF, vytvorenie noveho skusobneho profilu, odinstalovanie addonov, atd).
Zakaznik: "Mam problem X."
Support: "Dajte nam vediet vec A, B, C. Skuste D a ked to nepojde, tak skuste E.
Zakaznik: "B je 4."
Nulove informacie, nevie odpovedat ani len na jasne otazky. Gold fish zakaznik po jednej vete zabudne, co vsetko chcel napisat a co uz napisal.
Dufam, ze ti uz idu Windows Updaty a mas plne aktualizovany Windows. Firefox mas aku verziu? Ak mas tu 115 ESR, tak ta sa ti sama neaktualizuje na najnovsiu. Stiahni rucne najnovsi instalator a preinstaluj to.
Ked aj potom bude zaberat tolko RAM, tak na prvej strane topicu som pisal, ako si pozries, co presne tam zabera tolko pamate. Sme na strane 4, ty uz si stihol vymenit Windowsy, ale toto si asi nevyskusal, alebo o tom nemame ziadne informacie. Moze to by stale dementne naprogramovana stranka a nie chyba Firefoxu ci systemu, ale to nemame ako vediet. Dalsi troubleshooting je celkom zavisly na tom, lebo ostatne je len hadanie a skusanie (resetenie nastaveni FF, vytvorenie noveho skusobneho profilu, odinstalovanie addonov, atd).
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Windows updaty všetky nainštalované.
Firefox idem preinštalovať, rovnako ešte aj grafické ovládače.
Potom dám vedieť, čo to spravilo.
EDIT:
Ovládače VGA nainštalované, všetko funguje.
Firefox preinštalovaný na 128.5.2 esr....a 8GB spotreba RAM.
No, idem si kúpiť k Ľudke a Zuzke na Znievskej víno a potom kuknem na ten FF, čo si mi kázal.
EDIT2: víno kúpené, spravil som si čaj.
Skúšobne som vo FF otvoril 100 kariet a nechal ich všetky načítať, až Správca úloh ukazoval 95% plnú pamäť, potom som spustil WOWs a šiel do bitvy.
Vo Windows 7 mi to hneď v prvej bitve spadlo.
Teraz som odohral 5 bitiev a všetko v poriadku, bez pádu.
Tu som si všimol, že sa FF začal čistiť a uvoľňovať pamäť, až sa aj vrátane WOWs zastavil na 73% RAM.
Myslím si, že sme dosiahli, čo som potreboval.
Nepotrebujem dokupovať RAM, systém je stabilný, bezpečný a celé ma to stálo 0,83€.
Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za cenné rady, moc ste mi pomohli a som rád, že tu na fóre sú vždy ochotní odborníci, ktorí pomôžu.
Naozaj si to vážim.
Ešte raz veľké vďaka všetkým!
Firefox idem preinštalovať, rovnako ešte aj grafické ovládače.
Potom dám vedieť, čo to spravilo.
EDIT:
Ovládače VGA nainštalované, všetko funguje.
Firefox preinštalovaný na 128.5.2 esr....a 8GB spotreba RAM.
No, idem si kúpiť k Ľudke a Zuzke na Znievskej víno a potom kuknem na ten FF, čo si mi kázal.
EDIT2: víno kúpené, spravil som si čaj.
Skúšobne som vo FF otvoril 100 kariet a nechal ich všetky načítať, až Správca úloh ukazoval 95% plnú pamäť, potom som spustil WOWs a šiel do bitvy.
Vo Windows 7 mi to hneď v prvej bitve spadlo.
Teraz som odohral 5 bitiev a všetko v poriadku, bez pádu.
Tu som si všimol, že sa FF začal čistiť a uvoľňovať pamäť, až sa aj vrátane WOWs zastavil na 73% RAM.
Myslím si, že sme dosiahli, čo som potreboval.
Nepotrebujem dokupovať RAM, systém je stabilný, bezpečný a celé ma to stálo 0,83€.
Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za cenné rady, moc ste mi pomohli a som rád, že tu na fóre sú vždy ochotní odborníci, ktorí pomôžu.
Naozaj si to vážim.
Ešte raz veľké vďaka všetkým!
- zoom
- Používateľ
Firefox neinstaluj verziu ESR. To znamena Extended Support/Service Release = verzia, ktora je trochu pozadu, ale zato na nu vychadzaju stale updaty. Cize kym normalny Firefox ma pomaly kazdy tyzden novu verziu, tak Firefox ESR ma trochu starsiu verziu a dorabaju sa tam len bezpecnostne zaplaty. Je to urcene pre velke firmy, kde nemozes/nechces kazdu chvilu instalovat najnovsiu verziu niecoho, co ti moze potencialne priniest problemy a tiez nechces kazdy tyzden testovat novy browser predtym, nez ho uvedies do celej firmy.
Na domace pouzitie chces normalny Firefox. Takze ako si stiahni posledny offline instalator FF, v tomto okasmihu je to verzia 133.0.3. Tuto nainstaluj namiesto ESR. Bud to pojde normalne upgradnut (preinstalovat cez staru verziu), alebo tu ESR odinstalujes a nainstalujes normalnu najnovsiu.
Nezabudni si skontrolovat Optional updaty vo Windowse. Tam Microsoft strka ovladace pre rozne systemove veci. Na grafiku a take zakladne veci je samozrejme najlepsie instalovat najnovsie od vyrobcu, ale castokrat tam najdes novsie ovladace na USB huby a ine menej caste zalezitosti. Ak si nebudes niecim isty, tak len urob screenshot toho, co ti tam naslo a pastni to sem.
A nezabudni sa pochvalit adminovi vo firme, ze ludia z internetu ta donutili prejst na Windows 10. Hadam sa s tebou opat zacne rozpravat.
Na domace pouzitie chces normalny Firefox. Takze ako si stiahni posledny offline instalator FF, v tomto okasmihu je to verzia 133.0.3. Tuto nainstaluj namiesto ESR. Bud to pojde normalne upgradnut (preinstalovat cez staru verziu), alebo tu ESR odinstalujes a nainstalujes normalnu najnovsiu.
Nezabudni si skontrolovat Optional updaty vo Windowse. Tam Microsoft strka ovladace pre rozne systemove veci. Na grafiku a take zakladne veci je samozrejme najlepsie instalovat najnovsie od vyrobcu, ale castokrat tam najdes novsie ovladace na USB huby a ine menej caste zalezitosti. Ak si nebudes niecim isty, tak len urob screenshot toho, co ti tam naslo a pastni to sem.
A nezabudni sa pochvalit adminovi vo firme, ze ludia z internetu ta donutili prejst na Windows 10. Hadam sa s tebou opat zacne rozpravat.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Dobre ďakujem pekne, vykonám, ako kážeš.
Práve sa mi však pokazil môj USB WiFi modul, tak idem do Nákupnej poradne...
Práve sa mi však pokazil môj USB WiFi modul, tak idem do Nákupnej poradne...
- zoom
- Používateľ
Este som chcel jednu vec - nezabudni na Disk Cleanup vo Windowse.
Pri upgrade Windowsu ti ostane aj stara verzia na disku a mozes sa k nej vratit (ak je to to, co sa udialo na tom PC). Ten Disk Cleanup, okrem toho ze pekne cisti aj nepotrebne Windows Update subory, tak ma v ponuke vymazanie stareho systemu a logov z upgradu. Tak ked usudis, ze ostavas na Windows 10, mozes toto spustit a staru instalaciu Windowsu odstranit. Uprace trochu bordelu a ziskas par gigabajtov miesta na disku.
Pri upgrade Windowsu ti ostane aj stara verzia na disku a mozes sa k nej vratit (ak je to to, co sa udialo na tom PC). Ten Disk Cleanup, okrem toho ze pekne cisti aj nepotrebne Windows Update subory, tak ma v ponuke vymazanie stareho systemu a logov z upgradu. Tak ked usudis, ze ostavas na Windows 10, mozes toto spustit a staru instalaciu Windowsu odstranit. Uprace trochu bordelu a ziskas par gigabajtov miesta na disku.
Naposledy upravil/-a zoom v So 28. Dec, 2024, 15:12, upravené celkom 2 krát.