Hz a FPS pri zapnutej Vsync je dolezite zosuladit
no ale to aj CRT, ale napr. powerstripom sa da moj stary Hansol710P ubrat az/len na 45Hz(1024x768). myslis ze by sa dalo ubrat aj LCD? mohol by si to vyskusat?LoPiO napísal:Hej ibaze LCD ide na min. 60 HZ
btw:myslim ze to funguje tak ze LCD si ten obrazok drzi pokial nepride dalsi a preto to neblika(myslim blikanie koli nedostatku Hz na CRTeckach)
no ked takto hutoris, tak to je ako u trafenych: pri slabom HW je lepsie mat LCD a pri vykonnom HW zasa (dobre)CRT. takze clovek ktory nema na vykonny HW by si mal radsej kupit drahe LCD a ten co si moze kupit drahy HW urobi lepsie ked si kupi (radsej nejake z lepsich)CRT koli vysokej Hz, lebo ten vykonny HW mu utiahne ked aj 100 a viac Hz vertikalnu synchronizaciu. hehSurrendeR napísal:Na LCD je stale nastavene 60Hz, takze staci ked das obmedzenie na 60fps
samozrejme mozes pouzit aj ten vsync... ale viac ako 60hz neocakavaj... Nebude to take dokonale ako na CRT prave koli tomu ze to "neblika"
(snad sa nemylim. nic neni nad vlastne vyskusanie)
(myslim ze to plati len pri CRT monitoroch)
pri prekladanych videach(mpeg) s 25fps je potrebne koli uplnej plynulosti nastavit monitor na 50Hz !!
pri prekladanych videach(mpeg) s 29.97fps(30fps) je zase potrebne nastavit monitor na 60Hz !!
pri NEprekladanych videach so 60fps je potrebne nastavit monitor na 60Hz !! (NEprekladane 25fps video je v porovnani s prekladanym 25fps mpeg-om na nic, lebo monitor na takuto nisku obnovovaciu frekvenciu nie je mozne nastavit a hlavne by to bolo nepozeratelne koli blikaniu monitora. 50Hz tiez nie je ziadna vyhra)
ked to dodrzite, obraz budete mat plynuli ako v telke. najlepsie to vyskusate na tomto malom(13.5mb) prekladanom 25fps mpeg videu http://download.yousendit.com/6D8D69EB1C72044B, vsimajte si titulky ktore bezia na spodu, na tych to vidiet najlepsie(ja ich mam uplne plynule, bez najmensieho trhnutia )samozrejme nezabudnite, ze na to video treba pouzit De-interlacing mod, najlepsie v progame PowerDVD v7.0.1813 a nastavit ho takto ->

alebo v Media Player Classic+ffdshow ->

)
a nezabudnite si v programe powerstrip, konkretne na toto video nastavit 50Hz na monitore.
KED NEBUDETE MAT Hz v SULADE s FPS V PREKLADANYCH VIDEACH, TAK NIKDY NEDOSIAHNETE UPLNU PLYNULOST !!(a podobne to plati aj v hrach)
------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------
to administrator gabriel:
akyze OFF topic ? je zjavne ze Ajsti sa vam(OPs) pcha do zadku a vy ste z toho cely happy ze mu davate za pravdu, ci co?
ked je to OFF topic tak to vymaz a nenechavaj to tam clovece. OMFG(co do pekla je off topic na tom ked zahlasim ze ATI drivers zaberaju 130mb ramky a GeForce len 17mb????!!!! ste tu vsetci blbci ci co?)
--------------------------------------
Ajsti a co ako, ze to je na viacerych forach??! ved ty by si to potreboval mat vyrazene na cele aby ti to v tej tekvici zaplo, lebo same odseba to nehrozi
--------------------
niekorych magorov by mali utracat, aj tak si to(bitie-utracanie) neuvedomia. len to steka ako pes na retazi, ale o co ide, nema ani paru
pri prekladanych videach(mpeg) s 25fps je potrebne koli uplnej plynulosti nastavit monitor na 50Hz !!
pri prekladanych videach(mpeg) s 29.97fps(30fps) je zase potrebne nastavit monitor na 60Hz !!
pri NEprekladanych videach so 60fps je potrebne nastavit monitor na 60Hz !! (NEprekladane 25fps video je v porovnani s prekladanym 25fps mpeg-om na nic, lebo monitor na takuto nisku obnovovaciu frekvenciu nie je mozne nastavit a hlavne by to bolo nepozeratelne koli blikaniu monitora. 50Hz tiez nie je ziadna vyhra)
ked to dodrzite, obraz budete mat plynuli ako v telke. najlepsie to vyskusate na tomto malom(13.5mb) prekladanom 25fps mpeg videu http://download.yousendit.com/6D8D69EB1C72044B, vsimajte si titulky ktore bezia na spodu, na tych to vidiet najlepsie(ja ich mam uplne plynule, bez najmensieho trhnutia )samozrejme nezabudnite, ze na to video treba pouzit De-interlacing mod, najlepsie v progame PowerDVD v7.0.1813 a nastavit ho takto ->

a nezabudnite si v programe powerstrip, konkretne na toto video nastavit 50Hz na monitore.
KED NEBUDETE MAT Hz v SULADE s FPS V PREKLADANYCH VIDEACH, TAK NIKDY NEDOSIAHNETE UPLNU PLYNULOST !!(a podobne to plati aj v hrach)
------------------------------------------------------
takze AjsTi, zase si kecal nezmysli. vies ty vobec nieco? dufam ze nevychovavas ziadne decka.AjsTi napísal:Podla tvojej teorie by nemohol pozerat DVDcka lebo tie maju vzdy FPS iba 25fps
akyze OFF topic ? je zjavne ze Ajsti sa vam(OPs) pcha do zadku a vy ste z toho cely happy ze mu davate za pravdu, ci co?
ked je to OFF topic tak to vymaz a nenechavaj to tam clovece. OMFG(co do pekla je off topic na tom ked zahlasim ze ATI drivers zaberaju 130mb ramky a GeForce len 17mb????!!!! ste tu vsetci blbci ci co?)
Ajsti a co ako, ze to je na viacerych forach??! ved ty by si to potreboval mat vyrazene na cele aby ti to v tej tekvici zaplo, lebo same odseba to nehrozi
--------------------
niekorych magorov by mali utracat, aj tak si to(bitie-utracanie) neuvedomia. len to steka ako pes na retazi, ale o co ide, nema ani paru
Snad sa len usmejem na teboupepee1 napísal:(myslim ze to plati len pri CRT monitoroch)
)
------------------------------------------------------takze AjsTi, zase si kecal nezmysli. vies ty vobec nieco? dufam ze nevychovavas ziadne decka.AjsTi napísal:Podla tvojej teorie by nemohol pozerat DVDcka lebo tie maju vzdy FPS iba 25fps
--------------------

8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
Ked si clovek precita tvoj nazor na bod 1 a bod 3, tak si musi uvedomit, ze si sam sebe odporujes. Je niekde na oficialnych strankach povedane aj k tomu flatoutu ze je optimalizovany na 50Hz? Ak toto nenajdes, tak permanent ban je malopepee napísal:(normalne si hned ked aj po sty krat uverujem ked nieco kecnem, ale nemam teraz normalnu grafiku) plynuli obraz moze byt len so zapnutou Vsync, vsetko ostatne je na nic.l0k2 napísal:Cize moj nazor je ze pri vypnutom vsync vazne mozes dosiahnut plynulejsi obraz, bohuzial s "defektmi"myslim si ze je to ako s FLATOUT2- je to optimalizovanim hry vyvojarmil0k2 napísal:Plne suhlasim so Surrenderom, len jedna drobnost. Este nedavno som bol fanusik Q3ky kde v OSP mas default nastaveny do 125fps, viac proste tomu nerobi dobrejasne cim vacsie FPS tym lepsie(hlavne pri rychlich scenach), ale bez Vsync je to riadna degradacia obrazu, takze v ziadnom pripadel0k2 napísal:Preto sa vypina vsync, aby si tych 125fps bez problemov dosiahol, pretoze limit na 85 vazne vidis. Som si myslel ze nie, ale skuste si to niekedy, ten obraz je vazne plynulejsi.

sentimentálna spomienka - valid cpu
ty si vymeteny alebo co? nikdo ti to nekaze robit, ja len hovorim ako to je. co ho sa to do pekla zase chytas?! radsej si precitaj svoje vyjadrenia a povec ze si idiotAjsTi napísal:Snad sa len usmejem na tebouPri pozerani vide menit Hz na monitore a potom ked sa prepnem do Win , zase naspet resp. na desktop
Co dodat , je s Tebou sranda.
vaazne?, to mi akoze zakazes pristup na PC, ci co? heh si smiesnyAjsTi napísal:Apropo napriek Banu , si sa zase zaregistroval , to je BAN nastalo
mozno len tomu nerozumies, alebo skus mi presne povedat v com si odporujem.l0k2 napísal:Ked si clovek precita tvoj nazor na bod 1 a bod 3, tak si musi uvedomit, ze si sam sebe odporujes.
heh a preco by to mali hovorit? ved vacsine(AjsTi) z vas sa ani nesniva o co ide a je im dobra, pre ich oko kazda sekanica. preco si myslis ze ked zacnu robit hru pre nejaku platformu napr. PS2, tak budu uplne od zaciatku, tu istu hru robit aj pre inu(PC platformu)? si este asi nepocul o ps2 konverziach pre PC.l0k2 napísal:Je niekde na oficialnych strankach povedane aj k tomu flatoutu ze je optimalizovany na 50Hz?
---------------------------------
citat:
Takze pokud napøiklad dìlam hru pro PAL televizi(napr. ps2), ktera ma obnovovaci frekvenci 50Hz, mam na vybìr 25, 50, 100, 150, 200, … fps. V praxi tedy 25 nebo 50 fps. <<----- FLATOUT2
------------------------------------
citat:
cim to, ze hry bìhajici v normì NTSC mivaji pravidelnì vyssi snimkovani nez ty v PALu? V cem je mezi obìma rozdil a da se ztotoznit soucasna, v mnoha hrach pøitomna volba 50/60 hz s volbou PAL/NTSC?
Je to pøesnì tak - NTSC ma obnovovaci frekvenci 60 Hz, tudiz musi pouzivat 60 nebo 30 fps. A volba ve hrach prostì znamena PAL/NTSC.
----------------------------------
citat:
Takze schopnost HDTV, LCD ci plasmove TV pracovat ve vyssich rozlisenich je nam prozatim k nicemu. Ale co tøeba progresivni scanovani? Jeho podporu uz pøeci jenom najdeme u øady titulù; mohl by si øici nìco blizsiho k nìmu?
HDTV ma rùzne módy, ktere se dìli na p(progressive) a i(interlaced), zatimco normalni televize je jenom interlaced. "I" znaci, ze kazdy lichy obnovovaci cyklus se obnovuji liche øadky a kazdy sudy sude. Pøi "P" se kazdy cyklus obnovuji vsechny øadky. Pro vyvojaøe to v praxi znamena, ze pokud tedy vyviji hru pro bìznou "I" PAL televizi, ktera ma rozliseni 640x512, tak vlastnì staci renderovat pouze obrazky o velikosti 640x256, protoze se obnovuje kazdy druhy øadek. Kdezto kdyz vyvijeji hru pro 480p, ktere ma rozliseni 720x480, museji renderovat obrazky o teto velikosti. Takze pokud bys chtìl dìlat hru, jez podporuje oba rezimy, musis pocitat s tim vìtsim a mùze tì to limitovat v maximalni velikosti textury apod. Progresivni scanovani nema v kontextu her smysl. Tento pojem se zavadi u DVD pøehravacù, videokamer apod. Vlastnì to znamena, ze dane zaøizeni nacita dopøedu interlaced zaznam a pøevadi ho na progressive vystup. Ale vzhledem k tomu, ze to nema pøimou souvislost s hrami, tak bych se radsi nepoustìl do pøilisnych podrobnosti. Upøimnì øeceno, tyhle rùzne televizni normy nam byl cert dluzen a doufam, ze co nevidìt se cely svìt sjednoti na jedne nebo maximalnì dvou. Tøeba zrovna HDTV a jeho 480p a 1080i.
Myslim, ze jasnìjsi uz to byt nemùze. Kazda televizni norma ma zkratka urcite rozliseni a urcitou obnovovaci frekvenci. Takze ta hra musi bìzet v tom samem rozliseni a te same frekvenci!
-------------------------------------------
fakt si pozorne precitajte toto http://bonusweb.idnes.cz/konzole/konzol ... 30312.html budete (mozno)potom ovela mudrejsi

--------------------------------------------------
skor ako zacnete namietat, nezabudnite ze neni nic lepsie nad vlastnym vyskusanim v praxi
Naposledy upravil/-a pepee1 v Ne 22. Okt, 2006, 09:49, upravené celkom 1 krát.
V bode jedna povies ze len so zapnutym vsync mas plynuly obraz.l0k2 napísal:pepee napísal:(normalne si hned ked aj po sty krat uverujem ked nieco kecnem, ale nemam teraz normalnu grafiku) plynuli obraz moze byt len so zapnutou Vsync, vsetko ostatne je na nic.l0k2 napísal:Cize moj nazor je ze pri vypnutom vsync vazne mozes dosiahnut plynulejsi obraz, bohuzial s "defektmi"myslim si ze je to ako s FLATOUT2- je to optimalizovanim hry vyvojarmil0k2 napísal:Plne suhlasim so Surrenderom, len jedna drobnost. Este nedavno som bol fanusik Q3ky kde v OSP mas default nastaveny do 125fps, viac proste tomu nerobi dobrejasne cim vacsie FPS tym lepsie(hlavne pri rychlich scenach), ale bez Vsync je to riadna degradacia obrazu, takze v ziadnom pripadel0k2 napísal:Preto sa vypina vsync, aby si tych 125fps bez problemov dosiahol, pretoze limit na 85 vazne vidis. Som si myslel ze nie, ale skuste si to niekedy, ten obraz je vazne plynulejsi.
V bode tri to popries, pretoze mi uznas ze s vypnutym vsync mas plynulejsi obraz. A ked sa teraz budes opat zachranovat v style "topiaci sa slamky chyta" tak ti poviem len aby si si to odskusal.
K tomu Flatoutu by som klamal keby som zacal tvrdit ze to nie je optimalizovane na 50Hz, do toho vidis urcite viac nez ja. Len by som chcel pocut nazor ostatnych, pretoze mne sa engine flatoutu vobec nezda ako prerabka. Prerabkou nazvem Resid. Evil , sagu Silent hillu alebo GTA:SA. Opravte ma ak sa mylim. Tie hry si zakladali na hratenosti, preto sa nebabrali s ich kompletnym prekopanim.
sentimentálna spomienka - valid cpu
a to ako kde som povedal ze s vypnutym Vsync je obraz plynulejsi?l0k2 napísal:V bode tri to popries, pretoze mi uznas ze s vypnutym vsync mas plynulejsi obraz.
je to len nedorozumenie, mozno sa nerozumieme, alebo som to nenapisal najlepsie.
mozno to malo vyzerat takto:
jasne cim vacsie FPS tym lepsie(hlavne pri rychlich scenach), ale bez Vsync je to riadna degradacia obrazu, takze v ziadnom pripade by som bez Vsync hru ani nespustal. to znamena, ak ti v tej hre robi napr. 90-125fps, tak Hz by som nastavil na 85 aby bolo v pripadnych vykyvoch tych 85 istych(pri zapnutej Vsync, ked klesne FPS pod Hz, obrazom zacne trhat)

Ostatnych poprosim aby na daneho uzivatela a jeho vyplody, ktore nemaju nic spolocne so zdravim rozumom nereagovali.

PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
A ukoncenie tohoto debilneho topiku od autora.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua