kOsTi napísal:Nj... asi tak... nova generacia bude asi az R520 od ATI cize X900 ktore maju byt mimo ineho vyrabane uz 90nm technologiou....
o ATI toho viem este menej ako o nVidii, podla tych par veci co som cital mam ten pocit ze R520 bude len o vyssom takte, viac pipkach a viac shaderoch a lepsej technologii vyroby - cize nic nove, svedci tomu aj nazov X9xx ze ATI ten cip nepude publikovat ako novu generaciu
btw.: keby mal Intel rovnaku politiku, ohladne generacii ako nVidia, tak uz ficime na Pentiach 10
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT@,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
Kdyz se pøed nìjakym casem tato fotografie objevila na internetu, mnozi spekulovali o GeForce 7800 Ultra. Temìø se trefili - pod timto monstróznim chlazenim se totiz opravdu nachazi cip G70 na vyssich frekvencich, nez u GeForce 7800GTX. Aktivovanych je vsech 24 pixel pipelines a 8 vertex pipelines. Vertexove jednotky bìzi na 470MHz, zbytek cipu pak na 550MHz. Oproti dosavadnimu nejrychlejsimu Quadru - modelu 4400, zalozenemu na architektuøe GeForce 6, je Quadro FX 4500 o 100% rychlejsi ve vypoctu pixelù a o 50% ve vypoctu geometrie. Karta ma k dispozici 512MB pamìti GDDR s frekvenci 1050MHz. Spotøeba bude kvùli vyssim taktùm a vìtsi pamìti o 9W vyssi nez u GeForce 7800 GTX. Quadro FX 4400 si vsak øekne az o 110W. Zastavte se chvili a poøadnì si prohlednìte chladic teto karty - heatpipe a velky vìtrak by mohly naplnovat ideu ticheho pocitace pøio zachovani vykonu. Jaka to skoda, ze bìznì dostupne hracske karty maji to sice jednoslotove, ale zato hlucne chlazeni...
Je to sice quadro, ale proste mne ide o to chladenie karty. Je sice velke ako povedal autor, ale za to musi byt pekne ucinne a tiche v zhladom na ten fan. A ja by som na take chladenie mal priestor
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
Gogi:podla toho co som cital tak R520 ma byt uplne nova architektura a ma ju robit tym ktory spravil legendarnu 9700pro a to bola brutal supa bo ati drzala prvenstvo s tymto cipom par rokov len ho upravovala a taktovala a stale bola konkurencie schopna nvidi s tymto chipom... :blind:
kOsTi napísal:Nj... asi tak... nova generacia bude asi az R520 od ATI cize X900 ktore maju byt mimo ineho vyrabane uz 90nm technologiou....
o ATI toho viem este menej ako o nVidii, podla tych par veci co som cital mam ten pocit ze R520 bude len o vyssom takte, viac pipkach a viac shaderoch a lepsej technologii vyroby - cize nic nove, svedci tomu aj nazov X9xx ze ATI ten cip nepude publikovat ako novu generaciu
btw.: keby mal Intel rovnaku politiku, ohladne generacii ako nVidia, tak uz ficime na Pentiach 10
Ber to tak ze ATI este len pripravuje svoje riesenie s podporou Shader 3,0.Zatial pouzivali len nejaku obnos 2,0 ze b.Vykonnostny narast bol minimalny.Co si cakal Shader 4,0.Ten vyjde az s prichodom Windows Longhorn...Ja som osobne zvedavy hlavne na slabsie grafany G7
Oneill napísal:
Ber to tak ze ATI este len pripravuje svoje riesenie s podporou Shader 3,0.Zatial pouzivali len nejaku obnos 2,0 ze b.Vykonnostny narast bol minimalny.Co si cakal Shader 4,0.Ten vyjde az s prichodom Windows Longhorn...Ja som osobne zvedavy hlavne na slabsie grafany G7
ty myslis ze Pixel shader 3.0 alebo neskor 4.0 prinesie vykonnostne zlepsenie?? tak to si na omyle
kOsTi napísal:
ty myslis ze Pixel shader 3.0 alebo neskor 4.0 prinesie vykonnostne zlepsenie?? tak to si na omyle
Presne. To skor zatazi grafiku ete viac SOm zvedavy kedy pridu vyrobcavia zo schopnou grafikou, ktora bude zvladat SM 3.0 pri plnych detailoch na 1024x768 asi az na konci roku 2006 .
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
EVGA prinieslo "najrychlejsiu" 7800GTX graf.kartu s novym chladicom ktory si dali patentovat.....(490mhz:core/memory:1300mhz) standart:(430mhz core/memory: 1200mhz)
Predpokladam,ze v nasich koncinach ju neuvidime "nazivo"....
KOnecne poriadne chladenie pre bezneho uzivatela a nielen pre profesooinalov a nie len to musi byt aj pekne tiche a chladne, co tam po velkosti
z www.pctuning.cz: Leadtek tak na trh pøivadi dalsi grafickou kartu s vyssimi nez standardnimi frekvencemi. V jeho podani to je 490MHz pro jadro a 1250MHz pro pamìt, cili (14% navrch oproti standardnim 430MHz jadra a 4% navic pro pamìti – 1200MHz standard).
Geforce 7800 Ultra nebude .....ako sa dopoculi redaktori v TheInquirer..... ,pretoze sa uz neocakava taky vysoky vykon R520...
:roll: .Ja si vsak osobne myslim,ze by nVidia este mohla vyrobit Ultra verziu.Takze na dlhsiu dobu sa budu najrychlejsie graf. karty u nVidii zakoncovat skratkou GTX.....
Payne napísal:No a presne to urobila aj nVidia - par novych veci, pipelines, vyssie frekvencie dake optimalizacie, viac RAM a mame tu novu generaciu graf. kariet.
A aj tak je pre nas Shader 3.0 nevyuzitelny - je to len reklamna omacka
no a? Co snad cakas? Ze miesto GPU sa bude pouzivat nieco ine? ved to vzdy doteraz tak bolo, tak wo co go