Ake auto ?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00

Re: Ake auto ?

Príspevok od používateľa kajfun »

to s tymi benzinovymi autami som nepostrehol :) ano je pravda ze v benzinovych motoroch uz asi nebude vela co zlepsovat. Ani ta spotreba nebude polovicna, ani vykon dvojnasobny atd. Co sa tyka toho mojho "trojnasobne efektivnejsieho" tak to treba brat trosku s nadhladom, samozrejme.

... a inak si ma podla mna trosku moc zaklincoval do tych dieslov - ja nie som straktoreny ani nahodou, mne osobne sa dokonca diesel ani moc neoplaca lebo rocne najazdim malo kilometrov. Ved to aj priamo pisem ze do 2008 som nikdy nemal ziadny diesel. Jasne som ti napisal, ze som mal 540i. Ake "benzinovejsie" auto este chces? M5? WRC Impreza? A tomu ver ze som uz mal trosku viac aut ako ty a podla mna aj tych rockov mam trosicku viac, sudiac podla tvojho velmi mladickeho rozšafného stylu prejavu (pisania).

A co sa tyka zaveru, zase to vobec nie je o straktoreni osoby ci uz mojej alebo inej - tu musis zacat konecne vnimat ze ja neobhajujem diesel, ze nerobim kazatela, ze ja neroznasam benzin v zuboch a uz vobec nie na vsetkych forach ; vobec netusim odkial si dosiel na to ze pokial nebude 100% aut strednej triedy predanych v diesli ze "si nedam pokoja" a podobne (na rozdiel od tvojich - by som povedal - velmi benzinovo zaujatych prispevkoch)... vobec netvrdim ze na diesloch sa ludia nevyburaju. Nic take som nikde nepovedal - ja dokonca otvorene priznam ze ani neviem na com sa henti fesaci viezli, mozno mali japonca diesel. Je mi to uplne jedno. Pokial netrafia mna alebo mojich blizkych... ten zaver bol cely naviazany na to ze zivot nie je o 7500 otackach. Ze zivot nie je o rychlosti. O dravosti. O nutnosti byt prvy. Byt drzy, byt najsilnejsi, najrychlejsi, najneviemco. A ze to pochopis ked zopar kilometrov pojazdis...

enjoy!
miroh
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa miroh »

jazdim aj naftak aj benzin...je to skoro jedno pokial su to novsie autaky......akurat ze benzin sa skorej zohreje v tychto mrazoch :-) takze je zbytocne sa hadat co je lepsie....
ANDYMAN
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 09. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa ANDYMAN »

ked uz pisete o tych mrazoch, dovolim si trosku odbocit od hlavnej temy... co si myslite o zimnom kryte na chladici ? Mam na mysli karton, koberec alebo cokolvek ine co sa provizorne umiestnuje pred chladic teraz v zime pocas mrazov. Mam dieslaka a ako vieme zima im nerobi moc dobre
Intel i7 4790K Delid [ 8-RADS!!! Water Cooling ] Kingston HyperX 32GB ASRock Z87 OC Formula EVGAGTX980Ti Superclocked EK Water Samsung 850EVO RAID-0 HDD cca 10TB Creative SB-Z Asus 4K 32" LED RAZER Deathstalker UltimateLogitech Z5450 THX Enermax Platimax 1500W Corsair 900D ...
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ D5 X-Res CSQ Pump Phobya DC12-400 1x Phobya G-Changer 480 V1.2 1x Black Ice GT Stealth 360 1x XSPC RX240 1x AC NexXxoS PRO II 3x AC NexXxoS PRO I 1x HX-CU1401V Hose 13/10mm UV Liquid ...
kajfun
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa kajfun »

Kludne si tam nieco pichni, prehrievat sa to nebude. Ale podla mna by to ani nemalo mat nejaky ucinok, pretoze termostat by ti mal efektivne uzavriet vodny okruh a ci ma chladic a voda v nom sedem stupnov nad nulou alebo sedemdesiat je pre uzavrety okruh uplne jedno.

Zdoraznujem ze nie som prebornik na autotechniku, takze mozem hovorit blbost.
Timeshifter
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Timeshifter »

Ani ja neviem, prečo sa to tam dáva, ked chladenie má spomínaný termostat... Problém nových díslov je aj v tom, že sú velmi efekltívne a práve preto sa motor pomalšie zohrieva a napr: Odpadové teplo díslových motorov pri menších objemoch (viď malé multijety od Fiatu) je nedostačujúce na kúrenie auta a preto sa mnohokrát musí použiť sekundárne (alebo ako sa to nazýva) kúrenie. Problém dízlov je práve to, že je to trochu drahšia a ťažšia technológia, a vyžaduje si takéto prkotinky, ktoré zdvíhajú cenu auta. Na dízli som v živote nešiel, ale tak isto, ako sú pravidlá pri benzínových motoroch na zachovanie nízkej spotreby, životnosti motora a komfortu, tak tak isto sú aj nejaké pravidlá pri dísloch, a tam už len úraduje sila zvyku. Viem si predstaviť, čo bude, ked prídu elektrické autá (ak prídu)... tiež to bude nezvyk. Neobhajujem tu dísel, ani ho nikam neposielam, viete, sú tu 2 technologie, ktoré sú značne rovnako populárne a teda pravdepodobne aj výhodné... Jedna je výhodná pre jednu skupinu zákazníov druhá pre druhú skupinu... Kto sa chce hádať, nech svoj názor napíše doma na záchodový papier...

Po druhé: Stále je ešte možnosť, že sa benzíňaky zlepšia... len nikto nevie ako :D

A po tretie: Ako to dopadlo s tým kupovaním toho auta?

Btw to Kajfun: Mne by stačila aj tá Impreza WRX... :OO:
miso2911
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 27. Sep, 2008, 23:10

Príspevok od používateľa miso2911 »

ja ti odporucam toto http://bmw-rada-3.autobazar.eu/320-d-id805320.html
viem sorry ze som to tu len tak strelil ale proste ja som sa do toho aute cerstvo zamiloval a nemôzem za to planujem si ho do dvoch rokoch kupit lebo podla mna fakt nadherne podla mna najkrajsie BMW. spotrebu ma 7,6 litra v meste
___________________________________________________________________________________________________________
CPU: Intel Pentium G4600, CPU Cooler: Be quiet! PURE ROCK, GPU: SAPPHIRE NITRO Radeon RX 560 4G OC, MB: ASUS PRIME B250-A, RAM: Kingston 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 HyperX Fury White Series, SSD: Samsung 850 EVO 256GB, PSU: EVGA 550 B3, Case: NZXT S340 Elite, LCD: Dell U2414H Ultrasharp
Wizik
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Wizik »

Nazdar chlapi, sorry že to tu zase začínam rozpitvávať, ale nemá niekto osobné skúsenosti s novým seatom ibiza ? Ten sa mi pozdáva najviac, pozerali sme včera plno áut a dostali sme sa k takýmto výsledkom ...

Seat ibiza reference
Hyundai i20 comfort
VW polo family plus

Polo je za cenu 10410 a má dosť slušnú základnú výbavu, takže aj to by bola možno dobrá voľba ...
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !
NEx_12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 22. Apr, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa NEx_12 »

Znami vlastni novu ibizu, a aj ja som sa uz vnej viezol ... co specialne by si potreboval ? :)
Desktop:|Intel E5200 2.5@3.5 Ghz 1,31V|Noctua nh-u9b|Asus P5Q pro|
|Asus EAH4850 625@680 Mhz| A-data 2x2gb gamers edition 800@932 Mhz|
|WD 6400AAKS|Cooler Master M520w|Thermaltake M9|
Laptop:|Fujitsu-Siemens Amilo pi1536|

"92% of teens have moved onto rap.If you are part of the 8% that still listen to real music,copy and paste this into your signature"
Timeshifter
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Timeshifter »

No, kúp si čo chceš, ale ten hyundai je dizajnovo na grc - dosratá kópia Corsy (ale komu sa páči, tomu sa páči)
Wizik
VIP
VIP

NEx_12 napísal:Znami vlastni novu ibizu, a aj ja som sa uz vnej viezol ... co specialne by si potreboval ? :)
Celkové dojmi - ako sa v tom sedí, či má kvalitne spracovaný interiér, ako sa s tým jazdí :-)
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
I MUSIC !
NEx_12
Používateľ
Používateľ

Tak ako je zvykom u seatu podvozok ladeny sportovejsie , cize je tvrdsi .... interier tak z vacsiny v plastovom prevedeni , neni problem ale mozno casom nieco moze zacat vrzgat , proste unava materialu rokmi :) (vlastna skusenost mame cordobu asi 3 roky) motoricky su natom podla mna celkom dobre , aj pri nizkej kubature je auto celkom zive :)

"92% of teens have moved onto rap.If you are part of the 8% that still listen to real music,copy and paste this into your signature"
Wizik
VIP
VIP

Ok, chcel som ešte vedieť, že ako sa v tom sedí, ale to sa asi opísať nedá, každý má z toho iný pocit, zajtra sa naň pôjdeme pozrieť...
I MUSIC !
NEx_12
Používateľ
Používateľ

Veru tak najlepsie si je posediet , a popripade dohodnut aj skusobnu jazdu :)

Návrat na "Debata o všetkom"