Prvy krat v zivote som videl kino uplne plne Co ma sklamalo bola kvalita okuliarov,teda skor to ake boli zadrbane a doskriabane...
Pre mna to je urcite revolucne,hlavne tym 3D
hodnotim: 10/10
film bol super...... efekty... hlavne ked uz prituhovalo a ten boj bol na 1 nekedy som dokonca ani nevnimal efekty ked som sa moc zazral do deju len zasa ako vsade vyhralo dobro..... davam 9/10
Tak s viac ako 2-týždňovým odstupom dávam svoje postrehy. Na film som bol 22. Decembra o 20:20. A pôjdem ešte raz. Film je veľmi dobrý. Na rozdiel od kamošov predčil moje očakávania. Názory iných sú také, že je to veľmi ľahký príbeh. Ale o tom to podľa mňa je. Ja som si tam našiel opäť niečo svoje. Tento film so pozeral naschvál v 3D, pretože bol primárne takto natáčaný ( 8 kamier snímalo každý záber ). Pekne je tam ukázané akí sú ľudia agresori. Konečne je tam ukázaný človek ako ten zlý a nie ako ten, ktorý chce pozabíjať mimozemšťanov, aby sa zachránil. Nádherný príklad dal Cameron aj čo sa týka globálneho otepľovania, ako človek ničí svoju jedinú planétu a pod. Človek naozaj devastuje, čo mu príde do cesty. Teraz niečo k ich náboženstvu. Poviem otvorene, som katolík. Verím v Boha. Nechcem tu rozvádzať teraz hádku. Len chcem poukázať na ich náboženstvo. Eywa (alebo ako sa to tam písalo), je akože ich bohyňa (matka príroda) a správajú sa k nej s úctou. Ja sa správam takisto a myslím si, že tak by sme sa mali všetci, nech už veríme v čokoľvek. Jasné, teraz nemyslím, aby sme si dali tangáče a behali po džungli, ale načo zbytočne zabíjať, niečo čo nemusíme. Toto bolo asi to najhlavnejšie, čo ma na tom filme prekvapilo a páčilo sa mi.
Výsledok? Do konca týždňa idem na AVATAR-a druhý krat. (ak ho ešte dávajú). Plus si kúpim edíciu na Blu-Ray v 3D formáte. Áno, čítate správne, je to prvý film, ktorý bude distribuovaný aj v tomto formáte. A, že nemám 3D TV? Ochvíľu bude 3D ''štandard'' ako dnes LCD/Full HD a pod.